Czym zastępujecie figurki (konwersje, inne firmy itp.) ?

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Re: Czym zastępujecie figurki (konwersje, inne firmy itp.) ?

Post autor: Tirit »

Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Albo zmiana grywalnosci jednostek :D
Charioty Slaa beda miec S7 i 3D6 impactow
Model bedzie kosztowac 250zl/sztuka :D
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Może Carrion Wormsy od Rothanda? http://rothandstudio.blogspot.com/p/blog-page.html
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Deus pisze:Może Carrion Wormsy od Rothanda? http://rothandstudio.blogspot.com/p/blog-page.html
One są za duże :D i chyba na 40x40 się nie zmieszczą - one się nadają na rydwanówke :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Serio? A ja myślałęm że są idealne, bo w sumie nie miałem okazji ich podziwiać na żywca.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Nie wiem jak na żywca wygladaja ale na fotkach wygladaja na bardzo duże ;p

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Ktos zna skale i cene tych modeli?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Tirit pisze:Ktos zna skale i cene tych modeli?
Eee, przecież to "nasze" demonetki, tylko z przyprawionymi skrzydłami. :) W sumie ci co grają głównie (lub tylko) format euro mogą ich nie kojarzyć. ;)
Co do skrzydeł to nie będę się wymądrzał, że wiem skąd są. Obstawiałbym VC albo tyranidów 40k, ale to takie chybił trafił.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Tą konwersję robił mój kumpel - Rothand i używał demonetek :) Spytam z jakich figsów brał skrzydła :)

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

KrzysiekW pisze:Eee, przecież to "nasze" demonetki, tylko z przyprawionymi skrzydłami. :) W sumie ci co grają głównie (lub tylko) format euro mogą ich nie kojarzyć. ;)

#-o

Sad but true.....

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Nadaje się to to na Bestie nurgla ?
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

A co to?
Umiesz zdobyć wyraźniejsze zdjęcie? Bo tu słabo szczegóły widać.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Mam takie 3 szt. nw co to są 3 częściowe :D ręce + tłów
Chce znaleźć coś alternatywnego do gw bo moje ślimaczki by na DMP nie przeszły podobno ;/
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Zawsze mozesz uzyc zabek z FW. To wyglada jak Yeti po imprezie Bukake :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Tirit pisze:Zawsze mozesz uzyc zabek z FW. To wyglada jak Yeti po imprezie Bukake :D
Mi się żabki nie podobają...

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Azgaroth pisze:Tą konwersję robił mój kumpel - Rothand i używał demonetek :) Spytam z jakich figsów brał skrzydła :)
Skrzydła są z Gargulców Tyranidzkich z WH40k. Sam kiedyś użyłem ich w celu zrobienia z ungorów harpii do moich bestii, ale mi zawsze odpadały więc olałem:) i swoje gargulce rozwaliłem:D A co do modeli, kiedyś na masterze widziałem Ravenery tyranidzkie jako Fiendy, więc dziwię się że nie dopuszczają ślimaków...
A żaby z FW wydają się sensowną alternatywą...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Też nie wiem czemu ślimaki nie są dopuszczane... jest jakiś temat z DMP gdzie mogę zadać pytanie co do ślimoków ?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wiece jaka firma sprzedaje skrzydełka ? Potrzebuje by zrobić furie :D
Czy ten model pasuje na bestie nurgla ? ?
http://bitsofwar.com/home/138-morbid-spawn.html I czy by na dmp przeszedl?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Problemem ślimaków nie jest ich forma tylko rozmiar. Są one idealnym dodatkiem na duże pustawe podstawki do np. DP, jakiegoś alternatywnego GUO, Grindera, Much czy modeli dedykowanych innym bogom (choćby juggery) by podkreślić/nadać nurglowy klimat, wypelnić czymś miejsce. Spokonie mogą robić za uzupelnienie w plagusach np. gdyby co 7-8my plaguebearer bylby takim ślimaczkiem to nikt by nie mial pretensji. Na bestie są one najzwyczajniej za male. Na lokalach z oceną malowania nie ma najmniejszego problemu z nimi ale na masterach zależnie od sędziego malarskiego mogą zostać zdjęte jako prox.
Fuxiorr pisze:Wiece jaka firma sprzedaje skrzydełka ? Potrzebuje by zrobić furie
np. MaxMini o ile podobają ci się wzory
http://maxmini.eu/conversion-bits/wings-sets
Fuxiorr pisze:Czy ten model pasuje na bestie nurgla ? ?
http://bitsofwar.com/home/138-morbid-spawn.html I czy by na dmp przeszedl?
Nadaje się. przeszedlby jak najbardziej.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Reaper ma przyzwoite wzory skrzydełek (sprzedawane były też w zestawach blisterkowych po 5 szt.):
https://www.reapermini.com/OnlineStore/ ... down/page9

ODPOWIEDZ