CS by Furion ODSŁONA DRUGA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Problem jedynie Zimny jest taki, że automatyczne oblewanie na 5-6 to tak naprawdę słabsza wersja warda na 3+. Ja wiem, że wciąż przyzwoita, ale już nie tak klimatyczna, IMHO.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Chyba nie chcesz dopuścić do takiej sytuacji że Dreadlord na CO będzie się chował przed klockiem clanratów.
I tak się chowa, żeby go staticiem nie przepchnęli.
A przycinanie pendanta wynika tylko z braku ogrania. Przedmiot sam w sobie jest mocny, ale nie tworzy żadnych przegiętych sytuacji na polu bitwy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel ale Dark Elfy dostały nową zabawką to odrazu trzeba ją im zabrac co nie? ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Dlatego Jankiel w naszej wersji jest przycięty w wersji ekstremalnej. C do innych punktów, w których różnimy się od FCS to po rozmowie ze Skavenem zaczynam się łamać :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Furion pisze:
Ograniczenie ratlingow do 2 to overkill - co te biedne skaveny wtedy zrobia?
3 ratlingi to zadne przegiecie - po prostu silna kombinacja.
ja, skavenski powergracz, gram juz od bardzo dlugiego czasu na 2 :wink:
to nie jest zaden overkill... 4 ratlingow nie wystawia nikt, wiec to ograniczenie to taka sztuka dla sztuki
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jak więc sądzisz Gobos - 2 czy 3?
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

nie jestem bezstronny... :twisted:

imo w ogole nie trzeba ograniczac, bo nikt nie bierze ich w ilosciach hurtowych - jest to po prostu glupie. to tak jak zakazywac brania 3xsaurusow
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Fakt - też nigdy nie spotkałem więcej niż 2-3.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Komiksa? :(
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

GarG pisze:Komiksa? :(
pomyliles temata?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kroś rysuje komiks o CSie Furiona? :-D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Skrobnę parę słów na temat PGA, boweim wziąłem na ten turniej armię zrobioną pod CS Furionowy (i to nawet nie wymaksowaną. Wcześniej taką planowałem i gdy organizatorzy wycofali się z CSa Furiona stwierdziłem,że to żaden powód by zmieniać rozpiskę ;) ).

W armii nie miałem GD, jedynie dwóch Heraldów, 80 modeli "tej plewnej corowej piechoty" (w tym, specjalnie dla Malala 20 Demonetek :) ), Nurglingi, moje ukochane meganiszczycielskie (w większości bitew, nie w każdej ;)) Screamery, tylko 1 oddział Flesh Hounds, tylko 9 PD.

Ugrałem 9 miejsce i nie przegrałem żadnej bitwy. Aż strach myśleć co bym ugrał, gdyby cały turniej a nie tylko moja rozpiska były na CS Furiona ;) (CS na PGA w zasadzie nie ciął innych armii niż VC, DoCh i Imperium, w przeciwieństwie do Furionowego)

Tak sobie tylko to piszę,żebym mógł powiedzieć "a nie mówiłem" ;P Oczywiście odnośnie tego, jak malkontenci mówili,że Demony pod ten CS są tak skandalicznie wykastrowane,że nie da się nimi grać w ogóle, nie da wystawić itp, itd. No więc, tak jak im mówiłem wcześniej -nie wiedzą co mówią ;P

A rozpiską się grało superfajnie :) Ciekawsze doświadczenie niż przebijanie się GUO przez wszystko na drodze ;) Oj, chciałbym turnieju na Furionowy CS.... <rozmarzony> Choć Demony chyba trzeba trochę bardziej przyciąć ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ugrałem 9 miejsce i nie przegrałem żadnej bitwy. Aż strach myśleć co bym ugrał, gdyby cały turniej a nie tylko moja rozpiska były na CS Furiona ;) (CS na PGA w zasadzie nie ciął innych armii niż VC, DoCh i Imperium, w przeciwieństwie do Furionowego)
Nie zgodzę się ;) spójrz na to z tej strony:
W armii nie miałem GD, jedynie dwóch Heraldów, 80 modeli "tej plewnej corowej piechoty" (w tym, specjalnie dla Malala 20 Demonetek :) ), Nurglingi, moje ukochane meganiszczycielskie (w większości bitew, nie w każdej ;)) Screamery, tylko 1 oddział Flesh Hounds, tylko 9 PD.
Reakcja gracza: Ojejku, co ja tu zrobię? Po co mi 3 armaty skoro nie ma dużęgo demona? W jaki sposób zabiję 20ki piechoty, skoro mam same mini-maxy kawalerii żeby wpadać w psy z boku? To demony na piechotę w ogóle istnieją? :)

Nie jestem w stanie powiedzieć, czy gdyby na PGA był FCS czy było by Ci łatwiej czy trudniej, brakuje danych. Z jednej strony wymusiłoby to zmianę rozpiski na bardziej zbalansowaną, z drugiej 95% pierwszy raz widziała demoniczną piechotę. Strach pomyśleć gdyby sama musiała tym zagrać :)
Oj, chciałbym turnieju na Furionowy CS.... <rozmarzony>
Niestety jest bardzo mało prawdopodobne żeby organizator większego turnieju się na niego zdecydował - bo [uwaga!!! niczym nie potwierdzone spekulacje!!!] gracze z reguły będą bać się myśleć tak bardzo, że nie przyjadą na taki turniej.

Inna sprawa, że za tymi którzy nie mogą wziąć swoich 24 piesków albo 3 wampirków i drakenhoffa - niewielu by płakało.
Choć Demony chyba trzeba trochę bardziej przyciąć ;)
Zagraj HE na następnym turnieju. Jeżeli będziesz diametralnie niżej ;) to pomyślimy. Jak narazie pozostaje mi pogratulować wyniku :)

pozdrawiam
Furion

ODPOWIEDZ