Jakich rozmiarów są rycerze z zestawu demigryfów? Bliżej empire state troops, czy plastikowych chaos knights? I czy ktokolwiek próbował posadzić rycerza z demigryfów na konia z zestawu altara / hurricanum?
Ja chciałem taką konwersje robić, pasują. Niestety modelem mam w różnych miejscach i jak chcesz zdjęcie to dopiero w sobotę.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Fotki są. Wrzucę jutro bo z telefonu tego nie ogarnę. (chyba, że mi ktoś zdradzi taki sekret)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Dzięki! A cyknąłeś może też zdjęcie z tyłu? Interesuje mnie czy model postawiony na podstawce da radę ustawić w oddziale oraz czy jeździec przylega do siodła.
Myślę, że będą w oddziale pasowały. Jak skleisz rycerza ciutkę inaczej to będzie przylegał, ten nie przylega bo jest sklejony pod demisia .
Na magów pasują np. arabscy szejkowie Perrych. Ja użyłem np. Galadrieli z LOTRA Jeźdźców z pistoletami w tym okresie jaki wypuszczają bracia nie uświadczysz, ale możesz znaleźć rajtarów innych firm, np. TAG albo Warlorda, z tym, że to już ok 100 lat późniejsi i średnio się zgrają. Ja zrobiłem konwersje lekkiej jazdy braci z użyciem arkebuzów z ich zestawu najemników. BTW - tak wyglądała w 2014 moja histobreta, choć równie dobrze mogło to być histoimperium
Warlord Games wypuścił plastikowych landsknechtów. Z pudełka za 18 funtów można złożyć 30 pikinierów, albo 24 pikinierów i 5 arkebuzerów. BTW od 50 funtów wysyłka darmowa.
Ci landsknechci rozmiarowo doskonale pasują do piechoty Perrych i z pewnymi wyjątkami (przede wszystkim głowy i stopy) do starej piechoty imperialnej. Dobry, precyzyjny detal, nadlewki wyjątkowo małe i łatwe do usunięcia. Wrzuciłbym fotki, ale poległem na próbie znalezienia nowego hostingu po Fotokubełku.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.