kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Mam pytanie dotyczące assassina DE z lataniem. Gra przeciwko Imperium, wchodzi bound spell z orb of thunder zakazujący latania na całym polu bitwy w turze magii Imperium. Czy w turze DE po tym wydarzeniu assasin będzie mógł za pomocą steed of shadows z przedmiotu (nazwy nie pamiętam) albo z czaru czarodziejek z shadowa użyć lotu?
E-e
Bound z Orba jest czarem "remains in play", a te dispelujesz pod koniec swojej tury magii, czyli po tym, jak rzucasz swoje czary
Bound z Orba jest czarem "remains in play", a te dispelujesz pod koniec swojej tury magii, czyli po tym, jak rzucasz swoje czary
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
takMyth pisze:Mam pytanie dotyczące assassina DE z lataniem. Gra przeciwko Imperium, wchodzi bound spell z orb of thunder zakazujący latania na całym polu bitwy w turze magii Imperium. Czy w turze DE po tym wydarzeniu assasin będzie mógł za pomocą steed of shadows z przedmiotu (nazwy nie pamiętam) albo z czaru czarodziejek z shadowa użyć lotu?
Rozumiem, że chodzi Ci o podtytuł Cancelling Spells - według tego co tam jest napisane, jeżeli czar typu RiP nie pozwalał na robienie czegoś (w tym wypadku latania), i następnie został rzucony czar zmuszający jednostkę do akcji odwrotnej, np. do ruchu (tu już nie mogę się odnieść do tego przykładu, bo steed of shadows pozwala a nie zmusza do lotu) wtedy poprzedni efekt nie działa
Dobrze trafiłem?
Dobrze trafiłem?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?