Galeria zielonych

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Re: Galeria zielonych

Post autor: Nokimam »

Na jakim materiale?
Pan Mamikon

Borss
Pseudoklimaciarz

Post autor: Borss »

Hmm, przepraszam jeśli coś pokręcę, Nie mam z tym osobistych doświadczeń, to tylko mój pomysł na eksperyment ale sugerowałbym, jedwab o gęstym splocie usztywniony lakierem. Nie chcę Cię wpuścić w maliny, nie robiłem tego. Ale gdybym miał próbować to poszedłbym w tę stronę.

Borss
Pseudoklimaciarz

Teraz jak o tym myślę, to wydaje mi się że alternatywą mogłaby być gruba folia aluminiowa, dałaby się łatwo ułożyć w pożądany kształt

Borss
Pseudoklimaciarz

I jeszcze jeden pomysł, kalka techniczna. Niestety nie wiem jak te materiały będą się zachowywać w praktyce, to tylko pomysły na eksperymenty, których efektem mogłyby być bardziej realistyczne chorągwie. Może któryś z kolegów ma więcej doświadczenia w tego typu zabawach

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Popróbuję ;)
Tu doszedł Grimgor:
Obrazek
Proszę moich zielonych przyjaciół o opinie! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdro
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Wrócę na chwilę do sztandarów- folia alu [np. tacki grillowe, op. po pasztecie] daje radę, tak samo wyżarzona blacha z puszek po napojach... ja robiłem sztandary również z alu-tubek po węgierskiej paście paprykowej [mniam :mrgreen: ]. Łatwość formowania, dużo bardziej realistyczna grubość, jako podkład sprawdza się zwykły spray Motip- spróbuj, warto.
Tak z ciekawości spytam- czy na każdej podstawce musisz dawać grzyba? Trochę to monotonnie wygląda w masie... może dla odmiany jakąś gałąź umieść...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Tak, na każdej będzie grzybek :lol2: Podstawki mają być takie same. Dzięki za rady.
Tu widok na rosnącą armię:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wszystko razem:
Obrazek
Opinie? :P
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

Post autor: mog »

dobre masz tempo, ja 10 savedży już ponad dwa miechy męczę :oops: (ale już kończę :D )

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Night goblin :P
Obrazek
Obrazek
Aktualnie maluję jeszcze 8 troli [ 50% zrobione, nie licząc podstawek :evil: ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Trolle :D
Obrazek
Moi 2 ulubieńcy :D [ troszkę fota się prześwietliła ;p ]
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Widzę że tutaj jakoś tak pusto ale co tam :D
Nie umiem robić fotek grupowych - także klockom - także daję lepszą fotkę troli wraz z Królem Goblinów :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bolteusz
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Bolteusz »

Co myślicie o mojej I partii NG ??? Podstawek im jeszcze nie robiłem, oczywiście zamierzam w niedalekiej przyszłości to zrobić. Nie wiem, czy efekt światła tworzonego przez kryształy mi wyszedł- oceńcie sami i powiedzcie, czy przemalować je bez tego efektu:
*Wszystkie 5 razem:
Obrazek

Obrazek
*NG Boss:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
*I Night Goblin z Hand Weaponem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
*II Night Goblin z Hand Weapnem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
*III Night Goblin z Hand Weaponem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
*Night Goblin z Włócznią:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zdjęcia są może nawet zbyt ostre, szczegóły i niedociągnięcia widać lepiej, niż w rzeczywistości, szczególnie twarze, które na żywo wygłądają przyzwoicie, a tutaj to zbiór kresek i kropek zielonej farby oraz płaszcze, które się tak mocno nie błyszczą, to chyba wina intensywnego światła dziennego.
I tak przy okazji: Znacie może jakąś firmę produkującą dobrą, tanią trawkę modelarską (naj. stosunek cena/jakość) ?
Hoax pisze:Tak powstałe... coś... wykładam na podstawki, po czym jeszcze posypuję samą wodą, żeby uzyskać efekt skrzących się płatków.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

trawka jest płaska

imo
kup farby texturowe GW, żeby zrobić od razu piasek
kup tufft GW - będziesz miał kępy wysokiej trawki

nakładasz texturę, zasycha robisz lekki drybrush zależnie od koloru wybranego
malujesz ranty podstawki i przyklejasz tufft na wikol

za 1 wieczór możesz przygotować dziesiątki podstawek w ten sposób

a co do malowania to przy takich zdjęciach raczej nie wygląda to atrakcyjnie wizualnie :)
może rób zdjęcia na niebieskim tle (zwykła teczka papierowa niebieska) + obcinaj jej i redukuj rozdzielczość, tego białego dużo wokół, zbędnie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Misha serio ? Kupować farby tekxturowe ?

Bez przesady że nakleić piasek na wikol i go pomalować jest aż tak ciężkim zadaniem żeby płacić za 12ml gotowej mieszanki 10 zł. Za 1l mieszanki piasku z wikolem zapłacimy mniej więcej 10 zł.

Ale jak kto woli...
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

dopiero jakiś lepszy aparat dorwałem :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mog
Wałkarz

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Fajne malowanko.
Tutaj mały progres mojej armii :D - [ na fotkach nie ma trolli już pomalowanych, pajączków, łuczników, pszczaków i maszy które są gotowe :P ]
Bohaterowie :D
Obrazek
Wip bsb'ka i gobsa na pajączku :P
Obrazek
Obrazek
Klocek włóczników też WIP - klocek 60 osobowy, licząc z filerami ]
Obrazek
Obrazek
Słabe tło... foty na szybko bo jak je robiłem to zaczęło padać i dlatego takie fotki są słabe.. :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Klocek z herosami - trey nie od nich więc nie jest zrobiony :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Herosi którzy są wipami/nie tknięci :D - a tak dałem by można było zobaczyć że jeszcze jacyś będą :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Dobra, kilka dni i jest gotowy, moim zdaniem to jedna z moich lepszych prac, bardzo mi się podoba:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo proszę o jakies opinie bo czuję się trochę wypalony... tyle pracy w tym gościu i jego smoku... :)
Pozdrawiam )
Pan Mamikon

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

God... toż to nie smok! To Wiverna Skullmuncha (fajne tłumaczenie z pl booka "czaszkożujka").
Porządnie pomalowana ale osobiście widział bym inaczej kolorystykę skrzydeł - błony za bardzo imho się odcinają od reszty skóry na kościach a przecież nie ma powodów raczej by miały inny odcień a przynajmniej te z wnętrza błony bo zewnętrzne jeszcze rozumiem.
Też bym chciał ten model :(
Obrazek

ODPOWIEDZ