Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Macias »

Rabsp pisze:ale jak rzucisz warda z lore of tzeentch, to się skumuluje
Nie ma czegoś takiego jak ward z lore of tzeentch. Jest za to mark tzeentcha, który faktycznie podbija warda o 1.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

szkoda :(

:lol2:

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Witam, wracam do battle'a po dlugiej przerwie, czuje sie jak relikt przy tych nowych edycjach teraz.
Mam pytanie, jak się ma ASF do white lionów i swordów (dwuraki) w obliczu obecnej edycji?
Kasują się? czy asf dziala normalnie z re-rollem hitow przy >I ?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Haje maja uber ASF ktory dziala zawsze niewazne czym bija...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Semi pisze:Haje maja uber ASF ktory dziala zawsze niewazne czym bija...
.. a źródło tej informacji to FAQ do HE :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

No i masz rerolle hitow przy >=I.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Absit
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Absit »

Witam!
Chciałbym was podpytać w sprawie losowania i przypisywania czarów czarodziejom.
W jaki sposób przebiega przypisywanie czarów czarodziejom w przypadku gdy mały i duży grają na jednym lorze.
Czy dozwolone jest coś takiego:
-Losuje na małym 2,3
-Losuję na dużym 1,4,5,2
-zamieniam na dużym 4 na 0, zamieniam 2 (z racji tego ze obecnie ma ją mały) na 6
-zamieniam na małym 2 na 0
-w efekcie końcowym mały - 0,3; duży-0,1,5,6

Czy tak można zrobić? Czy podczas wylosowania czaru na jednym magu należy od razu zdeklarować się co na co zamieniamy bez wiedzy co jest na drugim.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Absit pisze:Czy podczas wylosowania czaru na jednym magu należy od razu zdeklarować się co na co zamieniamy bez wiedzy co jest na drugim
Tak. Losujesz czary na jednym magu - zamieniasz co możesz - potem dopiero losujesz na kolejnym magu

fenwind
Wałkarz

Post autor: fenwind »

Hej. Dwa pytania:
1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?
2. Czy BotWD działa na wszystkie wszyściutkie czary tj. Wszelakie firebally, klątwy, buffy? A np jak słonko idzie w taki oddział z tym to co wtedy nie dostają obraźeń?

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

1. Może dlatego że jest Unbreakable ? Musisz sprecyzować o co ci chodzi, bo pytanie jest bardzo niejasne.

2. tak
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

fenwind pisze:Hej. Dwa pytania:
1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?
2. Czy BotWD działa na wszystkie wszyściutkie czary tj. Wszelakie firebally, klątwy, buffy? A np jak słonko idzie w taki oddział z tym to co wtedy nie dostają obraźeń?
1. Nie do końca czaje o co ci chodzi, może cos z zasadą unbreakable? Poczytaj o tym w rulebooku
2. Tak, na wszystkie czary, słońce przechodzi przez oddział i nic sie nie dzieje

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

fenwind pisze: 1. Czemu nie po każdej wygranej walce wręcz nie zdaje siE testu ld zmodyfikowanych? Widziałem kilka walk i zauważyłem że nie zdają zawsze testu, ale wynik walki był podliczany. Wszędzie był remis? Czy istnieje coś takiego że trzeba wygrać walkę co najmniej o ileś?
Może osoba, która przegrała walkę miała na oddziale Stubborn lub Stadfast, a podliczali Combat Resolution, bo może miała nadzieję, że to przeciwnik będzie się jednak testować :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

diuk
Falubaz

Jak się wszyscy rzucili żeby odpowiedzieć :P

Kontakt PM

fenwind
Wałkarz

Post autor: fenwind »

Okej dzièki. Miło ze działa na wszystko. No cóż będe się pytał przy okazji następnej.

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

diuk pisze:1. Może dlatego że jest Unbreakable ? Musisz sprecyzować o co ci chodzi, bo pytanie jest bardzo niejasne.
A może chodzi o steadfast?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Ja mam takie pytanie:

Mamy taką sytuacje:

Obrazek

Ta zaznaczona, czerwona jednostka to 30 Bloodletterów która zaszarżowała na orła.

WL w poprzednie turze szarżowały na GUO i stoją.
Bloodletterzy zabijają orła i biegną w przód, doszliby do WL ale są od przodu i nie wykręcą tak aby dosunąć się od przodu to mogą wejść od boku czy stoją 1" od walki?
Obrazek

diuk
Falubaz

Jeśli byli w strefie bocznej to wchodzą od flanki, jeśli byli w strefie przedniej to nie dojdą do walki, bo jest zasada że już walczących jednostek sie nie przesuwa a od przodu sam się nie domkniesz.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

dzięki
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryosuke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Ryosuke »

Nie wiem czy to pytanie tu pasuje,ale muszę je zadać. Chciałbym stworzyć armię nastawioną na strzelanie jako cory dam łuczników,rary bolce, i pytanie nie mamy chyba stricte strzelającyh specjali?
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Są - Ellyriani i Shadow Warriorzy, ale to jednostki z definicji do wspomagania i nie da się na nich oprzeć armii. O ile Ellyrianów jestem sobie w stanie wyobrazić na stole, o tyle Shadow Warriorzy obecnie po prostu posysają i to strasznie. Poza tym warto jest mieć coś co obroni nasze strzelanie i przy okazji potrafi przywalić. Samym strzelaniem bitwy się nie wygra :wink:

Zablokowany