DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: Dydu »

Powtarzam prośbę, czy ma ktoś porzyczyć 23 Phoenix Guard: FCG?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Warshrine pozycze
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Lazur, odezwij sie .)

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

Hej, jest jakis temat dotyczacy pozyczek na DMP czy tu sie oglaszamy?

Jesli tu to chetnie pozycze 5 witch elfek i 5 warlockow.

Moge sie odwdzieczyc figurkami VC, HE, lizardmen albo jakims obiadem czy cos
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

KrzysiekW pisze:
Heretic pisze:Koledzy!!!

Czy ma ktoś pożyczyć pomalowanego doomwheel'a. Zapłata w browarze.
Ja!
Stary metal (ale trzyma fason), niestety bez podstawki no i nie wiem jak mógłbym przekazać. Ale jak ktoś będzie zdesperowany to znajdzie sposób. :)

To dla Sola. Będzie do Ciebie dzwonił w tej sprawie. Z góry dzięki Krzychu.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Szukam jeszcze 3 teradonow. Ma ktoś może pożyczyć?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

PANOWIE WAŻNE !!!

Gracze WE nie są zobligowani do posiadania oryginalnego Citadel Woods, ale teren, którym się będą posługiwać musi być schludny, tzn. może to być ładnie wycięty kawałek wykładziny, porządnie zrobiona i pomalowana samoróbka, las z Terenów do Gier itd. Kawałek kartonu nie przejdzie !!!

Jeśli masz oryginalny Citadel Woods nie musisz zabierać ze sobą tych 3 drzew (zajmują dużo miejsca, ciężko je przewieść a do tego i tak co chwila je będziesz ściągał).

Pzdr.
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

Czy 3 minuty konsultacji z kapitanem można rozdzielić?
Np: Trzymam stoper i konsultuję się 1,5 minuty w jakiejś błahej sprawie. Pokazuję stoper przeciwnikowi zaraz po zakńczeniu konsultacji i powiedzmy za turę będę chciał uzyskać podpowiedź taktyczną ponownie, oczywiście w pozostałym czasie 1,5 minuty. Czy jest to możliwe?
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Jeżus pisze:Czy 3 minuty konsultacji z kapitanem można rozdzielić?
Np: Trzymam stoper i konsultuję się 1,5 minuty w jakiejś błahej sprawie. Pokazuję stoper przeciwnikowi zaraz po zakńczeniu konsultacji i powiedzmy za turę będę chciał uzyskać podpowiedź taktyczną ponownie, oczywiście w pozostałym czasie 1,5 minuty. Czy jest to możliwe?
Na ETC nie było takiej opcji, ale wszystko zależy od przeciwnika.
Ja raz zatrzymałem czas, bo poprosiłem przeciwnika aby najpierw poprosić sędziego i sprawdzić czy akcja na której temat się wypowiadam w ogóle jest możliwa. Mógł się na to nie zgodzić, ale że był w porządku, to nie wliczył nam czasu interwencji sędziowskiej. Tak czy inaczej była to cały czas jedna konsultacja.

IMO nie możesz sobie podzielić tego na 6 razy po pół minuty...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

RIPlay pisze:PANOWIE WAŻNE !!!

Gracze WE nie są zobligowani do posiadania oryginalnego Citadel Woods, ale teren, którym się będą posługiwać musi być schludny, tzn. może to być ładnie wycięty kawałek wykładziny, porządnie zrobiona i pomalowana samoróbka, las z Terenów do Gier itd. Kawałek kartonu nie przejdzie !!!

Jeśli masz oryginalny Citadel Woods nie musisz zabierać ze sobą tych 3 drzew (zajmują dużo miejsca, ciężko je przewieść a do tego i tak co chwila je będziesz ściągał).

Pzdr.
czy samorobka moze miec inny ksztalt jak citadel wood jesli zachowuje ogolnie wymiary jego?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Może.

Konsultacja jest jednorazowa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mam też mały apel.
Nie ośmieszajcie się i nie liczcie czasu tych 3 minut. Coś takiego zrobił właśnei rusek jak z nim grałem na ETC. Wyglądało to komicznie i było zupełnie niepotrzebne, bo ustaliliśmy z Młodym wszystko w 1.5 minuty ale przez resztę czasu trollowaliśmy kolesia bo strasznie się z tym czasem napinał ;-)

Nie liczcie czasu, bo 3 min spokojnie wystarczy aby wyjaśnić sytuację na polu bitwy i uzyskać odpowiedź co do strategii.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Brak "ciągłej" możliwości konsultacji uważam za największą głupotę tego DMP, większą nawet niż dupny format rozpisek.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a ja z kolei nie. Tu nie chodzi o to, zeby jedna osoba grala na kilku stolach na raz, tylko, zeby kazdy gral sam.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

1 waystalkera pożyczę ;) glade lord with bow lub waywatcher lord lub cokolwiek co przejdzie jako stalker.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:Brak "ciągłej" możliwości konsultacji uważam za największą głupotę tego DMP, większą nawet niż dupny format rozpisek.
Czy mi sie wydaje, ze znowu narzekasz, bo znowu czegoś nie zrozumiałeś?

Możesz zawsze zapytać: czy mam grać agresywnie/ defensywnie/ jaki jest wynik na stole obok i to nie jest konsultacja proste pytanie, prosta odpowiedź, która nie zajmuje czasu gry tak naprawdę. Konsultacja polega na tym, ze ustalacie wszystko w drobnych szczegółach, jak zbijać czary, co rzucać, kolejnosć szarż, mozliwe reakcje przeciwnika itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Czyli rozumiem, że jeżeli wszyscy w teamie będą sobie notować na bierząco tracone i zdobywanie pkt, to nie ma problemu, że jako kapitan podejde i policze na bierząco jak wygląda sytuacja?

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

tak Dydu. Nie ma problemu. Prawie identycznie jest na ETC, tylko tam zamiast wymiany między graczami lata coachu. Podawanie strat, zysków, czy słowa graj agresywnie/defensywnie nie są traktowane jako konsultacja z kapitanem.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Bez problemu. Tak samo możesz podejść i zapytać "jak sytuacja?" lub rzucić "ryzykuj, potrzebujemy 17".

Konsultacja polega na tym ,że jeżeli powiesz graczowi "ryzykuj", a on będzie miał kilka możliwości i nie będzie wiedział, którą wybrać to bierzecie time out i omawiacie wszystko dokładnie (przebieg całej następnej tury lub dwóch).

Mam nadzieję, że teraz wygląda to bardziej przejrzyście :)

Pzdr,
Rip
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Panie POWtórka pytanko:

Firma Kromlech.eu ufundowała nagrody specjalne dla dwóch, samodzielnie pomalowanych armii.
Firma Lootpile.eu ufundowała dwie nagrody specjalne dla twórców najładniejszych modeli (rozmiary: ogrowy/kawaleryjski i piechotny).

Jak wygląda forma zgłoszenia się do wyżej wymienionych konkurencji?

ODPOWIEDZ