Nowy armybook?!
Moderator: Ziemko
Re: Nowy armybook?!
ale z bulbazaurem tg mogą uderzać przed duża liczbą oddziałów z s5 robi to różnice(fakt posiadania całego high jest tu istotny)
- The WariaX
- Falubaz
Zauważyłem, że w nowym booku bardzo ważna jest synergia.
Istotne jest jakie ma się oddziały i w jaki sposób prowadzi się manewry (heh odkryłem amerykę
)
Bulbapasta ma sens z TG idąc za nimi. I3 to jest mimo wszystko jakaś już różnica a i spell z HM działa wtedy skuteczniej (w najgorszym przypadku będą mieć I4, a to już coś), co więcej może sobie strzelać boundem zza TG, bo jest dużo większy od nich (grając np VLOS takie kwestie są istotne). Sam bound jest bardzo fajny, bo mimo wszystko może postraszyć, a starczy go rzucać z 1 kostki.
Natomiast nie bardzo widzę jego zastosowanie kiedy gra się na dużej ilości terków, czy kawalerii, gdyż ze swoim m4 jest po prostu za wolny...
Do latającej pirani jakoś nie mogę się przekonać, za wolni i za mięccy.
Istotne jest jakie ma się oddziały i w jaki sposób prowadzi się manewry (heh odkryłem amerykę

Bulbapasta ma sens z TG idąc za nimi. I3 to jest mimo wszystko jakaś już różnica a i spell z HM działa wtedy skuteczniej (w najgorszym przypadku będą mieć I4, a to już coś), co więcej może sobie strzelać boundem zza TG, bo jest dużo większy od nich (grając np VLOS takie kwestie są istotne). Sam bound jest bardzo fajny, bo mimo wszystko może postraszyć, a starczy go rzucać z 1 kostki.
Natomiast nie bardzo widzę jego zastosowanie kiedy gra się na dużej ilości terków, czy kawalerii, gdyż ze swoim m4 jest po prostu za wolny...
Do latającej pirani jakoś nie mogę się przekonać, za wolni i za mięccy.

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Czy te wszystkie stworki są aż tak warzywne? Klocki saurusów/tg/skinków i kroksów wspomagane bazylem dającym inicjatywe, swarmami rozdającymi posiony, stedziem co da jakiegoś psiego warda, troglodytą do chanelowania pocisków + boost z magii wypada aż tak słabo? Bo w sumie szkoda mi tych nowych zabawek...
Nie mam jeszcze booka więc pytam.
Nie mam jeszcze booka więc pytam.
Carnosaura widzę że przemilczysz
A spec herosi? Coś się pojawiło ciekawego?

A spec herosi? Coś się pojawiło ciekawego?
akurat wersja z Karnim podoba mi się dużo bardziej niż z troglodonem.
co do zasad Karniego... pewnie będę go wystawiał, mam stary model, do którego mam spory sentyment. ale szału nie robi.
co do speców: Kroak z kosmetycznymi zmianami, Mazmamundi mocny, ale łatwy do ustrzelenia, teto eko urealniony, jest wciąż mocny, ale już nie tak przegięty, w resztę się jeszcze nie wczytałem.
co do zasad Karniego... pewnie będę go wystawiał, mam stary model, do którego mam spory sentyment. ale szału nie robi.
co do speców: Kroak z kosmetycznymi zmianami, Mazmamundi mocny, ale łatwy do ustrzelenia, teto eko urealniony, jest wciąż mocny, ale już nie tak przegięty, w resztę się jeszcze nie wczytałem.
- The WariaX
- Falubaz
Mazdamundi z tym swoim kosztem 780 punktów to opcja czysto funowska
aczkolwiek faktycznie teraz to na prawdę potrafi czarować.
Mi się najbardziej Gor-rok podoba. 6T z as 2+ z tą swoją śmieszną tarczą, wieczny hatred do tego PF na 5+ i stubborn. Dobra opcja, żeby wzmocnić kloc saurusów czy TG. No i nowy model całkiem zacny.

Mi się najbardziej Gor-rok podoba. 6T z as 2+ z tą swoją śmieszną tarczą, wieczny hatred do tego PF na 5+ i stubborn. Dobra opcja, żeby wzmocnić kloc saurusów czy TG. No i nowy model całkiem zacny.

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Dębek pisze:@Ziemko. W RB jest napisane. Do unitów lataczy bohaterowie nie mogą dołączać. Gdyby było inaczej, lordunio na pedziu już dawno latałby w pedziach.Nie ma nigdzie zapisku, ze chief na terku nie moze dolaczac do terkow.
Po napisaniu tego posta przypomnialem sobie o Rb

Wychodzi na to, ze tylko tiktakto moze sie dolaczyc.
Jesli chodzi o bohaterow specjalnych to gorok i tiktakto sa imho bardzo fajni. Tiktak ma w koncu realny koszt, a potrafi to samo co wczesniej i gdy bedzie mozliwosc wziecia spec herosow to na newno go wezme.
Koszt kroaka jest bardzo przyjemny (400) pktow, a tez co nie co potrafi.
Tak, ale nie.Raamiel pisze:Czy zasada PF dotyczy również ataków wypłacanych z drugich i dalszych szeregów ?
Czyli mają tą zasadę, ale dalej możesz zrobić max 1 support z dalszych szeregów.
Przynajmniej tak wynika z poprzednich stron tematu.
Life's a game with save and load features disabled.
-
- Chuck Norris
Coś czuje, że z zasadą PF to wyjdzie tak, że będzie można z dalszych szeregów walić, ale puki co pozostaje nam ładny pierwszy szereg