Nie ma czegoś takiego jak ward z lore of tzeentch. Jest za to mark tzeentcha, który faktycznie podbija warda o 1.Rabsp pisze:ale jak rzucisz warda z lore of tzeentch, to się skumuluje
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Witam, wracam do battle'a po dlugiej przerwie, czuje sie jak relikt przy tych nowych edycjach teraz.
Mam pytanie, jak się ma ASF do white lionów i swordów (dwuraki) w obliczu obecnej edycji?
Kasują się? czy asf dziala normalnie z re-rollem hitow przy >I ?
Mam pytanie, jak się ma ASF do white lionów i swordów (dwuraki) w obliczu obecnej edycji?
Kasują się? czy asf dziala normalnie z re-rollem hitow przy >I ?
.. a źródło tej informacji to FAQ do HESemi pisze:Haje maja uber ASF ktory dziala zawsze niewazne czym bija...

No i masz rerolle hitow przy >=I.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Witam!
Chciałbym was podpytać w sprawie losowania i przypisywania czarów czarodziejom.
W jaki sposób przebiega przypisywanie czarów czarodziejom w przypadku gdy mały i duży grają na jednym lorze.
Czy dozwolone jest coś takiego:
-Losuje na małym 2,3
-Losuję na dużym 1,4,5,2
-zamieniam na dużym 4 na 0, zamieniam 2 (z racji tego ze obecnie ma ją mały) na 6
-zamieniam na małym 2 na 0
-w efekcie końcowym mały - 0,3; duży-0,1,5,6
Czy tak można zrobić? Czy podczas wylosowania czaru na jednym magu należy od razu zdeklarować się co na co zamieniamy bez wiedzy co jest na drugim.
Pozdrawiam
Chciałbym was podpytać w sprawie losowania i przypisywania czarów czarodziejom.
W jaki sposób przebiega przypisywanie czarów czarodziejom w przypadku gdy mały i duży grają na jednym lorze.
Czy dozwolone jest coś takiego:
-Losuje na małym 2,3
-Losuję na dużym 1,4,5,2
-zamieniam na dużym 4 na 0, zamieniam 2 (z racji tego ze obecnie ma ją mały) na 6
-zamieniam na małym 2 na 0
-w efekcie końcowym mały - 0,3; duży-0,1,5,6
Czy tak można zrobić? Czy podczas wylosowania czaru na jednym magu należy od razu zdeklarować się co na co zamieniamy bez wiedzy co jest na drugim.
Pozdrawiam
Hej. Dwa pytania:
1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?
2. Czy BotWD działa na wszystkie wszyściutkie czary tj. Wszelakie firebally, klątwy, buffy? A np jak słonko idzie w taki oddział z tym to co wtedy nie dostają obraźeń?
1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?
2. Czy BotWD działa na wszystkie wszyściutkie czary tj. Wszelakie firebally, klątwy, buffy? A np jak słonko idzie w taki oddział z tym to co wtedy nie dostają obraźeń?
1. Nie do końca czaje o co ci chodzi, może cos z zasadą unbreakable? Poczytaj o tym w rulebookufenwind pisze:Hej. Dwa pytania:
2. Tak, na wszystkie czary, słońce przechodzi przez oddział i nic sie nie dzieje
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Może osoba, która przegrała walkę miała na oddziale Stubborn lub Stadfast, a podliczali Combat Resolution, bo może miała nadzieję, że to przeciwnik będzie się jednak testowaćfenwind pisze: 1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?

A może chodzi o steadfast?diuk pisze:1. Może dlatego że jest Unbreakable ? Musisz sprecyzować o co ci chodzi, bo pytanie jest bardzo niejasne.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Ja mam takie pytanie:
Mamy taką sytuacje:

Ta zaznaczona, czerwona jednostka to 30 Bloodletterów która zaszarżowała na orła.
WL w poprzednie turze szarżowały na GUO i stoją.
Bloodletterzy zabijają orła i biegną w przód, doszliby do WL ale są od przodu i nie wykręcą tak aby dosunąć się od przodu to mogą wejść od boku czy stoją 1" od walki?
Mamy taką sytuacje:

Ta zaznaczona, czerwona jednostka to 30 Bloodletterów która zaszarżowała na orła.
WL w poprzednie turze szarżowały na GUO i stoją.
Bloodletterzy zabijają orła i biegną w przód, doszliby do WL ale są od przodu i nie wykręcą tak aby dosunąć się od przodu to mogą wejść od boku czy stoją 1" od walki?
Nie wiem czy to pytanie tu pasuje,ale muszę je zadać. Chciałbym stworzyć armię nastawioną na strzelanie jako cory dam łuczników,rary bolce, i pytanie nie mamy chyba stricte strzelającyh specjali?
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Są - Ellyriani i Shadow Warriorzy, ale to jednostki z definicji do wspomagania i nie da się na nich oprzeć armii. O ile Ellyrianów jestem sobie w stanie wyobrazić na stole, o tyle Shadow Warriorzy obecnie po prostu posysają i to strasznie. Poza tym warto jest mieć coś co obroni nasze strzelanie i przy okazji potrafi przywalić. Samym strzelaniem bitwy się nie wygra