Bob's Miniatures update 2018

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: BoB Miniatures up 18.02 Vampire BSB update [edit]

Post autor: Marks »

Patrząc na tę vampirkę przypomniał mi się fragment stand-upu Pablo Francisco, gdy mówił "perfect body ugly face, isnt it shieeeeeeeet?". Niestety po poprawkach dalej łapie się pod ten niewybredny komentarz. Może warto zacząć upodabnianie jej do kobiety poprzez zmniejszenie jej nochala do noska?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

jestem na totalne nie, jeżeli mogę zasugerować ćwiczenie, to przetnij główkę modelu gw na 2, i staraj się ją odtworzyć, to pozwala nabrać w prawy w proporcjach.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

Muthare pisze:jestem na totalne nie, jeżeli mogę zasugerować ćwiczenie, to przetnij główkę modelu gw na 2, i staraj się ją odtworzyć, to pozwala nabrać w prawy w proporcjach.
Sugestie zawsze mile widziane :) Ale jednak nie wzorował bym się chyba na GW, są dużo lepsze odnośniki proporcji, tak się tylko zdarzyło że nie mam u siebie żadnego :p
Markuene pisze:Patrząc na tę vampirkę przypomniał mi się fragment stand-upu Pablo Francisco, gdy mówił "perfect body ugly face, isnt it shieeeeeeeet?". Niestety po poprawkach dalej łapie się pod ten niewybredny komentarz. Może warto zacząć upodabnianie jej do kobiety poprzez zmniejszenie jej nochala do noska?
Dobra sugestia, dzięki :) Poprawię nos, szczękę, łuki brwiowe i pewnie jeszcze parę rzeczy (hehe mało co z niej zostanie :p ) i wrzucę progres. Jak się Wam nie spodoba to pocisnę nową.

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Co do ogrów to wyglądają tak jakbyś bardziej chciał pokazać ich zajebistą wytrzymałość na rany i tak dalej. Ne wyglądają na umarłych, tylko na takich, co się wyheal'ować muszą :) co nie zmienia faktu że mega prace! malowałbym jak Matejko Sobieskiego <3

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Kobieta o tak smukłej budowie ciała twarz też będzie miała smukłą i pociągłą. Teraz to wygląda jak jakiejś grubej gospodyni z ciałem modelki.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zdecydowanie tak jak pisze Rasti. Poza tym powinna mieć wydatniejsze kości policzkowe niż policzki, a teraz (jeszcze z tym nochalem...) wygląda na grubą.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Equos pisze:co nie zmienia faktu że mega prace! malowałbym jak Matejko Sobieskiego <3
dzięki :mrgreen:

a co do twarzy, to: czepiajcie się, czepiajcie się, na bierząco wszystko poprawiam, więc im więcej wyłapiecie tym lepiej :)

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

Twarz proponuję żebyś wymienił.
Chociaż podziw bo sam nie potrafię rzeźbić.
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Witajcie :) Kolejna konwersja, tym razem do 40k, więc za dużo się nie rozpisuję (wcale nie dlatego że się nie znam :mrgreen: ), ot po prostu płaszczyki:

Obrazek

A co do twarzy, zrobiłem ją prawie od początku, ale klient stwierdził że nadal mu się nie podoba, i chce żeby ta figurka miała twarz figurki innej firmy, teraz czekam na przesyłkę z ową twarzą. Dzieje się też równocześnie parę projektów, ale uznałem że czas najwyższy odejść od polityki updateów (np ponad dziesięciu w przypadku fienda) i będę wrzucał już gotowe prace, dlatego chwilowo cisza na blogu.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Fajne podstawki :mrgreen: Szmaty, jak to szmaty też są dobre :D

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Siena pisze:Fajne podstawki :mrgreen: Szmaty, jak to szmaty też są dobre :D
Podstawki niestety nie mojego autorstwa, już takie dostałem, moje jest tylko to co zielone :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ładne konwersje, jestem pod wrażeniem. Tylko ta wampirzyca... dat ass =P~ , dat face :shock: takie chędoży się czytając gazetę. To chyba przez ten kartoflany nochal. Nie znam się na rzeźbieniu, ale myślę sobie, że można by uformować nos ciągnąc gs do siebie, żeby był wąski.
Za to centaur jest czadowy, nic dodać nic ująć.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Klafuti pisze:Ładne konwersje, jestem pod wrażeniem. Tylko ta wampirzyca... dat ass =P~ , dat face :shock: takie chędoży się czytając gazetę. To chyba przez ten kartoflany nochal. Nie znam się na rzeźbieniu, ale myślę sobie, że można by uformować nos ciągnąc gs do siebie, żeby był wąski.
Za to centaur jest czadowy, nic dodać nic ująć.
Aaach, trochę czasu tu nie wchodziłem :p

Twarz została znacznie poprawiona, ale niestety marny ze mnie fotograf i na tych fotkach wychodzi dużo gorzej niż w realu, na fotkach wydaje się jak by miała za duży nos i orkowe rysy. W rzeczywistości wygląda normalnie, to pewnie jakaś gra cieni, czy coś :p W każdym razie klient uznał że nadal mu nie odpowiada, i czekam na twarz którą mi wysłał, jako tą którą chce żeby czarodziejka ją miała. Poniżej jakieś fotki poprawionej...

Obrazek

Obrazek

Odnośnie nosa ciągniętego do siebie - ta twarz była akurat z fimo, a fimo się ani trochę nie rozciąga.

A centaur, mimo wszystko też do poprawy, ale fotki wstawię jak juz dostanę odlewy od TF.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Twarz lepiej ale nadal mało "kobieca"

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

OK, trochę czasu milczałem, ze względu na tą nieszczęsną maturę, ale mam sporą porcję informacji więc zrobię mały update :)

Zmieniłem trochę rzeczy w centaurze, poniżej fotki co się zmieniło, jeśli czegoś tutaj nie ma, to znaczy, że to zostaje tak jak na poprzednich fotkach (zamieszczone na dole). Co się zmieniło: na pewno nowa twarz, nowy korpus byka, nowy pancerz, nowy topór. To chyba wszystko, chociaż mogłem coś drobnego przeoczyć :p

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli ktoś chciałby fotki w większej ilości / lepszej jakości to du do pobrania ały pakiet HD fotek:
https://dl.dropbox.com/u/44882305/BULL% ... Photos.rar

I parę fotek tego co zostaje ze starej wersji (nie mogłem zrobić wspólnych fotek, bo część elementów leżała w TF), głównie chodzi o rogi i rękę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drugie: TF dostał mało przyjemnego maila od GW, w związku z Tym muszą uważać, co wydają. Uznali że te modele za mocno bazują na concepcie FW, i nie mogą wydać go jako swojego. Postanowiłem jednak nie porzucać tego projektu, z powodu ilości pracy, jaką włożyłem w jego realizację. Nie ukrywam że chciałbym żeby cokolwiek mi się zwróciło za sporo masy i kilkadziesiąt jeśli nie kilkaset godzin pracy (szczęśliwi czasu nie liczą :p ). Na bieżąco będę robił update'y.

Będą 3 wzory:
1. tego już znacie :) Topór będzie gładki, bez zdobień, zawiera: centaur, prawe ramię, dłonie z toporem, ogon, rogi, podstawka sceniczna (wulkaniczna)
2. bardziej dynamiczny, uderzający toporem znad głowy, nowe elementy: obie ręce, część górnego tułowia, głowa i ogon
3. coś na wzór kapitana, w prawej ręce opuszczony topór (zdobiony 8) ), lewą wskazujący gdzieś we wroga, nowe elementy: obie ręce, głowa, ułożenie nóg dolnego tułowia i ogon

Oczywiście zachęcam do komentowania rzeźby / zmian które zaszły :)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 23:34 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

I skończona BSB wampirów, twarz ukradziona z coven throne na życzenie klienta. Więcej fotek tutaj: http://bobminiatures.blogspot.com/2013/ ... e-bsb.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, o 18:43 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ładniutka. :)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Też mi się podoba, gustowne trzewiczki :P

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

No przynajmniej nie ma japska jak Fiona ze Shreka :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

W wolnym czasie wziąłem się za centaura, jeszcze parę rzeczy do poprawy, ale widać o co chodzi :) Myślę jeszcze nad jakimś zdobieniem topora, ale jakoś nie mam pomysłu. Poprzednie - głowa smoka, z perspektywy czasu był taki sobie, więc jak już to coś innego. Chętnie posłucham też co macie do powiedzenia o battle damage'u w postaci złamanego rogu :) Ot taka wizja mnie naszła i nie mogłem się powstrzymać :twisted: Więcej fotek jak zawsze na blogu: http://bobminiatures.blogspot.com/2013/ ... ur-ii.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ