Kowadło!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Powiem tylko tyle na temat moich doświadczeń an turnieju z kowadłem, pierwsza gra (nie wiedziałem jeszcze jak korzystać w ogóle z kowadła) użyłem dwa razy specjalnej runy i przejechałem po trzech klockach kawalerii imperialnej z 2k6 obrażeń na każdy, z 15 kawalerii zostało mu 4 łącznie więc całkiem nieźle. W walce z VC na dużej runie się zacięło podleciały nietoperki i po fakcie, na trzeciej walce gdy już po prostu wiedziałem że dużych run sie nie używa wybuchło mi w drugiej turze na małej runie.
Kowadło to duże ryzyko w porównaniu do lorda na tarczy. Ale daje nam większy def. magiczny (na bohaterze można wziąć runy za 150). Potrafi też ładnie narozrabiać we wrogiej armii i uczynić nas mobilniejszym. Jednak można w łatwy sposób stracić 500 punktów. Jest ono zdecydowanie dla tych, którzy lubią ryzyko i chcą na turniejach osiągnąć coś więcej niż mała wygrana, gdyż daje nam ono szanse na wybicie oddziałów wroga.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Paraszczak
- Falubaz
Nekromancja!
Szybkie pytanko do Długobrodych: Czy zabicie obu obsługantów (ale nie zabicie Runelorda) powoduje zniszczenie kowadła? Nie daję w to wiary a tak mam napisane w Army Builderze. A do kodeksu dostępu nie mam.
pzdr: JP
Szybkie pytanko do Długobrodych: Czy zabicie obu obsługantów (ale nie zabicie Runelorda) powoduje zniszczenie kowadła? Nie daję w to wiary a tak mam napisane w Army Builderze. A do kodeksu dostępu nie mam.
pzdr: JP
Oczywiscie ze nie... Musisz zabic runelorda zeby kowadlo nie dzialalo... Te pacholki sa tylko po to zeby bronic kowala...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jedynym "obsługantem" kowadła jest runelord... dopiero jak jego zabijesz kowadło nie działa i jest traktowane jak teren. Straznicy to jedynie obstawa... za to niestety kiedy runelord walczy nie może wybijac run i dlatego jest słabszy od magów... mogło by byc tak, że najpierw walczą sami strażnicy, potem jako druga linia obrony mamy runelorda... czasem dawałoby to nam dodatkową ture na runy.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Proste ze Thoreka... Mowia ze jeden z najbardziej gietych bohaterow specjalnych... Duza runa na 3+ z rerolem to jest to!
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/