Bibliothecarius. Pars quarta., Gliwice 23 II 08, 2 x 1208

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Panowie,
przypominam o premiowanym terminie nadsyłania rozpisek, który upływa dziś. O pólnocy. :)

Dodatkowo, nadal aktualny jest apel o zgłaszanie przeszkód w dojechaniu itp. Uprosci mi to sprawę z listą zgłoszeń, bedę wiedział ile stołów ustawić i inne.
I jesli ktoś nie ma pary, niech się nadal odzywa. Np. w 16 parze odpadły VC i Przemek z WE został sam. Z chęcią kogoś przygarnie! :)

Pomózcie kolegom, aby nikt nie został bez pary, a okazałoby się że była taka możliwość.

EDIT: drobna zmiana w karcie Black Orc (po konsultacji z OnG)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Do jutra :wink:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a nawet do dzisiaj;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Walki trwają. :)
Na pierwszym stole Cosmo + IceT walczą z Mackiem Fojtem o Złote Majty.
szersza relacja orga jak zwykle za jakiś czas, jak pozmniejszam zdjęcia i obrobię wyniki.

Dialog dnia:
"A, to ten gośc co ma 30 jezzaili.
Nie, mam tylko 20."

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Muahahah mamy I miejsce bede sie tym chwalił do końca życia bo lepszego osiagniecia chyba nei bede miał :D

Cosmo dzieki za grę to on był główny rozkminiacz ale miałem przebłyski hardkorowych akcji.

Ogólnie bylo turbo zajebiscie i jak zwykle to powtażam
Warto przyjeżdzać tu dla tych tostów :D

Poza tym Bielsko zgarnelo połowę nagród losowych :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Ja (pawlak i felek) byliśmy na IV i tradycyjnie bon na 80 dych.
pierwsza bitwa
Plewy dostają 20 :0
Druga bitwa kiedy parłem na 1 stół staną mi na drodze Cosmo :x :?
Dostałem 20:0 (masakre mi wklepał)
Trzeci Bitwa
Bąk(mongoł) z kimś
i dostali 20:0

Czyli 40 + 9 = 49p 4 miejsce (na następnym wygrywamy)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Karl nie ma to jak schowac DP do bajorka a na przeciwko stoi czołg i Czarny Trener:D

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

tak tak najlepiej sie pochowac a nie stanac do walki :P nie wiesz co to honor chlopcze swoimi DP powinienes to wzisc na klate ( Black Coacha i Stemusia ) :PP

nabot23
Wałkarz

Post autor: nabot23 »

Witam, mam nieśmiałe pytanko: gdzie można ujrzeć tabele z wynikami z tego (jakże udanego) turnieju? :wink:

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Re nabot: Krzysiu zawsze wrzuca na forum. Skoro jeszcze sie nie pojawily, to zapewne nie mial czasu wklepac ich na kompa jeszcze. Ale cierpliwosci - z pewnoscia pojawia sie na wszystkich forach na ktorych byl oglaszany turniej.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Parę fotek z turnieju...
Bo turniej oczywiście na najwyższym poziomie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W sumie nauczyłem się czegoś na turnieju ;) NIE NALEŻY jałowo rzucać kościami bo hm.... nie każdy rozumie, że ja rzucam za SWOJĄ armię a Yogi za swoją ;)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Turniej świetny, masz szczęście Cosmo, że pierwszą bitwę mój partner grał sam xD gdyby nie nagła uroczystość rodzinna (pogrzeb) może byśmy urobili coś więcej niż 50 pt :] gratuluję wszystkim i pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ja tylko zaluje ze nie moglem byc ani poinformowac o tym, natepnym razerm na 100% sie zjawie

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Re Toni: Dokladnie to samo mu powiedzialem ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Na Wasze posty odpowiem jak będę miał chwilkę, a teraz "tylko" wklejam moją oficjalną relację. :)

Oficjalnie czwarty (nieoficjalnie piąty) Bibliothecarius zakończony, czas na szybkie podsumowanie.
Przede wszystkim dziękuję:
- mojej żonie Basi za przyjęcie i nakarmienie nas po raz kolejny.
- klubowiczom "Schwarze Pferd" za ofiarna pracę dzięki której na stołach zaroiło się od różniastych terenów.
- sponsorom - Bitspudlo.com i ImperatorFF
- wszystkim osobom, które w jakikolwiek sposób pomogły w organizacji tego turnieju (tak, dotyczy to również rad na forum! :) )
- Adamowi, który już tradycyjnie chyba poświęcił się i nie grał, by wspomóc mnie w sędziowaniu i OgrAnizowaniu.
- wszystkim graczom i widzom, którzy po raz kolejny zbudowali niesamowitą atmosferę, z której powoli nasz turniej robi się słynny.
Jeśli kogoś tu nie wymieniłem, a powinienem, to przepraszam - i również dziękuję!
Jeśli było jakieś organizatorskie czy sędziowskie (a było tym razem sędziowania, więcej niż zwykle. Wiosna się udziela?.. ;) ) niedopatrzenie z mojej strony, to proszę przyjąć moje przeprosiny.
Dziękuję również za te wszystkie komentarze jakie mamy przyjemność z Basią czytać. To mnie naprawdę nakręca, choć w sobotę w nocy mówiłem różne brzydkie rzeczy o organizacji turniejów. ;)

Mieliśmy znów pełną obsadę. 32 teamy i oficjalnie 59 graczy. Oficjalnie, bo widziałem takie obrazki, jak gracz z Gliwic wspomagający w walce singlowego kolegę z Opola, czy też Solo (który zdaje się musiał zrezygnować z egzaminu, tak nam był potrzebny) wspomagający radą i dobrym nastrojem Przemka (dowód fotkowy poniżej). Wliczając kibiców, widzów, ekipę telewizji internetowej oraz laureatów konkursu literackiego, może było nas tam koło setki?..
Mieliśmy nowych uczestników: reprezentacje klubów War Academy z Opola oraz Venddetta - Ósma Bila z Bielska Białej. Bardzo mi milo, że do nas dotarli, mam nadzieję że na stałe zagoszczą wśród uczestników. :) Co prawda tym razem zapomniałem o grupowym zdjęciu, ale sporo osób już poszło. I nie podaliśmy na zakończenie wszystkich wyników, jak to mieliśmy w zwyczaju. Trochę nam się chyba udzieliły emocje związane z oczekiwanym losowaniem (5 x bony i nowe ghule). Trofeum tym razem były Złote Majty (Kliknij żeby zobaczyć filmik)
Za miejsca 1 - 3 dodatkowo przyznano dyplomy, a wśród uczestników rozlosowano nagrody: bon o wartości 60 zł na produkty z oferty sklepu bitspudlo.com, oraz bony z oferty sklepu Imperator FF (80, 70 i 2 x 60 zł), a także wypraskę nowych ghuli.
I uwaga - jesteśmy w telewizji! :) -> http://www.telewizja.gliwice.pl/index.php (od 4:10 minuty, proszę nie oceniać surowo bo w stresie człowiek to różne gupoty p....i ;))
W czasie tego turnieju miało też miejsce ogłoszenie wyników konkursu literackiego związanego z WFB. Za jakiś czas podam tu wyniki.
Już dziś zapraszamy na kolejnego Bibliothecariusa - 10 maja 2008.

Wyniki (suma / hobbystyka i przygotowanie)
1. Filip "Cosmo" Górecki Skaven ZKF Zabrze / Marcin "Ice-T" Grzegorzek High Elves Vendetta-8B Bielsko-Biała 68/10
2. Łukasz Okoński - WE / Jerzy "Wujek" Ferentowicz - Imperium 52/9
3. Roman Husarski Dwarfs Kraków / Kamil "Kosmo" Guzy WE Vendetta 50/9
4. Aleksander „Olo” Czech ID 2330 ZKF Zabrze High Elves / Tomasz "Pasztet" Żuwała VC ZKF Zabrze 49/6
5. Michał "Pawlak" Pawlarczyk Empire Gliwice / Damian "Felek" Felczak Vampire Counts Gliwice 49/9
6. Maciej Fojt singlowo VC i HE 46/4
7. Adam "Adamdo" Dudzic Szybki Szpil Wood Elves / Łukasz "Dudzic" Dudzic Skaven 46/5
8. Łukasz "Kroak" Golonka, Gliwice, Gliwicki Klub "Black Orc" Lizardmen / Dominik "Domin" Łach, Gliwice,TK 43/6
9. Tomasz "Yogi" Leszko Skaven Schwarze Pferd Gliwice / Paweł "Ryu" Schabowicz TK Schwarze Pferd Gliwice 42/8
10. Robert "Robak" Malczyk / Przemek "Mysza" Wróbel ZKF Zabrze 41/6
11. Jakub "Truepunk" Stefaniak HE Vendetta Będzin / Bartek "Bruenor Battlehammer" Horosz Bretonia Vendetta Będzin 41/7
12. Adam "Żuk" Pieszczuk Bretonia Opole / Paweł Róg HE Klub "War Academy" Opole 41/7
13. Przemek Rymer HE Katowice / Marcin "Obi" Chałubiec WE Chorzów 39/8
14. Piotr Rudy 1780 / *Jan "Suchy" Suchecki Bretonia 1892 38/4
15. Łukasz Stawowy Dwarfs Katowice / Bartek Oskędra Chaos Szybki Szpil Tychy 38/9
16. Artur 'Chomik' Rietz, Chaos / Krzysztof 'Mithril' Guzek Skaven, (Obaj: ZKF Zabrze:P) 36/6
17. Grzegorz "Metal" Kowol HE Schwarze Pferd Stanica / Marcin "Krox" Wojcieszek Lizardmen Schwarze Pferd Pilchowice 36/8
18. Bartosz Daciuk - Tomb Kings / Maria-Magdalena "Maja" Włodarz - Dark Elves 35/10
19. Piotr "Biały" Białomazur Dwarfs Bielsko-Biała Gnom / Piotr "Elf" Delekta Empire 34/6
20. Przemysław "Zioło" Zieliński WE Schwarze Pferd O. Knurów 34/7
21. Mateusz "Spidi" Skorupa BoCh Knurów / Przemysław Kulpiński Bretonia Szybki Szpil Tychy 33/3
22. Kuba "Jasif" Dutka Skaven Vendetta-8B Bielsko Biała / Paweł "Valten" Delekta OnG Vendetta-8B Bielsko - Biała 32/5
23. Paweł Botor Chaos Dwarfs War Academy Opole / Aleksandar "Alek" Milićević OnG War Academy Opole 31/6
24. Szymon "Dalv" Szurgot WE Opole / Jędrzej Mrugała Dwarfs Klub "War Academy" Opole 30/5
25. Marta "Arines" Wacowska - Wood Elves / Grzesiek "Garath" Tomaszewski - Bretonnia 29/4
26. Paweł "Człowiek Armia" Fugiel DE Cult of Slaanesh singlowo "Schwarze Pferd" O. Knurów 27/7
27. Andrzej Bąk HE Schwarze Pferd Gliwice / Maciej Grzegorzek Bretonia Bielsko Biała 26/6
28. Maciej Matuszewski DE / Bartosz Kasperek BRETONNIA (EW) Klub "War Academy" Opole 25/4
29. Maciek "Warboss" Janik OnG Gliwicki Klub "Black Orc" Gliwice / Mikołaj "Miko" Wilczyński OK Gliwicki Klub "Black Orc" Gliwice 17/6
30. Łukasz "Silent Bob" Kocoń singlowo dwarfs Żywiec 16/0
31. Sebastian Łach,Gliwice, Gliwicki Klub Black Orc,WE / Zbyszek Wilczyński, Gliwice, Gliwicki Klub Black Orc, De 15/6
32. Marcin Kocoń, Skaven, Zywiec 13/ -2
Gratulacje dla zwycięzców, szacunek dla Was (uczestników) że podjęliście walkę! :)

Tradycyjnie "kilka" fotek z turnieju (całość do pobrania na dole postu):
Ukłon w stronę przeciwnika. Walką walką, ale szakunec musi być.
Obrazek
Przemyślenia...
Obrazek
Kadeci robią tereny. Z przejęciem, bo sami na nich będą grać.
Obrazek
Laureaci konkursu literackiego o WFB. (Kamil jak zwykle coś zmajstrował - tym razem zasłonił sobie twarz własnym dyplomem... ;) )
Obrazek
Fan Club Europe? Nie, to Lord Batonus. Nawet Adam wymiękł...
Obrazek
Grać czy jeść pizzę?
Obrazek
"Szybkie rzeczy": black coach zrobiony na szybko (ale całkiem fajny), element terenu niemniej szybkiego wyrobu (tzw. "szaszłyk") oraz autor "szybkich zwycięstw*" - Cosmo :)
Obrazek
Germańscy, k...., oprawcy w natarciu ;) (kto zna komiks, ten wie)
Obrazek
Tips of the day: Nie stawaj między miejscem upadku screaming skulla a skalną ścianą (chyba że chcesz zostawić ślad potomnym.)
Obrazek
Coś się dzieje. Nie umiałbym opisać kto z kim i za co, ale na pewno się biją. I o to chodzi.
Obrazek[
Bateria na wzgórzu. ("For a hill, man would kill, why?")
Obrazek
Kilka widoków z pól bitewnych:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niektórzy byli nawet dość odprężeni. :)
Obrazek
The battle for Złote Majty is on!
Obrazek
Na forum różni ich tylko literka... ;)
Obrazek
"Kolego, z łaski swojej, nie po oczach kiedy myślę..." ;)
Obrazek
Przemek "Zioło" i Solo. Najpozytywniej naładowana (nieoficjalna) para tego turnieju. Naładowali też sędziego Adama oraz przeciwników (tych ostatnich momentami tak w innym sensie... ;) )
Obrazek
"Pierniczka w buzi mam, nikomu go nie dam."
Obrazek
Cieszy się, ze znalazł kibelek?..
Obrazek
Końcówka turnieju. Niektórzy już na luźno...
Obrazek
.. a inni jeszcze walczą.
Obrazek
Wręczenie trofeów - niektórzy jakby nie dowierzali...
Obrazek
Oraz krótki film o graniu :)

Ponadto zaprezentowano nowe VC: Corpse cart (oprócz niego ukazaliśmy też światu szkielety i ghule)
Obrazek

Więcej zdjęć do pobrania tutaj.
Ogromna prośba - jeśli ktoś robił zdjęcia, to proszę o przesłanie! ( schwarze.pferd@gmail.com )

W sprawach "znaleziono - zgubiono" założyłem temat na Border Princes.

Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i ... zapraszam na kolejnego Bibliothecariusa.
Krzysiek

Ostatnio zmieniony 25 lut 2008, o 21:28 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Remus
Wałkarz

Post autor: Remus »

A super było, opłacało się z Kraka jechać :)
Napewno na następnego się wybiorę.

Pozdrawiam wszystkich!

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

aha prosze panstwa jestesmy w TV :D:D tutaj macie linka : http://www.telewizja.gliwice.pl/

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Wręczenie trofeów - niektórzy jakby nie dowierzali...

żadko mi sie zdarza wygrąc złote majtki w BB takich nei serwóją :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Ice-T pisze:Wręczenie trofeów - niektórzy jakby nie dowierzali...

żadko mi sie zdarza wygrąc złote majtki w BB takich nei serwóją :D
Bez takiej napinki bez Cosma był byś w ostatniej 10-tce :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

No niewiem niewiem, Ice jest dobrym graczem. Bielsko rządzi :D

ODPOWIEDZ