Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
Mnie najbardziej zastanawia czy te wszystkie rary będą pomiędzy sobą rywalizować i każdy będzie wart wystawienia - jeśli tak to będzie to ogromny sukces GW. Najważniejsze aby skontruowali tak armie by nie było jendostek, które kasowałyby resztę.
Szaman może się wypowiesz w tej kwestii? Chodzi mi oto, czy Twoim zdaniem rary w VC osiągnęły pomiędzy sobą balans, czy może jest jak w imperium, w którym czołg całkowicie kasuje rakietnice, helke i flegelantow determinując wybór większości generałów imperium... Dobrym przykładem GW na montowanie jednostek to np. WL-PG-SM w nowych HE (tutaj każda z tych jednostek ma swoich wielbicieli i przeciwników).
Szaman może się wypowiesz w tej kwestii? Chodzi mi oto, czy Twoim zdaniem rary w VC osiągnęły pomiędzy sobą balans, czy może jest jak w imperium, w którym czołg całkowicie kasuje rakietnice, helke i flegelantow determinując wybór większości generałów imperium... Dobrym przykładem GW na montowanie jednostek to np. WL-PG-SM w nowych HE (tutaj każda z tych jednostek ma swoich wielbicieli i przeciwników).
mysle, ze jestem dosc slabym miernikiem oplacalnosci oddzialow
przydatnosc w armii jest dla mnie ostatnim kryterium - duzo wyzej stawiam wyglad figurek i "klimat" jednostki. generalnie wydaje mi sie, ze kazdy z Rare'wo jest grywalny, ale moge sie mylic
jak juz poruszyles kwestie Imperium - wystawiam rakietnice i biczownikow
przydatnosc w armii jest dla mnie ostatnim kryterium - duzo wyzej stawiam wyglad figurek i "klimat" jednostki. generalnie wydaje mi sie, ze kazdy z Rare'wo jest grywalny, ale moge sie mylic
"I fart in your general direction"
chlopaki do lutego (a w najgorszym przypadku do marca) musimy jeszcze wziac na wsztrzymanie i zebrac grosza na zakup ArmyDEala
nie pamietam - musialbym sprawdzic...Shinue pisze:a co w nim będzie?
dokladnie tak. limitowane figurki z AD odeszly w niebyt...Shinue pisze:bo chyba na kolekcjonerską figurkę to nie ma liczyć?
dokladnie tak.Shinue pisze:mam nadzieję, że chociaż same nowe wzory...
To może spójrz na to z punktu widzenia Powera/Przydatnosci/Porównania do innych rarow etc. a pomiń klimat - w końcu każdy potrafi.Szaman pisze:mysle, ze jestem dosc slabym miernikiem oplacalnosci oddzialow
Osobiście to każda jednostka powinna mieć swojego "powera", być klimatyczna i ładna. Jeśli posiada tylko 1 badź 2 z tych cech tzn. że jednostka nie wyszła, czy też została skopana. No chyba, że klimatyczną jednostką jest ta która np. jest brzydka i kiepska (kiepska w znaczeniu - przeceniona/słaba/nie posiadająca mocnch stron względem innych jendostek tak aby jej wystawianie było tak opłacalne jak innych etc...).
To jak dasz rade rzucić na to okiem analitycznym/power gamera czy też innym, który ocenia przydatność tych jendostek w porównaniu do pozostałych z tej samej kategorii, czyli rarowej
@Szaman daj prosze ten sklad Spread Heada bardzo bymi sie przydalo wiedziec czy mam siskac na niego kase.
nie jaKal_Torak pisze:To może spójrz na to z punktu widzenia Powera/Przydatnosci/Porównania do innych rarow etc. a pomiń klimat - w końcu każdy potrafi.
spearhead to na pewno beda szkielety, ghoule, varghulf, corpse cart, dire wolfy, grave guard, lord i vlad. regimenty 10-cio figurkowe.
no a w jakich iloscich??Szaman pisze:[
szkielety, ghoule, varghulf, corpse cart, dire wolfy, grave guard, lord i vlad. regimenty 10-cio figurkowe.
bo nie wierze ze podstawa armii vc bedzie miala 10 szkieletow czy zoombich o ile te ostatnie w ogole beda
dodaj jeszcze AB. duzego zysku nie ma - chyba 0.5 funta. plus jest taki, ze masz wszystko w lutym, a nie w marcu...Shinue pisze:i to wszystko? za 550zł (Ł110)!
trochę drogo (chociaż i tak kupię...)
przeciez napisalem w jakich ilosciachGajowy pisze:no a w jakich iloscich??Szaman pisze:[
szkielety, ghoule, varghulf, corpse cart, dire wolfy, grave guard, lord i vlad. regimenty 10-cio figurkowe.
bo nie wierze ze podstawa armii vc bedzie miala 10 szkieletow czy zoombich o ile te ostatnie w ogole beda
napisalem tez, co bedzie, wiec o co kaman z tymi zombiakami?
w nowych spreadhedach nie ma AB
hmmm, Ty ??Szaman pisze:a kto Ci tak powiedzial?Gajowy pisze:w nowych spreadhedach nie ma AB
nie bylo w HE, wiem ze nia ma w orkasach (bo widzialem) i z tego co wiem w zadnym kolejnym przez nastepne iles czasu ma nie byc chyba ze cos sie zmieni lub juz zmienilo w tej kwestii.
a ja się tak zastanawiam nad tymi BK z eterycznymi końmi... czy to cały oddział jest eteryczny czy tylko koń? i jak to się ma do przechodzenia przez ścianę - koń przechodzi a jeździec zostaje na ścianie?