Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Niedawno wpadł mi do głowy pomysł dawania Arcymagowi Bow of seafarer,co o tym myślicie?W sumie byłby to przede wszystkim gadżet przeciwko LTargetom,bo kawy od boku to raczej nielicze :wink: .
A cele by się znalazły,czołgi treemany,giganty,smoki no albo na chama rozwalać jakiś kawalerzystów po jednym,czy piechote po 3,tudzież zadać 2 rany na kroxach :wink: .
Wymagało by to co prawda nieco innej gry samym modelem arcymaga,najlepiej taką żeby niechodził.
A cele by się znalazły,czołgi treemany,giganty,smoki no albo na chama rozwalać jakiś kawalerzystów po jednym,czy piechote po 3,tudzież zadać 2 rany na kroxach :wink: .
Wymagało by to co prawda nieco innej gry samym modelem arcymaga,najlepiej taką żeby niechodził.
Pomysł ciekawy, ale BS 4 to nie BS 6. Nie lepiej dać ten łuk lordowi? Można złożyć go w ten sposób:
Lord [150]
Bow of Seafer [60]
Helm of Fortun [25]
Sword of Might [15]
shield [4]
dragon armour[9]
Star Dragon [370]
Koleś ma as 3+ z przerzutem, w tej konfiguracji nie ma miejsca na worda więc jest trochę miękki. Ale na armie bez strzelania może być dobry
Lord [150]
Bow of Seafer [60]
Helm of Fortun [25]
Sword of Might [15]
shield [4]
dragon armour[9]
Star Dragon [370]
Koleś ma as 3+ z przerzutem, w tej konfiguracji nie ma miejsca na worda więc jest trochę miękki. Ale na armie bez strzelania może być dobry
nie dziwie sie ze ostro zjechali ta rozpiske, strasznie duzo pkt masz potracone w rzeczach ktore maja mala szanse sie splacicCaledor pisze:a myślisz z rozpa moze byc - ujdzie? bo na jednym forum ostro ją objechali.
PS orzeł to dobry pomysł ale brak slotów - niestety
takich jak:
rydwany pod herosami - kazdy bedzie wt o od razu strzelal - a jak ustrzeli rydwan to ci herosi G zrobia
maska na championie.
ja bym poszuał oszczednosci punktów
- zamien rydwany na konie
- daj jeszcze jakiegos speciala lub rara - jak ofensywnie to proponuje DP
- jezeli to na jakis turniej na ktorym jest taki badziewny comp-score to gadaj z organizatorem - HE maja zmieniona tableke (wiecej speciali i rarów) - turnieje powinny to uwzgledniac
- jesli nie da rady mozesz dac jeszcze klocek wloczników- tam wchodzi hero na koniu z BB.
- drugi heros to moze byc np koles na orle
poza tym jak robc ofens to olac to RBT - dac orła za zaoszczedzone pkt (rydwany, muzycy, itp) dac regiment DP, wtedy sens by mial z jeden hero na rydwanie
to kilkanascie luznych sugestii..ale naprawde ta rozpiska jest slaba- armia strasznie delikatna..za delikatna.
pozdrawiam
ps. szkoda ze wczesniej nie zauwazyłem tej rozpy
Co myślicie o mojej rozpisce na 1000 pts (bazowa do małych turniejów):
Mage level 2:
Dispell Scroll, The Seerstaff of Saphery
185pts
Mage Level 2:
Silver Wand, Dispell Scroll, Jevel of the Dusk
180pts
Mage Level 2:
Ring of Fury
175pts
10 Archers
110pts
10 Phoenix Guard
150pts
2xBolt Thrower
200pts
Mage level 2:
Dispell Scroll, The Seerstaff of Saphery
185pts
Mage Level 2:
Silver Wand, Dispell Scroll, Jevel of the Dusk
180pts
Mage Level 2:
Ring of Fury
175pts
10 Archers
110pts
10 Phoenix Guard
150pts
2xBolt Thrower
200pts
1. ulozenie przedmiotów na magach nielegalne
- nie mozesz miec naraz silver wand i jevela
2. na 1000 pkt praktycznie nigdy nie gra z 3 herosami - radze wiec ograniczyc sie do 2 magów - ale za to dobrze zlozonych i wspieranych Banner of Sorcery
3. brakuje wlasnie BoS - jak juz magowie to ten sztandar musi byc w rozpisce
4 poza tym wszystko OK
10 PG z BoS do trzymania magów, a za reszte punktów z tego 3 maga postaraj sie wrzucic cos do walki - piechote, kwalerie, rydwan - cokolwiek co pozwoli dobić to co podejdzie za blisko magów
pozdrawiam
- nie mozesz miec naraz silver wand i jevela
2. na 1000 pkt praktycznie nigdy nie gra z 3 herosami - radze wiec ograniczyc sie do 2 magów - ale za to dobrze zlozonych i wspieranych Banner of Sorcery
3. brakuje wlasnie BoS - jak juz magowie to ten sztandar musi byc w rozpisce
4 poza tym wszystko OK
10 PG z BoS do trzymania magów, a za reszte punktów z tego 3 maga postaraj sie wrzucic cos do walki - piechote, kwalerie, rydwan - cokolwiek co pozwoli dobić to co podejdzie za blisko magów
pozdrawiam
Nie można miec dwóch magic weapon.Lord [150]
Bow of Seafer [60]
Helm of Fortun [25]
Sword of Might [15]
shield [4]
dragon armour[9]
Star Dragon [370]
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A oto moja najnowsza fantazja. Mam na półce 4 Tiranoki i planuje je jakoś wykorzystać :
Prince on Star Dragon (Halberd, Armour of Caledor, Vambraces of Defence, The Amulet of Light) 621
Mage Level 1 (2x Dispel scroll) 140
10 Archers 110
10 Archers 110
6 Dragon Princes (standard, war banner) 220
6 Dragon Princes (standard) 200
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Great Eagle 50
Great Eagle 50
Great Eagle 50
Bolt Thrower 100
BTW: nie macie pomysłu jak przyklejać tarcze Dragon Pricom? Cały czas mi odpadają ?
Prince on Star Dragon (Halberd, Armour of Caledor, Vambraces of Defence, The Amulet of Light) 621
Mage Level 1 (2x Dispel scroll) 140
10 Archers 110
10 Archers 110
6 Dragon Princes (standard, war banner) 220
6 Dragon Princes (standard) 200
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Tiranoc Chariot 85
Great Eagle 50
Great Eagle 50
Great Eagle 50
Bolt Thrower 100
BTW: nie macie pomysłu jak przyklejać tarcze Dragon Pricom? Cały czas mi odpadają ?
oj nie wiem czy te Tiranoci cos genialnego zrobią, w poprzedniej edycji były takie sobie.. teraz wiekszosc stała sie lepsza a tiranoci cały czas takie same.
masz mały US oddziałów.
tarcze Dragon Princom? sam nie wiem, tez mi odpadaja - widze dwa wyjscia - zrobic jakies piny lub uzyc czegos innego to klejenia (kleju z wypelniaczem, GS-u)
masz mały US oddziałów.
tarcze Dragon Princom? sam nie wiem, tez mi odpadaja - widze dwa wyjscia - zrobic jakies piny lub uzyc czegos innego to klejenia (kleju z wypelniaczem, GS-u)
Jakieś trzy godziny temu skończyłem grę z DE i tiranoki się popisały:Asassello pisze:oj nie wiem czy te Tiranoci cos genialnego zrobią, w poprzedniej edycji były takie sobie.. teraz wiekszosc stała sie lepsza a tiranoci cały czas takie same.
masz mały US oddziałów.
1) Są ignorowane bo ludzie myślą że są plewne
2) Są ignorowane bo lepiej strzelać do DP, bolcy itp.
3) Są szybkie
4) Można ich mieć 2x więcej niż Lion Chariotów, ergo możliwe są zbiorowe szarże (jeszcze z DP)
5) Mają T4
6) Mają bowy (jak Asuryana kocham, to naprawdę potężna broń na rydwnach )
7) Nie mogę pozwolić żeby się kurzyły na półce obok 24 Silver Helmów
a z tarczami spróbuję... boję się nawet dmuchać na moich DP, bo tacy delikatni....
PS W bitwie z DE ASF nie przydał mi się ani razu... a miałem oddział 18 SM
To to jakiś mało wprawny gracz był. Modele za 85 pts z 4T to pierwszy cel dla kuszników.Jakieś trzy godziny temu skończyłem grę z DE i tiranoki się popisały:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Słuchajcie mam prośbę.
Zaczynam własnie moją 4 armię zbierać czyli HE.Pomyślałem by to było max 1500pkt.
Chciałbym ją opierac o white lionów.
Jaką rozpiskę możecie mi zaproponować która bedzie grywalna?
Tak bym wiedział co kupić.
Ogólnie u herosów widze Nobla i 2 magów.Ze 2 lwie rydwany,klocek WL ale co do tego?
Zaczynam własnie moją 4 armię zbierać czyli HE.Pomyślałem by to było max 1500pkt.
Chciałbym ją opierac o white lionów.
Jaką rozpiskę możecie mi zaproponować która bedzie grywalna?
Tak bym wiedział co kupić.
Ogólnie u herosów widze Nobla i 2 magów.Ze 2 lwie rydwany,klocek WL ale co do tego?
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Jeżeli wystawiasz White lionów to pierwsze co to Bsb :wink: inaczej będą oblewali stubborny.
Bsb z 1+sejvem i Słomą
Magik z seerem i scrollem
Magik z ring of fury i gem of courage(albo +1czar)
20 spirmanów-cg,lion banner
12 Wl-cg,sorcery
5 wl-czempion
2 duże czarioty
2 orły
Powinno działać :P No może czołg,kraśki i WE będą problemem.
Bsb z 1+sejvem i Słomą
Magik z seerem i scrollem
Magik z ring of fury i gem of courage(albo +1czar)
20 spirmanów-cg,lion banner
12 Wl-cg,sorcery
5 wl-czempion
2 duże czarioty
2 orły
Powinno działać :P No może czołg,kraśki i WE będą problemem.
do tego co dał Belaner:
herosi sa ok. WL też.
ewentulanie zamienic spearmanów na luczników(lub LSG z tarczami, jak starczy pkt) i orły na 2 bolce
pozdrawiam
herosi sa ok. WL też.
ewentulanie zamienic spearmanów na luczników(lub LSG z tarczami, jak starczy pkt) i orły na 2 bolce
pozdrawiam
Pal sześć WE, ale mam coraz większe wrażenie, że karasie i imperium to armie z trochę innej bajki. Na imperium to ze wszystkich armii bym najchętniej swoich eldarów wystawiłBelaner7 pisze: Powinno działać No może czołg,kraśki i WE będą problemem.