Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: pingu »

Ja myślałem nad wystawianiem 6 :D ale nie mam tylu modeli:P
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

witam brodatą brać, ja z pytankiem co myślita o nowym booku który moze w przyszłym roku się ukaże. potężnej kawy nie dostaniecie bo i nie ma na czym ( krasnolud na krasnoludzie?) pytanie więc co zamiast? sterowca? super turbo armate? war wagon? ee słabe. ciekaw jestem waszych pomysłów.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Czy to ważne;), ważne byle run nie pocięli.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

loko - pomysłów jest ogrom... a GW i tak zrobi po swojemu... uzbroić się w cierpliwość krasnoludzką i zapas Bugmansa na czas oczekiwania i malować figsy :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

pingu pisze:Czy to ważne;), ważne byle run nie pocięli.
Których? 80% run dostępnych w obecnym booku jest niegrywalne. Jeśli masz na myśli kowadło, to popychaczka na 100% zostanie przycięta.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

panterq pisze:
pingu pisze:Czy to ważne;), ważne byle run nie pocięli.
Których? 80% run dostępnych w obecnym booku jest niegrywalne. Jeśli masz na myśli kowadło, to popychaczka na 100% zostanie przycięta.
nie wiesz tego na 100%.
wiem, ze innym ucinali mozliwosc szarzy z popychaczki, jednak moze bedzie tak jak ze scrollami. jako jedyni mamy mozliwosc brania paru (mimo tego, ze cala reszta ma ograniczenie do jednego)
pamietaj, ze jestesmy najmniej ruchliwa armia w WFB.

oczywiscie sam jestem zdania, ze nam to zabiora ;) ale nie ma i nie bedzie sie mialo 100% pewnosci do czasu wydania AB.
trzeba miec nadzieje :)

aaa i wsrod plot cos przewinelo sie o eskadrze zyrokopterow.
moze beda mialy mialy cos jak hex wrighty. iles tam obrazen opartych na rzucie koscia (k3, k6), za kazdego zyrka, zadanych oddzialowi nad ktorym przeleca.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

bez piwka bo w ramach samoograniczenia nie pije przed 18 porozważam trochę sobie
na początek krasnoludzki król
bardzo mi się podoba figurka monarchy na tarczy, ale zastanawiam się czy to ma sens
dostaje lepszy AS i ataki nosicieli, to pierwsze można taniej osiągnąć runą kamienia, drugie mało robi
do tego podstawka, do tej pory dawałem króla klimatycznie w środku oddziału, teraz widzę że to nie ma sensu
pojedynek i 1/3 hammerersów nie ma w kogo bić, do tego zajmujemy miejsce jednego żołnierza który jest lepszy niż dwaj nosiciele
problemy z runami, uważam że obrona powinna się składać z runy oporu i runy ochrony wspomaganej przez wielką rune złośliwości, przeciwko silnym herosom to okazuje się ledwo wystarczające
gorzej z atakiem, taki król niewiele robi, ma za małą siłę by przebić większość zbrój, wielka runa alaryka szalonego punktowo się nie mieści a runa mocy nie wiele daje bo przeciętny dowódca przeciwnika ma wytrzymałośc mniejsza niż 5
myślałem o wystawieniu go po prostu z bronią dwuręczną ale jakoś szkoda mi tej zawrotnej jak na krasnoludy inicjatywy
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

On wg mnie ma sens własnie tylko i wyłącznie z dwurakiem - z siłą 6 robi już całkiem sporo. A z rune of stone i tak wyciągniesz mu save na 1

panterq
Masakrator

Niemożna zrobić +2 do AS z jednej Rune of Stone. Zajmowanie dwóch miejsc w szeregu jest przy pewnych rozpiskach (Strollaz) dużym plusem. Nawet w innych wypadkach z hamków robi się jednostka która może zatrzymać elitarny oddział przeciwnika na dłuższy czas. Dwurak to jedyna sensowna opcja, chyba że wiesz przeciwko komu będziesz grać (np. wiesz że będą to orki albo wampiry). Co do standardowego złożenia, to albo robisz go w wersji ekonomicznej, czyli dwurak, rune of stone, rune of resistance i rune of preservation + master rune of spite, albo w wersji "czołg", czyli master rune of steel, rune of stone i rune of resistance + master rune of spite. To drugie złożenie kosztuje ~300 punktów, i niestety nie dasz rady się wtedy zabezpieczyć przed killing blow. Tym niemniej wszystko inne, nawet wampiry mordercy, zgrzyta zębami i rysuje lakier na jego zbroi. Gorzej jak trafisz na bloodletterów lub inne tomb kingi. Tym niemniej mina przeciwnika, który trafił z trebusza centralnie w tarczownika i nagle okazało się, że mam AS 3+ z przerzutem - bezcenna.
Faktem jest, że od dawna nie korzystam z lorda, kowadło jest lepsze.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Idea takiego gościa jest taka żeby przyjąć klocek z siłą 3-6 na klatę i sobie go kroić powoli i skutecznie. Do tego wszystko z 3 ws i mniejszym trafia cie na 5+. Świetny bloker np na korsarzy :twisted:

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Korsarze mają akurat WS 4 :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

po ostatniej grze z krasiami tak sobie pomyślałem o tym czemu nie gracie na ironach? wszędzie tylko hamki wiadomo że stb jest git ale jak sie coś jeszcze zmieści to może warto właśnie ironsów wcisnąć? jak zobaczyłem co moje nocniki z psn i siatkami zrobiły z kloca scoutów z bsb to poczułem się jakbym grał czymś przegiętym. zmierzam do tego że asl na całej armii i brak dobrego sv sprawia że karzełki padają od wszystkiego. co z tego że uderzą skoro jest ich zbyt mało.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A figsy świetne - i stare, i te nowsze (metal ofc.)...

panterq
Masakrator

Czemu nie gramy na ironach?
1. 13 punktów za model
2. Brak zasad specjalnych
3. S4 - nie biją wystarczająco mocno żeby miało to sens
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zmieni się w nowym booku, zmieni - ciekawe po ile wtedy będą chodzić ironi :?: :mrgreen:

panterq
Masakrator

Jasne że się zmienią w nowym booku. Jasne że będą zajebiści.

Zarówno oni jak i hamki od GW kompletnie mi się nie podobają. Dla mnie to straszne klony ze słomą wystającą z odwróconych wiaderek. Czekam na hate ;)
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przyjmuję na klatę :mrgreen: - kwestia gustu. Że klonowaci - zgoda, ale nie porównuj ich do hamków, moim zdaniem to sporo lepsze figsy, chociaż puszki :wink: . Dla mnie to ucieleśnienie ironów, zakutych w gromril twardzieli. A statystyki - cóż, ktoś je nadał i tyle. Na potrzeby domowe można je sobie zmieniać do woli, jak się zgodzą gracze :P I tak najlepsze krasie są z Maraudera :D :D :D

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

hate albo 2 ataki. a tak btw to nie chce ktoś sprzedac? 8) odkąd wyebało sie ambergold inwestuje w metal:)

panterq
Masakrator

- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie to z kolei kicha, wystarczy porównać z maszynkami z epoki Maraudera - z goblobberem, siege cannonem,itp. - jak pisałem jednak, kwestia gustu. A hamki - generalnie nie są złe, ale nijak nie pasują mi charakterem do armii, poza tym nie lubię konieczności oznaczania figsów, bo inaczej nie idzie ich ustawić normalnie...

ODPOWIEDZ