baardzo klimatyczna figsa i świetny pomysł! chwała!

Moderator: esgaroth
Ja proponuję zawsze tarcze. Czasem też GW, wtedy daje nam to wybór w zależności od sytuacji - 2 ataki z S3 i save 4+ (od przodu) lub 2 ataki S5 i save 6+. Drugiej broni ręcznej się nie opłaca, bo to tylko 1 atak więcej z S3 i zostajemy z savem 6+, już wolę 1 atak mniej i save 4+. Można rozważyć flaile zamiast GW, ale jakoś nie jestem do nich do końca przekonany (mam mieszane uczucia co do broni, która daje bonusy tylko w 1. rundzie walki).muirfin pisze:jak wystawiacie norse marauders? z gw? z flailami? a może z 2ndw? bierzecie tarcze?
rhinosy nie sa z ogre kngdoms. nie zajmuja specialaKokesz pisze: Z powyższego pdf`a wynika, że w naszej armii zajmują one 2 rare`y. Jest to chyba tekst z któregoś WD. Oczywiście uważam, że skoro mamy przywilej w postaci memaeterów w specjalach to i w sprawie rhinoxów powinniśmy być uprzywilejowani.
niescislosci? co jest w tym akiego niescislego?Jest w pdf-ie duzo nieścisłości, jak np to że normalne rhinoxy wzbudzają strach a bull rhinoxy terror, czy to, że rhinoxy są na podstawkach 50x50, a bull rhinoxy na podstawkach od rydwanów.