warsztat mnicha:D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Re: warsztat mnicha:D

Post autor: Duderson »

Krasie i VC fajne. Jazda kozacka tragiczna.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

dokończony bsb od fuxa
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Szczerze mówiąc to zwieńczenie wygląda na mocny wip
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

i nie odstaje od reszty :P

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

zdrajcy khorna na rzecz nurgla;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

podstawki najlepsze. Rogi jednolite-słabe, a na skórę pbs, na tą chropowata powierzchnię przydałoby się dodać jakiś kolorek.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

teraz oczywiście już za późno na tego rodzaju uwagi... Ale widzę że starałeś się przykryć znak khorna występujący na bloodletterach za pomocą greenstuffu. Przy swoich robiłem podobny zabieg - i sugeruje na przyszłość albo wytarcie go pilnikiem, ale pokrycie kilkoma warstawami liquid greenstuff. Albo najlepiej jedno i drugie.
U Ciebie bardzo rzucają się w oczy te doklejone i niewygładzone kawałki greenstuffu.
No i po co dwóch muzyków w oddziale?

Bloodlettery to świetna baza do konwersji alternatywnych plaguebearerów - ale warto włożyć w nie trochę więcej pracy.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

takie poprostu kiedyś kupiłem;)
tu driada na tt+, podoba się?
Obrazek

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Dla mnie trochę bez sensu ten niebieski - bez żadnego przejścia wygląda to, jakby paradowała w gumowych rękawicach :) Lepiej wygladałoby, gdyby zostało wszystko tak, jak reszta ciała - ta jest niezła.
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

To jest TT+? Hmm...
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

propainted ++

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Nie chciałbym z dissem wyjeżdżać, ale mógłbym powiedzieć - wow, jak na pierwszą figurkę jest super! :P
Tymczasem jednak jestem w galerii profesjonalisty i na TT+ to chyba trochę mało, choć ogólnie nie prezentuje się źle ;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

i znów można by gadać przy piwku o tt i tt+
to nie jest pro paint z glazami malowanymi gałkami ocznymi i źrenicami, poprostu tt+ czyli figurka wygląda ładnie z daleka ale i z bliska wygląda dobrze, nie ma ostrych przejść tak jak to jest w tt, tylko przejścia już z głową robione;)
jutro wkleję 80szkieletów manticowych strong tune;)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Wiem że każdy może uważać TT za co innego, ale nazywając to TT+ mówisz nam że to podchodzi pomału pod górną granice Twoich możliwości - to nie jest dobra reklama :P
Poza tym te ręce w zestawieniu z monotonną resztą z daleka też nie wyglądają za wybitnie, więc nawet to TT to dość ryzykowna teza jeśli trzymać się Twojej definicji :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

właśnie jesteś w błędzie, bo wkońcu to magiczny stwór i musi być coś w nim magicznego, wiec te rekawiczki fajnie nadają figurce życia.
co do tt+ to definitywnie nie jest coś co nazywa się przybliżanie do górnej granicy.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

IMO podstawka slaba co negatywnie odbija sie na calym modelu.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się podoba, ale podstawka... Podstawka! Zrób waść podstawkę!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Tak naprawdę, sledząc liczne wątki na tym forum widać, że każdy przyjął sobie inną skalę i określenie stopnia "jakości" w malowaniu i nic się z tym nie zrobi. Przykładowo, poziom basic UC (Unlimited Colors) wykracza poza mój poziom "max", więc tak naprawdę, ja od jakiegoś czasu przestałem już nawet starać się określać poziom swoich prac :)

Co do driady, to jest całkiem fajna ale podstawka rzeczywiście trochę psuje odbiór całego figsa, przydałoby się tam jakieś urozmaicenie :)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Też mam mieszane uczucia co do tego niebieskiego. Sam motyw jest ok i sama podobnie malowałam aczkolwiek dużo wcześniej powoli już przechodziłam w ten błękit tutaj jest to nagle, nawet mam wrażenie że te "rękawiczki" są oddzielone linią.
Myślę, że przy takiej ilości jaką malujesz warto zainwestować w aerograf, będziesz to robił dużo szybciej i ładniej.

Mam hopla na punkcie podstawek i ta faktycznie wygląda biednie, u WE a zwłaszcza u driad jest mnóstwo świetnych bitzów, które powinny na owej podstawce wylądować.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Zainspirowałeś mnie i popatrz, co dla ciebie na szybko narysowałam :D

Obrazek
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

ODPOWIEDZ