Zatem nadchodzi nowa era, wiecznych lordów na smokach... Mocy eterni przybywaj!!
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
A czemu nie rozważamy tak wogóle opcji takiego kolesia na smoku ??
Moderator: Gremlin
przetrzymanie klocka nie zależy od as, ale kit z tym. Bardziej LD bym sie przyczepił.Soulferin pisze:A noble sv 1+ z przerzutem jest duzo tanszy a tez moze przetrzymac jakis wiekszy kloc
Przedmioty mozesz sobie sprawdzic sam.Nic ci sie nie stanieSoulferin pisze:Mi sie np. podoba Highborn Eternal Kindred z Armor of Fortune + Dawnstone + Crown of Command + shield, spear i Great Eagle. Sv. 1+ z przerzutem, ward na 5+, stubborn. Koszt to 306 pkt. Moze nie jest wymiataczem ale spokojnie przetrzyma jakiegos duzego kloca na parę tur![]()
Co do Nobla to to oczywiscie Dawnstone i : sword of might-wtedy wali z siła 5, lub The Fimbulwinter Shard - wiekszosci przypadków beda go trafiac na 5+ tylko trzeba go trzymac z daleka od drewna lub Merciw's Locus - ty nie masz bonusów z broni do siły ale wróg tez nie czyli bardzo ciezko bedzie mu zdjac save'a w combacie.
To takie moje przemyślenia
Dziękuję, to co napisałeś mi wystarczySoulferin pisze:Wystarczyło sie cofnąć o dwie strony do tyłu...
Nie bedze WE z sejwem na 1+. Barbarossa to bardzo dobrze wytlumaczyl:Lindal pisze:Chciałem zapytać o tego eternala, widziałem że jest dyskutowany przez LS i nie wiem czy póki co jest legalny czy nie?
Barbarossa brzmi bardziej przekonująco.bigpasiak pisze:Będzie.
Ja to dobrze wytłumaczyłem:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=26334
Czyli mniej logicznie....bless pisze:Barbarossa brzmi bardziej przekonująco.bigpasiak pisze:Będzie.
Ja to dobrze wytłumaczyłem:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=26334
A gdzie widzisz logike? Chyba tylko w trwaniu przy jednym z zapisów z AB? Brak szerszego spektrum, nie mówię krótkowzroczność, a bardziej brak spojrzenia "globalnego" na zagadnienie. Ponadto uzasadnienie jest mało logiczne.bless pisze:Czyli bardziej logicznie.Gremlin pisze: Czyli mniej logicznie....