Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
i Błagam, nie traktuj Army buildera jako wykladni zasad. Zanim zakupisz sobie oddziały kub Army booka, zalowac nie będziesz
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
4 sily? a nie łaska mu dac lance? ...poza tym masz save 4+...a potem warda na 4... (Grail Shield)TurboWarzywo pisze:40 to dlaczego u mnie w army buliderze jest Virtue of heroism(2nd) 80pkt ;/, gobo tak zlozony lord-spoko, ale bedzie mial tylko 4 sily marnego sejwa na 4+ no i warda na 4+ to jest coś
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
wiem, wiem domysliłem sie ze jeszcze lanca, ale mam pytanie co do virtue of Audacity- moge przezucac nie ttrafione i nie zranione kiedy przeciwnik ma wyzszą siłe- ale wyzsza niz moja siła ze statystyk 4, czy 6(bo mam lance) ?
bazowąTurboWarzywo pisze:wiem, wiem domysliłem sie ze jeszcze lanca, ale mam pytanie co do virtue of Audacity- moge przezucac nie ttrafione i nie zranione kiedy przeciwnik ma wyzszą siłe- ale wyzsza niz moja siła ze statystyk 4, czy 6(bo mam lance) ?
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
to zajebiście, od dzisiaj kocham moją siłe 4
P.S, przeciwnika też bazową??
P.S, przeciwnika też bazową??
witam, czy pegazy maja formacje lancy ? bo w AB jest napisane:
,, Any unit of Knights may start the game in the Lance formation."
Ostatnio dostałem dziwną informacje:
Are Pegasus knights allowed to form up into the lance formation during the
movement phase?
A. Certainly not!
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team
http://www.geocities.com/mi_whplayers/dwfaq.html
troche to dziwne ... chłopcy mogli by bardziej przejrzyście pisać podręczniki ...
,, Any unit of Knights may start the game in the Lance formation."
Ostatnio dostałem dziwną informacje:
Are Pegasus knights allowed to form up into the lance formation during the
movement phase?
A. Certainly not!
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team
http://www.geocities.com/mi_whplayers/dwfaq.html
troche to dziwne ... chłopcy mogli by bardziej przejrzyście pisać podręczniki ...
przeciez one maja skirmish! wiec jak moga biegac w lancy? ;/
Warzywo - tak przeciwnik tez bazowa...chodzi o akeis giganty, treemany, nawet orkowych hero itp... nie wiem tlyko jak jest z rydwanami...ale chyba sila obslugi... jak jest inaczej to poprawcie..
Warzywo - tak przeciwnik tez bazowa...chodzi o akeis giganty, treemany, nawet orkowych hero itp... nie wiem tlyko jak jest z rydwanami...ale chyba sila obslugi... jak jest inaczej to poprawcie..
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
aha spoko, bo kminie nad jakims dobrym lordem na koniku zeby mial dobrego sejwa, wyszlo mi chyba na 1+ z przzutem do tego ward z modlitwy (zastanawiam sie nad wardem na 2+) ale chce zeby tez mocno bił
@luczek jest tak jak mowi gobo nie mają lancy bo skirmish
@luczek jest tak jak mowi gobo nie mają lancy bo skirmish
konkretnie to są 'flying cavlry' a nie skirmish. i mam nadzieje, że AB to armybook a nie army builderLuuuczek pisze:chyba cos przeoczyłem w AB o tych pegazach ;/ bo ogólnie nic nie widziałem zeby było napisane że są w skirmishu ... ale narazie gram na proxach ))
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Karl_Gustav
- "Nie jestem powergamerem"
Nigdy nie zapomnę akcji, jak mi w pierwszej turze koleś z armaty lorda ściągnął...Gobo pisze:ward na 2+ jest jednorazowy... jakas ochrona rpzed pierwsza armata zawsze...ale nie wiem czy warto brac...
Oj, bolało.