Gdzie odbędzie się DMP
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
narbutaa to żałośc organizacyjna i cofanie się o 3 lata wstecz. Wolałbym pojechać na drugi koniec polski na normalny turniej niż do wawki 3 godziny na narbutta do scisku i smrodu...
btw, wszysty podejcie przykład idealnej miejscówki warszawskiej do dmp, "bo dzięki temu zagra X dodatkowych składów warszwaskich i okolicznych, które nigdzie nie pojadą..."
To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.
btw, wszysty podejcie przykład idealnej miejscówki warszawskiej do dmp, "bo dzięki temu zagra X dodatkowych składów warszwaskich i okolicznych, które nigdzie nie pojadą..."
To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.
z calym szacunkiem szafa, gowno prawda. nie wierze zeby na DMP pojechaly wiecej niz 2 sklady z poznania, czy jakikolwiek z ostrowa, leszna czy krotoszyna. (no moze ewentualnie krotoszyn).
jesli chodzi o narbutta, to jesli dobrze pamietam, scisk zawsze wynikal z tego, ze trzeba bylo dzielic sale z innymi systemami...
jesli chodzi o narbutta, to jesli dobrze pamietam, scisk zawsze wynikal z tego, ze trzeba bylo dzielic sale z innymi systemami...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
no tak, a z lublina bedzie 1 team, a nie 3, z warszawy 4 a nie 20, z bialegostoku 0, a nie 1 itd. taka rozmowa nie ma sensu, tak samo jak dmp na narbutta
jesli chcecie rozmawiac o dmp w wawce, to musi sie znalezc osoba, ktora zechce koordynowac cale to przedsiewziecie. chetni do pomocy na pewno sie znajda. ale na chwile obecna dmp jest w zg i zadne gadanie tego nie zmieni, bo albo bedzie tam, albo nie bedzie, no chyba ze znajdzie sie ktos z ikra 

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
dmp na bazyliszku w 2005 bylo chyba tylko wfb i zajete byly obydwie sale i 2 korytarze, scisk byl, moze nie az taki jak ostatnio, ale byl... co prawda tamten turniej wspominam zajebiscie 

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Z całym szacunkiem, ale na Mistrzostwach Polski to mi bardziej będzie brakowało pierwszego teamu z Białegostoku, czy drugiego teamu z Lublina niż czwartego teamu z Poznania czy Gorzowa.szafa@poznan pisze:To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.
A licky boom boom down!!!
Gobos smuci mnie twój brak wiary w Ostrów. W tym roku na pewno wystawimy zespół na DMP bez względu na to gdzie się odbędą. Co do Bazyliszka w 2005r. to braliśmy w nim udział i rozgrywki odbywały sie nie tylko w WFB, ale też w W40K, LotR i Konfrontację. Fakt, że było tłoczno, ale atmosfera była OK.
Dzięki B_skb_sk pisze:Z całym szacunkiem, ale na Mistrzostwach Polski to mi bardziej będzie brakowało pierwszego teamu z Białegostoku, czy drugiego teamu z Lublina niż czwartego teamu z Poznania czy Gorzowa.szafa@poznan pisze:To ja chciałbym zauważyć, że nie tylko w Warszawie można będzie to zaobserwować - bo DMP w ZG może oznaczać nie trzy tylko 4-5 teamow z gorzowa, nie 2-3 teamy z poznania tylko 3-4, plus ekipa albo dwie ze świebodzina, zielonej góry, krotoszyna, ostrowa wielkopolskiego, leszna, i wielu innych miejscowości zachodnich którzy na DMP pół polski nie pojadą, ale już do zielonej - owszem. Więc skutek może być podobny.

Białystok chciał jak dwa lata tmeu w tym roku wystawić juz 2 składy i i jednego najmnika

nie wiem tylko czemu ludzie ze Wschodu tak mocno sie cisnieniuja.
co roku mieli DMP 'pod nosem' i bylo super.
wtedy jednak my (zachod) nie narzekalismy i z Gorzowa, czy Poznania potrafily po 3 sklady zagrac.
wtedy jednak my (zachod) nie narzekalismy i z Gorzowa, czy Poznania potrafily po 3 sklady zagrac.
mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski
sorry, ale jak mamy MŚ w piłce nożnej w RPA czy były w Korei i Japoni to połowa Europy nie krzyczy, że im za daleko; jak ktoś to stawia za koronny argument, to trudno - mistrzem polski nie ma szans zostać
sorry, ale jak mamy MŚ w piłce nożnej w RPA czy były w Korei i Japoni to połowa Europy nie krzyczy, że im za daleko; jak ktoś to stawia za koronny argument, to trudno - mistrzem polski nie ma szans zostać
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
rozumiem Scimi, że marzysz o spędzeniu 13 h w pociągu z dwiema przesiadkami... no chyba ze wolisz jechać 7 i być o 18 w ZGScimitar pisze:mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski
dla chcacego nic trudnego.
my jezdzimy tyle lat na turnieje do 3miasta, wawy i kraka i sa to podobne trasy.
jesli dla Ciebie to zbyt wiele, przykro mi.
my jezdzimy tyle lat na turnieje do 3miasta, wawy i kraka i sa to podobne trasy.
jesli dla Ciebie to zbyt wiele, przykro mi.
więcej się najeździłem od ciebie w życiu; nie patrzę na dmp pod kątem dojazdu, tylko pod kątem rangi; jakby to był tylko master to bym się zastanawiał, ale że jest to dmp to pojadęMapet pisze:rozumiem Scimi, że marzysz o spędzeniu 13 h w pociągu z dwiema przesiadkami... no chyba ze wolisz jechać 7 i być o 18 w ZGScimitar pisze:mi tam system rotacyjny Szafy nie przeszkadza - w tym roku tu, w przyszłym gdzie indziej; to też nie o to chodzi, gdzie się wygodniej zagra, ale aby pokazać hobby i najlepszych graczy w całej polsce, a nie tylko ograniczać do Warszawy i okolic organizację mistrzostw polski
Draconis - FOR EVER !!!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
chyba mówimy o 2 innych sprawach: ktos strone wcześniej pisał ze "dmp w ZG straci, bo nie pójdzie na niego masa dzieciaków z warszawy".
Na ten właśnie post moja odpowiedzią było - ok, ale wówczas z okolic ZG pojedzie więcej osób. I akurat poznań już i 3 składy zdarzało sie że wyslal na DMP, więc nie sądze że do zielonej pojedzie mniej...
A Ostrów tez był na DMP 2 latat temu bodaj. W leszno i krotoszyn tez wierzę.
Co do białegostoku i lublina - doskonale rozumiem problemy z dojazdem - ale na razie sa dwa inne problemy:
- DMP w lublinie: dojazd do lublina = dojazd do zielonej góry, tylko że w drua strone - raz dla wschodu polski, raz dla zachodzu. Argument o złym dojezdzie jest jak na mnie z dupy wzięty, bo tak czy inaczej żadne z tych miast nie jest centrum polski.
- DMP w warszawie - póki co żaden warszawski klub ani organizator nie zdeklarował nic w stylu "mamy bazę chęci i ludzi aby zrobić u siebie DMP". To raczej jest problem... I wiem że zielona góra tez nie ma wielkiego potencjału na mastera na 200 osób, ale w momencie gdy szmaja albo buszmen piszą "jako RS pomożemy im organizacyjnie", to ja nie mam żadnych wątpliwości że DMP w zielonej będzie zajebiste.
Na ten właśnie post moja odpowiedzią było - ok, ale wówczas z okolic ZG pojedzie więcej osób. I akurat poznań już i 3 składy zdarzało sie że wyslal na DMP, więc nie sądze że do zielonej pojedzie mniej...
A Ostrów tez był na DMP 2 latat temu bodaj. W leszno i krotoszyn tez wierzę.
Co do białegostoku i lublina - doskonale rozumiem problemy z dojazdem - ale na razie sa dwa inne problemy:
- DMP w lublinie: dojazd do lublina = dojazd do zielonej góry, tylko że w drua strone - raz dla wschodu polski, raz dla zachodzu. Argument o złym dojezdzie jest jak na mnie z dupy wzięty, bo tak czy inaczej żadne z tych miast nie jest centrum polski.
- DMP w warszawie - póki co żaden warszawski klub ani organizator nie zdeklarował nic w stylu "mamy bazę chęci i ludzi aby zrobić u siebie DMP". To raczej jest problem... I wiem że zielona góra tez nie ma wielkiego potencjału na mastera na 200 osób, ale w momencie gdy szmaja albo buszmen piszą "jako RS pomożemy im organizacyjnie", to ja nie mam żadnych wątpliwości że DMP w zielonej będzie zajebiste.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 17:07 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
ponadto, to nie jest tylko kwestia wsparcia.
organizujemy to razem. kazdy zajmie sie swoja dzialka - tym, w czym jest najlepszy. Jesli nie bylibysmy pewnie co do profesjonalizu i umiejetnosci w organizacji turniejow przez 'Falubazow', to bysmy nie wchodzili w zadne takie akcje. tym bardziej nie przy imprezie rangi DMP.
a co moze z tego wyjsc?!
-zastanowcie sie sami.
organizujemy to razem. kazdy zajmie sie swoja dzialka - tym, w czym jest najlepszy. Jesli nie bylibysmy pewnie co do profesjonalizu i umiejetnosci w organizacji turniejow przez 'Falubazow', to bysmy nie wchodzili w zadne takie akcje. tym bardziej nie przy imprezie rangi DMP.
a co moze z tego wyjsc?!
-zastanowcie sie sami.
no dokładnie - dojazd w przypadku gdy coś jest mocno na wschodzie lub mocno na zachodzie, albo na samej północy czy południu - zawsze dla jakiejś grupy graczy będzie to daleko -> każdego tak naprawdę zadowoliłoby tylko jakby się każdy turniej odbywał tuż koło czyjegoś domu, choć dla niektóych też mogłoby być problemem przejść te kilka metrów. Zadowolić się wszystkich i tak nie da w 100%.
Draconis - FOR EVER !!!
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a to spanie w ZG nie będzie za darmo? :/
Wasze argumenty przekonały mnie, że DMP w Zielonej jest lepsze niż byle jakie DMP na Narbutta w Warszawie.
Jakie są przewidywane koszta DMP w ZG? Ile kosztowałby tam bilet pociągiem z Lublina?
Wasze argumenty przekonały mnie, że DMP w Zielonej jest lepsze niż byle jakie DMP na Narbutta w Warszawie.

Jakie są przewidywane koszta DMP w ZG? Ile kosztowałby tam bilet pociągiem z Lublina?
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 17:32 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Golden Demon jeszcze nieustalone.
O noclegach info sie powinno pojawic na stronie Polconu, pewnie beda jakies sale zbiorowe.
O noclegach info sie powinno pojawic na stronie Polconu, pewnie beda jakies sale zbiorowe.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 19:26 przez szafa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
pod nosem, 200 km. super.Buszman pisze:nie wiem tylko czemu ludzie ze Wschodu tak mocno sie cisnieniuja.
Busz, litosci - nie porownuj trasy Gorzow - Warszawa, do trasy, poiwedzmy, Łęczna - Zielona Góra, bo to kompletnie nie przystaje do siebie.