Elves of Darkness czyli DE w 9th Age

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age

Post autor: Talladil »

as1 pisze:To dajcie mi sztandar na yeomenach i możecie brać ten standar.
Co ma piernik do wiatraka ? :/ Masz corowa scorujaca kawe ? Masz... My w corach mamy 4 unity, 3 piechotne i jeden kawaleryjski, ktory nie scoruje...
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Idę po popcorn :mrgreen:
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Janus pisze:Idę po popcorn :mrgreen:
Strata czasu... placz sie skonczy nim zrobisz... juz sie nikomu nie chce... to bylo do przewidzenia, wiec...
Obrazek

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Masz racje popełniłem błąd bo wszystkie fast cavalery powinny mieć sztandar a co tam nie tylko wy nie tylko:). Więc też poproszę o sztandar na chłopkach i jesteśmy kwita.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Spoko, masz ode mnie wielki czerwony sztandar na Yeomenach. Z kwiatuszkiem i złotym napisem "For the Lady!" :)
We can't stop here. This is bat country.

as1
Chuck Norris

Thx ale jeszcze do booka poproszę:)

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

No jeszcze takiej władzy nie zdobyłem. But soon...
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

as1 pisze:Masz racje popełniłem błąd bo wszystkie fast cavalery powinny mieć sztandar a co tam nie tylko wy nie tylko:). Więc też poproszę o sztandar na chłopkach i jesteśmy kwita.
To nie jest koncert życzeń. Nie dostaniesz go nigdy - przykro mi musisz sobie poradzić z tym problemem w inny sposób.

as1
Chuck Norris

Ani twój więc żegnam i następnym razem trochę bardziej realne propozycje proszę.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

as1 pisze:Ani twój więc żegnam i następnym razem trochę bardziej realne propozycje proszę.
a kim Ty K@#$a jesteś aby mówić mi co jest realną propozycją a co nie? 8)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Rince pisze:Zapmnijcie 0 assassinach, beda k0smicznie znerfieni, w sumie, c0 mam wam p0wiedziec, wszystk0 bedzie znerfi0ne :( a t0 c0 chwiL0w0 wymyslili sobie mistrz0wie z RT w temacie meduzy t0 juz jest t0taLny hardc0re,

A tak, c0 d0 r0zpisek t imh0 wystawianie bsb na 0tarzu jesi nie ma na nim cL0aka t0 d0sc ryzyk0wny p0mysL

Co masz na myśli wszystko będzie znerfione?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

as1
Chuck Norris

W sumie to nikim ale dobrze wiem że jak zrobię reforma lancą to już nie scoruje, jak zrobie flee lancą to także więc dlaczego ty będziesz mógł? Proponujesz rozwiązanie:
a) wszystkie fast cavalery dla wszystkich armi moga mieć sztandar
b) wracamy do starych zasad scorowania bo tak dobrze to nie będzie dla was.
Więc wybieraj opcje

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

As co Ty piszesz? Gram także Bretką i nie chce widzieć na nich opcji sztandarów i scoring unitu. Przenieś temat na forum KoE prosze :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

as1 pisze:W sumie to nikim ale dobrze wiem że jak zrobię reforma lancą to już nie scoruje, jak zrobie flee lancą to także więc dlaczego ty będziesz mógł? Proponujesz rozwiązanie:
a) wszystkie fast cavalery dla wszystkich armi moga mieć sztandar
b) wracamy do starych zasad scorowania bo tak dobrze to nie będzie dla was.
Więc wybieraj opcje

wybieram opcje:

c) idz płacz w swoim temacie

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Talladil pisze:
as1 pisze:To dajcie mi sztandar na yeomenach i możecie brać ten standar.
Co ma piernik do wiatraka ? :/ Masz corowa scorujaca kawe ? Masz... My w corach mamy 4 unity, 3 piechotne i jeden kawaleryjski, ktory nie scoruje...
Marcin nie narzekaj...ja mam 2 unity w corach i swarmy.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Naprawdę jeszcze chcą to nerfic? 0_o
A myślałem że teraz to może być już tylko lepiej :(
Jak chcą nerfic jeszcze tego booka to che zobaczyć co zrobią z VC
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Eltharion pisze:Naprawdę jeszcze chcą to nerfic? 0_o
A myślałem że teraz to może być już tylko lepiej :(
Jak chcą nerfic jeszcze tego booka to che zobaczyć co zrobią z VC
Niestety... gdzies sie chlopaki pogubili po drodze... nasz book z 8ed wymagal tylko kosmetycznego upierdolenia przegiec... teraz z tej armii wyszla jakas pokraczna hybryda namiastki Dark Elves, wiec nie ma sie co dziwic, ze pojawiaja sie korekty korekt...
Obrazek

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

Talladil pisze:Niestety... gdzies sie chlopaki pogubili po drodze... nasz book z 8ed wymagal tylko kosmetycznego upierdolenia przegiec... teraz z tej armii wyszla jakas pokraczna hybryda namiastki Dark Elves, wiec nie ma sie co dziwic, ze pojawiaja sie korekty korekt...
A tak ładnie to zapowiadali - cztery rodzaje list: culty, beastmaster, fleetmaster i klasyczne (lub city guard). I co? Walczą z cultami, a beastmaster/fleetmaster leżą i czasem tylko ich kopną. Wyrzucili by w końcu te culty (by uniknąć płaczu na forum - do auxiliary book [dodatku do DE]), bo zbyt dużo czasu marnują na nie - i to często w bezsensowny sposób ("taniec" z witch elves - core>special>core, z nerfem i buffem po drodze).

Taki pomysł - zrobić własny book do DE i wrzucić do Homebrew. Później zrobić głosowanie który book lepszy (wg graczy) :)

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Qsownik pisze:
Talladil pisze:Niestety... gdzies sie chlopaki pogubili po drodze... nasz book z 8ed wymagal tylko kosmetycznego upierdolenia przegiec... teraz z tej armii wyszla jakas pokraczna hybryda namiastki Dark Elves, wiec nie ma sie co dziwic, ze pojawiaja sie korekty korekt...
A tak ładnie to zapowiadali - cztery rodzaje list: culty, beastmaster, fleetmaster i klasyczne (lub city guard). I co? Walczą z cultami, a beastmaster/fleetmaster leżą i czasem tylko ich kopną. Wyrzucili by w końcu te culty (by uniknąć płaczu na forum - do auxiliary book [dodatku do DE]), bo zbyt dużo czasu marnują na nie - i to często w bezsensowny sposób ("taniec" z witch elves - core>special>core, z nerfem i buffem po drodze).

Taki pomysł - zrobić własny book do DE i wrzucić do Homebrew. Później zrobić głosowanie który book lepszy (wg graczy) :)
+1

Kiedys to byla armia prosta jak budowa cepa, a pomimo tego bardziej uniwersalna i oferujaca wiecej zlozen niz teraz... przez grzebanie przy trzonie armii stworzyli cos co nie ma nic wspolnego z materialem bazowym... podejzewam, ze i tak predzej czy pozniej wrocimy do macierzy bo w trakcie naprawiania tego co zepsuli bedzie to jedyna droga...
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Teraz jest już za pózno na takie akcje.

zostały 2 tygodnie i tak jak ktos wyżej wspomniał przez ten okres miesiąca od ostatniego updejtu miałobyć tylko badanie kosztów punktowych +1/-1 a nie re-design całego booka.

Tak jak mówiłem już wcześniej - to że dzielimy się opinią między sobą tutaj jest zajebiste ale nic to nie zmieni w kwestii naszego booka.

Nikt oprócz mnie, Kangura i Klaudela nie wypowiada się na forum T9A i to jest smutne.
Jeśli chcecie coś zmienić zachęcam to wklejania swoich pomysłów, uwag, battle raportów a najlepiej porównań do innych jednostek w innych armiach właśnie tam.

ODPOWIEDZ