![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pony Thread (OMG PONIES)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Pony Thread (OMG PONIES)
@Infernal - później rozdziały są jakieś 3-4 razy dłuższe ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Infernal Puppet
- Masakrator
Będą. Nie od razu rzym zbudowanoChyba, że jest więcej rozdziałów po polsku, tylko źle szukałem?
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Heh, zauważyłem. Na papierze nie było by to jakimś problemem ( czytam jakieś 50 str. na godzinę, choć jak się rozpendze to 2-3 razy tyle), ale na kompie jak wspomniałem już tak. Ale kiedyś skończę.@Infernal - później rozdziały są jakieś 3-4 razy dłuższe
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jakby ktoś poszukiwał wszystkich piosenek z obu sezonów to mogę się podzielić moją pracą (pociąłem kompilacje, którą wstawiłem kilka postów wcześniej, na poszczególne utwory, nazwałem i ponumerowałem), chętnych poproszę o jakiegoś maila na PW ( wszystko waży lekko ponad 70 MB).
Tak żeby było coś, co można na telefon zrzucić![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tak żeby było coś, co można na telefon zrzucić
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Infernal Puppet
- Masakrator
Na telefonach się nie znam, więc nie wiem na ile to ci pomoże, ale ja robiłem to tym patentem. Możesz użyć zapiski.pl ( po prostu wrzucasz tam linki to filmiku, na wikii są wszystkie w ładnej jakości, no i te z 1 sezonu również w innych wersjach językowych, w tym i polskiej ), po czym zapisujesz jako format np. MP4 i masz
. Tym sposobem mam na twardzielu całą dyskografię FiM, nie mówiąc już o tonach fanatów i PDF-ach z fanficami. Razem drobne 6 GB w jakichś 1350+ plikach
. Acz folderu z bitewniakami jeszcze nie przebiło
.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Skończyłem dopiero co drugi sezon. To było... cudowne! Chociaż spodziewałem się najlepszej piosenki jak do tej pory, ale według mnie ta śpiewana na Grand Galloping Gala była lepsza od tej na Weselu w Canterlot. Teraz tylko pora czekać na sezon 3... no i przejrzeć dokładnie wszystkie odcinki jeszcze raz.
Trochę nie orientuje się w temacie więc zapytam: czym jest ten fallout equestria, o którym tutaj czytam?
Trochę nie orientuje się w temacie więc zapytam: czym jest ten fallout equestria, o którym tutaj czytam?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dla mnie najlepsza jest winter wrap up!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Trudno nazwać opowiadaniem coś co ma dobre 2000 stron A4
. Taka masa nadaje się na dobrą książkę, albo i kilka ( inny znany fanfic - past sins - doczekał się zresztą wydania książkowego ). Muszę przyznać, jest to jeden z lepszych fanficów jakie w ogóle czytałem, na razie ukończyłem 14 rozdział, i intryga zatacza coraz szersze kręgi. A sposób w jaki kanoniczne teksty, wydarzenia i postacie z serialu zostały wprowadzone w falloutową rzeczywistość niejednokrotnie wywołuje po prostu czystą radość. Dla kogoś kto lubi klimaty post-apo bardzo fajna sprawa.
PS. Jak kogoś przeraża ilość tekstu do czytania, to 22 rozdziały są w formie audiobooka na youtube.
http://www.youtube.com/user/Scorch238/videos
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
PS. Jak kogoś przeraża ilość tekstu do czytania, to 22 rozdziały są w formie audiobooka na youtube.
http://www.youtube.com/user/Scorch238/videos
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Infernal Puppet
- Masakrator
Śmiechłem
. Widac nawet blizzard nas lubi...na swój sposób
. Tak btw - wczoraj odkryłem że fallout equestria ma swoje własne wiki. Fajne, choć nie czytajcie jeśli nie chcecie spoilerów, których jest tam od groma. Kolejne rozdziały rosną w objętości, więc puki co ukonczyłem tylko 17, ale zaprawdę powiadam wam :
Best. Fanfic. EVER !!!![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Edit :
Acha i jeszcze jedno :
![Obrazek](http://4.bp.blogspot.com/-jCfo0RRvzAI/T7bjDf9a5qI/AAAAAAAAqLU/9lV3OTe8evU/s640/Capture.PNG)
TS wie jak doprowadzić ludi do facepalma, choć tym razem z uśmiechu
.
Best. Fanfic. EVER !!!
Edit :
Acha i jeszcze jedno :
TS wie jak doprowadzić ludi do facepalma, choć tym razem z uśmiechu
Mmmmmmmmmmmmmmmmmkay, nie bardzo śledzę kucyki [żona i córa przykute do nich jak magnesem, a ja na luziku ze szlugiem na balkonie
], ale to mnie zabiło [nie wiem, pewnie było] :
http://www.youtube.com/watch?v=aYk1DgaeZC8
Są inne starłorsowe ponies? Dajcie jakieś namiary, bo guglowość niespecjalnie moją lordowską mość rozpieszcza![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Są inne starłorsowe ponies? Dajcie jakieś namiary, bo guglowość niespecjalnie moją lordowską mość rozpieszcza
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
![Obrazek](http://i.imgur.com/gR57t.jpg)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Good oneMmmmmmmmmmmmmmmmmkay, nie bardzo śledzę kucyki [żona i córa przykute do nich jak magnesem, a ja na luziku ze szlugiem na balkonie], ale to mnie zabiło [nie wiem, pewnie było] :
Są inne starłorsowe ponies? Dajcie jakieś namiary, bo guglowość niespecjalnie moją lordowską mość rozpieszcza
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
PS. Fallout equestria jest boski po prostu
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wszyscy wiemy jak kończą się próby niezawiązania przyjaźni z PP
. Będzie próbować do końca, swojego lub nie
.
BTW - ukończyłem jakiś czas temu Fallouta Equestrię, takiego opadu szczęki jaki miałem w ostatnich rodziałach, to nie miałem naprawdę od dawna
. Teraz zabieram się za Ravenspire ( 4 bogowie chaosu + MLP, why not ?
), potem Past Sins, polecilibyście jeszcze coś ciekawego ?
BTW - ukończyłem jakiś czas temu Fallouta Equestrię, takiego opadu szczęki jaki miałem w ostatnich rodziałach, to nie miałem naprawdę od dawna
http://www.equestriadaily.com/2011/04/i ... -your.html
Wejdź na Equestria Daily do "fiction archive" i posortuj żeby pokazało same 6-gwiazdkowe historie. Raczej na 99% się nie zawiedziesz![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wejdź na Equestria Daily do "fiction archive" i posortuj żeby pokazało same 6-gwiazdkowe historie. Raczej na 99% się nie zawiedziesz
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z pewnością
. Teraz przerabiam Past Sins ( też znany i popularny fanfic, bardzo dobry zreszta, choć Fallout Equestria to to nie jest
). Bardzo fajnym opowiadaniem okazało się też wspomniane przeze mnie wcześniej ravenspire, w całkiem zabawny sposób nawiązujące do 4 bogów chaosu. Jak je skończyłem to doznałem małego "akward moment" gdy zorientowałem się, że przeczytałem więcej stron pony-fanficów przez ostatnie pół roku, niż książek związanych z moimi studiami przez poprzednie 4 lata
.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- Infernal Puppet
- Masakrator