m1920636a_FAQ_Warhammer_Rulebook__V1_5.pdf p.6 pisze:Q: If I charge an enemy and they are wiped out before the
Close Combat phase, can I choose to either Overrun or Reform
From Victory? If I can, when does this occur? (p58)
A: Yes. This occurs at the start of the Close Combat phase
before any blows have been struck.
8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Romendakil
- Mudżahedin
Re: 8 edycja- pytania 2
pytanko. Czy w hordzie 3 rząd wali wszystkie ilości ataków czy ma tylko 1 atak każdy model? w AB nic nie pisze by były to hity w ilości 1 na model a na turnieju upierał się gracz ze 3 szereg wali tylko po 1 ataku.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- Infernal Puppet
- Masakrator
Szereg inny niż pierwszy zawsze wykonuje jeden atak ( może ich mieć więcej, ale wali tylko jednym ).
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Chyba że typ jednostki to Monstrous Infantry/ Monstrous Beasts/ lub też Monstrous Cavalry (ale tylko jeźdźcy), wtedy kolejne szeregi wykonują do 3 ataków.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
czy Grapeshot dostaje minusy za dystans?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
czyli, tak dla pewności, krótki zasięg na 6" długi do 12" ?kudłaty pisze:W zasadach ma tylko armour piercing, więc ma wszystkie minusy, co prawda nie ma minusu za multiple shot bo tej zasady tej nie ma.Smh pisze:czy Grapeshot dostaje minusy za dystans?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Traktuje się go jako alternatywny strzał działa. Obsługa nie wyciąga grapeshota zza pazuchy i nim nie rzuca
Nie możesz zrobić nim S&S tak samo jak nie możesz tego zrobić normalnym strzałem z działa.
W RB nie ma nic na temat braku negatywnych modyfikatorów, więc strzelanie w skirmish ma minusy. W opisie grapeshota pisze 'To fire a grapeshot, select a target according to the normal tules of shooting' więc jest jasno napisane.

W RB nie ma nic na temat braku negatywnych modyfikatorów, więc strzelanie w skirmish ma minusy. W opisie grapeshota pisze 'To fire a grapeshot, select a target according to the normal tules of shooting' więc jest jasno napisane.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

.......

Orzeł bije się z harpiami i corner to corner z 1 gwardzistą. Bohater szarzuje w bok harpii, w CC bije jako pierwszy i zabija wszystkie harpie, następnie gwardia zabija orła.
1) bohater overrunuje w bok BG zanim gwardia zabije orła(w 7ed po takiej sytuacji powinien wypłacić swoje ataki ponownie, w 8ed dalej tak jest?)
2) bohater zabija harpie, gwardia zabija orła, zarówno BG jak i bohater odłączają się od CC i w nastepnej turze mogą normalnie sie poruszać
3) inna opcja

wytlumacz sie dlaczego 2 a nie np 1 ?Andrzej pisze:2
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Bo tak mi zasędziowali na masterze 
Poza tym, nie możesz wejść w walkę z jednostką inaczej niż przez szarżę.

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
W kolejności masz: bohater zabija wszystkich swoich przeciwników, może wykonać overrun. Może wpaść w gwardię, ale dopiero jak cały combat się skończy bo wtedy wykonujemy pościgi.Rabsp pisze:Orzeł bije się z harpiami i corner to corner z 1 gwardzistą. Bohater szarzuje w bok harpii, w CC bije jako pierwszy i zabija wszystkie harpie, następnie gwardia zabija orła.
aha czyli jak cal za przeciwnikiem ktorego wybije do nogi bedzie stala jednostka to z overrun'u nie moge w nia wpasc i grzcznie ustawic sie cal przed nia ? Imho Lidder to dobrze wyjasnil.Andrzej pisze:Bo tak mi zasędziowali na masterze
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Relosu pisze:aha czyli jak cal za przeciwnikiem ktorego wybije do nogi bedzie stala jednostka to z overrun'u nie moge w nia wpasc i grzcznie ustawic sie cal przed nia ? Imho Lidder to dobrze wyjasnil.
Lidder _chyba_ pisał o sytuacji, gdy całość to CC wielojednostkowy, jeśli natomiast wybijesz oddział i overunujesz w drugi (nawet jeśli jest on w CC, ale w innym CC niż przed chwilą był) to możesz to zrobić przed rozegraniem następnego CC
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, o 09:54 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Tak. Można dodać, że jest to nowy combat, wiec gdyby to byli nie bg a warriorsi to mieliby znów mozliwość skorzystania z hate
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.