Gdzie odbędzie się DMP

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

zgadzam sie z Przedmówcą :D

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

narbutaa to żałośc organizacyjna i cofanie się o 3 lata wstecz. Wolałbym pojechać na drugi koniec polski na normalny turniej niż do wawki 3 godziny na narbutta do scisku i smrodu...

btw, wszysty podejcie przykład idealnej miejscówki warszawskiej do dmp, "bo dzięki temu zagra X dodatkowych składów warszwaskich i okolicznych, które nigdzie nie pojadą..."

To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

z calym szacunkiem szafa, gowno prawda. nie wierze zeby na DMP pojechaly wiecej niz 2 sklady z poznania, czy jakikolwiek z ostrowa, leszna czy krotoszyna. (no moze ewentualnie krotoszyn).

jesli chodzi o narbutta, to jesli dobrze pamietam, scisk zawsze wynikal z tego, ze trzeba bylo dzielic sale z innymi systemami...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

no tak, a z lublina bedzie 1 team, a nie 3, z warszawy 4 a nie 20, z bialegostoku 0, a nie 1 itd. taka rozmowa nie ma sensu, tak samo jak dmp na narbutta :P jesli chcecie rozmawiac o dmp w wawce, to musi sie znalezc osoba, ktora zechce koordynowac cale to przedsiewziecie. chetni do pomocy na pewno sie znajda. ale na chwile obecna dmp jest w zg i zadne gadanie tego nie zmieni, bo albo bedzie tam, albo nie bedzie, no chyba ze znajdzie sie ktos z ikra ;)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

dmp na bazyliszku w 2005 bylo chyba tylko wfb i zajete byly obydwie sale i 2 korytarze, scisk byl, moze nie az taki jak ostatnio, ale byl... co prawda tamten turniej wspominam zajebiscie :)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

szafa@poznan pisze:To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.
Z całym szacunkiem, ale na Mistrzostwach Polski to mi bardziej będzie brakowało pierwszego teamu z Białegostoku, czy drugiego teamu z Lublina niż czwartego teamu z Poznania czy Gorzowa.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
NOAK
Mudżahedin

Post autor: NOAK »

Gobos smuci mnie twój brak wiary w Ostrów. W tym roku na pewno wystawimy zespół na DMP bez względu na to gdzie się odbędą. Co do Bazyliszka w 2005r. to braliśmy w nim udział i rozgrywki odbywały sie nie tylko w WFB, ale też w W40K, LotR i Konfrontację. Fakt, że było tłoczno, ale atmosfera była OK.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

b_sk pisze:
szafa@poznan pisze:To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.
Z całym szacunkiem, ale na Mistrzostwach Polski to mi bardziej będzie brakowało pierwszego teamu z Białegostoku, czy drugiego teamu z Lublina niż czwartego teamu z Poznania czy Gorzowa.
Dzięki B_sk :P
Białystok chciał jak dwa lata tmeu w tym roku wystawić juz 2 składy i i jednego najmnika :P

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

nie wiem tylko czemu ludzie ze Wschodu tak mocno sie cisnieniuja.
co roku mieli DMP 'pod nosem' i bylo super.
wtedy jednak my (zachod) nie narzekalismy i z Gorzowa, czy Poznania potrafily po 3 sklady zagrac.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski

sorry, ale jak mamy MŚ w piłce nożnej w RPA czy były w Korei i Japoni to połowa Europy nie krzyczy, że im za daleko; jak ktoś to stawia za koronny argument, to trudno - mistrzem polski nie ma szans zostać
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Scimitar pisze:mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski

sorry, ale jak mamy MŚ w piłce nożnej w RPA czy były w Korei i Japoni to połowa Europy nie krzyczy, że im za daleko; jak ktoś to stawia za koronny argument, to trudno - mistrzem polski nie ma szans zostać
rozumiem Scimi, że marzysz o spędzeniu 13 h w pociągu z dwiema przesiadkami... no chyba ze wolisz jechać 7 i być o 18 w ZG

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

dla chcacego nic trudnego.
my jezdzimy tyle lat na turnieje do 3miasta, wawy i kraka i sa to podobne trasy.
jesli dla Ciebie to zbyt wiele, przykro mi.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Mapet pisze:
Scimitar pisze:mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski

rozumiem Scimi, że marzysz o spędzeniu 13 h w pociągu z dwiema przesiadkami... no chyba ze wolisz jechać 7 i być o 18 w ZG
więcej się najeździłem od ciebie w życiu; nie patrzę na dmp pod kątem dojazdu, tylko pod kątem rangi; jakby to był tylko master to bym się zastanawiał, ale że jest to dmp to pojadę
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

chyba mówimy o 2 innych sprawach: ktos strone wcześniej pisał ze "dmp w ZG straci, bo nie pójdzie na niego masa dzieciaków z warszawy".

Na ten właśnie post moja odpowiedzią było - ok, ale wówczas z okolic ZG pojedzie więcej osób. I akurat poznań już i 3 składy zdarzało sie że wyslal na DMP, więc nie sądze że do zielonej pojedzie mniej...

A Ostrów tez był na DMP 2 latat temu bodaj. W leszno i krotoszyn tez wierzę.

Co do białegostoku i lublina - doskonale rozumiem problemy z dojazdem - ale na razie sa dwa inne problemy:

- DMP w lublinie: dojazd do lublina = dojazd do zielonej góry, tylko że w drua strone - raz dla wschodu polski, raz dla zachodzu. Argument o złym dojezdzie jest jak na mnie z dupy wzięty, bo tak czy inaczej żadne z tych miast nie jest centrum polski.

- DMP w warszawie - póki co żaden warszawski klub ani organizator nie zdeklarował nic w stylu "mamy bazę chęci i ludzi aby zrobić u siebie DMP". To raczej jest problem... I wiem że zielona góra tez nie ma wielkiego potencjału na mastera na 200 osób, ale w momencie gdy szmaja albo buszmen piszą "jako RS pomożemy im organizacyjnie", to ja nie mam żadnych wątpliwości że DMP w zielonej będzie zajebiste.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 17:07 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

ponadto, to nie jest tylko kwestia wsparcia.
organizujemy to razem. kazdy zajmie sie swoja dzialka - tym, w czym jest najlepszy. Jesli nie bylibysmy pewnie co do profesjonalizu i umiejetnosci w organizacji turniejow przez 'Falubazow', to bysmy nie wchodzili w zadne takie akcje. tym bardziej nie przy imprezie rangi DMP.

a co moze z tego wyjsc?!
-zastanowcie sie sami.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

no dokładnie - dojazd w przypadku gdy coś jest mocno na wschodzie lub mocno na zachodzie, albo na samej północy czy południu - zawsze dla jakiejś grupy graczy będzie to daleko -> każdego tak naprawdę zadowoliłoby tylko jakby się każdy turniej odbywał tuż koło czyjegoś domu, choć dla niektóych też mogłoby być problemem przejść te kilka metrów. Zadowolić się wszystkich i tak nie da w 100%.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

dobra a mam takie pytanie (może na nie jeszcze za wcześnie)
nie znalazłem na stronie polkonu... będzie Golden Deamon ?
i czy będzie jakaś tańsza forma spania niż 30zł?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a to spanie w ZG nie będzie za darmo? :/

Wasze argumenty przekonały mnie, że DMP w Zielonej jest lepsze niż byle jakie DMP na Narbutta w Warszawie. ;)

Jakie są przewidywane koszta DMP w ZG? Ile kosztowałby tam bilet pociągiem z Lublina?
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 17:32 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Golden Demon jeszcze nieustalone.

O noclegach info sie powinno pojawic na stronie Polconu, pewnie beda jakies sale zbiorowe.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 19:26 przez szafa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Buszman pisze:nie wiem tylko czemu ludzie ze Wschodu tak mocno sie cisnieniuja.
co roku mieli DMP 'pod nosem' i bylo super.
wtedy jednak my (zachod) nie narzekalismy i z Gorzowa, czy Poznania potrafily po 3 sklady zagrac.
pod nosem, 200 km. super.

Busz, litosci - nie porownuj trasy Gorzow - Warszawa, do trasy, poiwedzmy, Łęczna - Zielona Góra, bo to kompletnie nie przystaje do siebie.

ODPOWIEDZ