DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
Powtarzam prośbę, czy ma ktoś porzyczyć 23 Phoenix Guard: FCG?
Lazur, odezwij sie .)
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
Hej, jest jakis temat dotyczacy pozyczek na DMP czy tu sie oglaszamy?
Jesli tu to chetnie pozycze 5 witch elfek i 5 warlockow.
Moge sie odwdzieczyc figurkami VC, HE, lizardmen albo jakims obiadem czy cos
Jesli tu to chetnie pozycze 5 witch elfek i 5 warlockow.
Moge sie odwdzieczyc figurkami VC, HE, lizardmen albo jakims obiadem czy cos

KrzysiekW pisze:Ja!Heretic pisze:Koledzy!!!
Czy ma ktoś pożyczyć pomalowanego doomwheel'a. Zapłata w browarze.
Stary metal (ale trzyma fason), niestety bez podstawki no i nie wiem jak mógłbym przekazać. Ale jak ktoś będzie zdesperowany to znajdzie sposób.
To dla Sola. Będzie do Ciebie dzwonił w tej sprawie. Z góry dzięki Krzychu.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
PANOWIE WAŻNE !!!
Gracze WE nie są zobligowani do posiadania oryginalnego Citadel Woods, ale teren, którym się będą posługiwać musi być schludny, tzn. może to być ładnie wycięty kawałek wykładziny, porządnie zrobiona i pomalowana samoróbka, las z Terenów do Gier itd. Kawałek kartonu nie przejdzie !!!
Jeśli masz oryginalny Citadel Woods nie musisz zabierać ze sobą tych 3 drzew (zajmują dużo miejsca, ciężko je przewieść a do tego i tak co chwila je będziesz ściągał).
Pzdr.
Gracze WE nie są zobligowani do posiadania oryginalnego Citadel Woods, ale teren, którym się będą posługiwać musi być schludny, tzn. może to być ładnie wycięty kawałek wykładziny, porządnie zrobiona i pomalowana samoróbka, las z Terenów do Gier itd. Kawałek kartonu nie przejdzie !!!
Jeśli masz oryginalny Citadel Woods nie musisz zabierać ze sobą tych 3 drzew (zajmują dużo miejsca, ciężko je przewieść a do tego i tak co chwila je będziesz ściągał).
Pzdr.
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
Czy 3 minuty konsultacji z kapitanem można rozdzielić?
Np: Trzymam stoper i konsultuję się 1,5 minuty w jakiejś błahej sprawie. Pokazuję stoper przeciwnikowi zaraz po zakńczeniu konsultacji i powiedzmy za turę będę chciał uzyskać podpowiedź taktyczną ponownie, oczywiście w pozostałym czasie 1,5 minuty. Czy jest to możliwe?
Np: Trzymam stoper i konsultuję się 1,5 minuty w jakiejś błahej sprawie. Pokazuję stoper przeciwnikowi zaraz po zakńczeniu konsultacji i powiedzmy za turę będę chciał uzyskać podpowiedź taktyczną ponownie, oczywiście w pozostałym czasie 1,5 minuty. Czy jest to możliwe?
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Na ETC nie było takiej opcji, ale wszystko zależy od przeciwnika.Jeżus pisze:Czy 3 minuty konsultacji z kapitanem można rozdzielić?
Ja raz zatrzymałem czas, bo poprosiłem przeciwnika aby najpierw poprosić sędziego i sprawdzić czy akcja na której temat się wypowiadam w ogóle jest możliwa. Mógł się na to nie zgodzić, ale że był w porządku, to nie wliczył nam czasu interwencji sędziowskiej. Tak czy inaczej była to cały czas jedna konsultacja.
IMO nie możesz sobie podzielić tego na 6 razy po pół minuty...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

czy samorobka moze miec inny ksztalt jak citadel wood jesli zachowuje ogolnie wymiary jego?RIPlay pisze:PANOWIE WAŻNE !!!
Pzdr.
Mam też mały apel.
Nie ośmieszajcie się i nie liczcie czasu tych 3 minut. Coś takiego zrobił właśnei rusek jak z nim grałem na ETC. Wyglądało to komicznie i było zupełnie niepotrzebne, bo ustaliliśmy z Młodym wszystko w 1.5 minuty ale przez resztę czasu trollowaliśmy kolesia bo strasznie się z tym czasem napinał
Nie liczcie czasu, bo 3 min spokojnie wystarczy aby wyjaśnić sytuację na polu bitwy i uzyskać odpowiedź co do strategii.
Nie ośmieszajcie się i nie liczcie czasu tych 3 minut. Coś takiego zrobił właśnei rusek jak z nim grałem na ETC. Wyglądało to komicznie i było zupełnie niepotrzebne, bo ustaliliśmy z Młodym wszystko w 1.5 minuty ale przez resztę czasu trollowaliśmy kolesia bo strasznie się z tym czasem napinał

Nie liczcie czasu, bo 3 min spokojnie wystarczy aby wyjaśnić sytuację na polu bitwy i uzyskać odpowiedź co do strategii.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Brak "ciągłej" możliwości konsultacji uważam za największą głupotę tego DMP, większą nawet niż dupny format rozpisek.
1 waystalkera pożyczę
glade lord with bow lub waywatcher lord lub cokolwiek co przejdzie jako stalker.

Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Czy mi sie wydaje, ze znowu narzekasz, bo znowu czegoś nie zrozumiałeś?Ziemko pisze:Brak "ciągłej" możliwości konsultacji uważam za największą głupotę tego DMP, większą nawet niż dupny format rozpisek.
Możesz zawsze zapytać: czy mam grać agresywnie/ defensywnie/ jaki jest wynik na stole obok i to nie jest konsultacja proste pytanie, prosta odpowiedź, która nie zajmuje czasu gry tak naprawdę. Konsultacja polega na tym, ze ustalacie wszystko w drobnych szczegółach, jak zbijać czary, co rzucać, kolejnosć szarż, mozliwe reakcje przeciwnika itd.
tak Dydu. Nie ma problemu. Prawie identycznie jest na ETC, tylko tam zamiast wymiany między graczami lata coachu. Podawanie strat, zysków, czy słowa graj agresywnie/defensywnie nie są traktowane jako konsultacja z kapitanem.

Bez problemu. Tak samo możesz podejść i zapytać "jak sytuacja?" lub rzucić "ryzykuj, potrzebujemy 17".
Konsultacja polega na tym ,że jeżeli powiesz graczowi "ryzykuj", a on będzie miał kilka możliwości i nie będzie wiedział, którą wybrać to bierzecie time out i omawiacie wszystko dokładnie (przebieg całej następnej tury lub dwóch).
Mam nadzieję, że teraz wygląda to bardziej przejrzyście
Pzdr,
Rip
Konsultacja polega na tym ,że jeżeli powiesz graczowi "ryzykuj", a on będzie miał kilka możliwości i nie będzie wiedział, którą wybrać to bierzecie time out i omawiacie wszystko dokładnie (przebieg całej następnej tury lub dwóch).
Mam nadzieję, że teraz wygląda to bardziej przejrzyście

Pzdr,
Rip
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
Panie POWtórka pytanko:
Firma Kromlech.eu ufundowała nagrody specjalne dla dwóch, samodzielnie pomalowanych armii.
Firma Lootpile.eu ufundowała dwie nagrody specjalne dla twórców najładniejszych modeli (rozmiary: ogrowy/kawaleryjski i piechotny).
Jak wygląda forma zgłoszenia się do wyżej wymienionych konkurencji?
Firma Kromlech.eu ufundowała nagrody specjalne dla dwóch, samodzielnie pomalowanych armii.
Firma Lootpile.eu ufundowała dwie nagrody specjalne dla twórców najładniejszych modeli (rozmiary: ogrowy/kawaleryjski i piechotny).
Jak wygląda forma zgłoszenia się do wyżej wymienionych konkurencji?