RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
kanti
Mudżahedin

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: kanti »

"A co do booka to i tak lepiej kupować ang, jakoś po tłumaczeniu polskim RB głównego odechciało mi się ich czytać w ogóle"
A co masz do RB po naszemu nie było jakichś drastycznych błędów. Przez takie podejście jak twoje na pewno nie przetłumaczą bo po co skoro polaczki angielską wersje i tak kupią. Żaden francuz czy niemiec nie kupi angielskiej wersji więc tłumaczenia idą na bieżąco a u nas byle jaka byle była.
Ja osobiście po angielsku to tylko pdf od wujka torenta a po naszemu kupie napewno podobnie jak 2 poprzednie edycje.
Nie mam ochoty wydawać takiej kasy na książkę tylko po to żeby pooglądać obrazki bo po angielsku i tak nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

To jak w koncu, jaka jest data wydania nowego booka :)?
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Slayer Zabójców pisze:To jak w koncu, jaka jest data wydania nowego booka :)?
Ktoś już chyba pisał, że zapewne 1 lutego jak wyjdzie WD gdzie dowiemy się że Dwarfy bedom (wow!) to mamy się jarać battle reportem i składać pre-ordery a tydzień później oficjalnie będą AB sprzedawać a pod ladą będą mieli kilka dni wcześniej tak naprawdę...
Myślę, że to pełna odpowiedź, chyba że ktoś skoryguje. :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Remo pisze:
Slayer Zabójców pisze:To jak w koncu, jaka jest data wydania nowego booka :)?
Ktoś już chyba pisał, że zapewne 1 lutego jak wyjdzie WD gdzie dowiemy się że Dwarfy bedom (wow!) to mamy się jarać battle reportem i składać pre-ordery a tydzień później oficjalnie będą AB sprzedawać a pod ladą będą mieli kilka dni wcześniej tak naprawdę...
Myślę, że to pełna odpowiedź, chyba że ktoś skoryguje. :)
Prawdopodobny 1 lutego, ale nie pewny na 100%. Wydawanie WD, a tym samym nowości co tydzień może spowodować wydanie booka ciut później. Osobiście mam nadzieję, że to nie nastąpi.

Dodatkowo tygodniowe premiery i wysyłka ich z GW do sklepów została tak zorganizowana by mieć nowości najbliżej premiery... więc sklepy w PL wg mnie max w środę i czwartek mogą dostać paczki z bookami.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Gormund
Plewa

Post autor: Gormund »

Jeżeli chodzi o polskie tłumaczenia army booków do WFB to nie liczcie za bardzo że wyjdzie chcę zauważyć że ostatnim jaki się ukazał po polsku były wampiry a to było dość dawno od tamtej pory wszedł DOC ,WOC, HE ,LIZ, DE ,EMP i żaden nie ma edycji polskiej . Ale nie wnioskujcie że GW nie tłumaczy już army booków na polski kodeksy dla WH 40 Wychodzą regularnie i wszystkie , w dodatku można je zamów tydzień przed premierą jako pre-orderze dokładnie w tym samy czasie co w języku angielskim przykładem są tyranidzi którzy mieli premierę w styczniu wcześniej były Space marins , Tau , Eldarzy . Jeżeli coś pokręciłem z kolejnością premier przepraszam ale fakt jest faktem army booki do WFB w jezyku polskim nie ukazują się

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

smiejagreg pisze:(...) w sumie mam je gdzieś, bo szajsu nie kupuję po prostu i tyle
mowisz, ze szajsu nie kupujesz a jednak starych imperial masz :/

praktycznie w co drugim poscie piszesz jak to nowe modele ci sie nie podobaja. juz to wiemy.
mnie sie podobaja i stare i nowe ale nie wspominam o tym w kazdym poscie.

prosze, nie traktuj tego jako atak na swoja osobe. piszesz sensowne posty (poza tym wiecznym wtracaniem o tym jak to stare modele sa najlepsze a nowe to zlo wcielone), po prostu juz nie wytrzymalem :P
przeciez modeli ktore maja wyjsc jeszcze nie widziales na oczy - pozniej mozna by napisac pare postow czy sie podobaja czy nie, porownac je do wczesniejszych i to wszystko ale w granicach rozsadku ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Gormund pisze:Jeżeli chodzi o polskie tłumaczenia army booków do WFB to nie liczcie za bardzo że wyjdzie chcę zauważyć że ostatnim jaki się ukazał po polsku były wampiry a to było dość dawno od tamtej pory wszedł DOC ,WOC, HE ,LIZ, DE ,EMP i żaden nie ma edycji polskiej . Ale nie wnioskujcie że GW nie tłumaczy już army booków na polski kodeksy dla WH 40 Wychodzą regularnie i wszystkie , w dodatku można je zamów tydzień przed premierą jako pre-orderze dokładnie w tym samy czasie co w języku angielskim przykładem są tyranidzi którzy mieli premierę w styczniu wcześniej były Space marins , Tau , Eldarzy . Jeżeli coś pokręciłem z kolejnością premier przepraszam ale fakt jest faktem army booki do WFB w jezyku polskim nie ukazują się
Sytuacja z PL WFB może być bardzo prosta. Główna różnica między PL wh40k a WFB jest taka, że WFB wychodziło w twardych oprawach, a 40k w miękkich co oznacza mniejsze koszta produkcji. GW jakiś czas temu już wspomniało, że PL podręczniki sprzedają się dużo gorzej i produkcja w twardych oprawach staje się nieopłacalna. Wydaje mi się, że po premierze nowej edycji będą w stanie wydać wszystkie podręczniki w miękkich oprawach w krótkim czasie.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ja tylko dodam, że mogli by pokazać po jednym modelu z każdego regimentu. Ja wiem, wiem, skrytość itp itd, ale to trochę dziecinne. Wiem, że i tak kupię, bo chcę mieć po regimencie z plastików ( z ostatniej mam, z poprzedniej jak paczka od Jasifa wreszcie dotrze to też). Jak dla mnie to dziecinada i tyle. Mailuje i otrzymuje paczki od różnych twórców figurek i jakoś oni nie robią problemów z pokazywaniem jak wyglądają modele, projekty itd.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

nie dziecinada, tylko marketing ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Gdzie tu marketing? Jak chcą coś sprzedać to powinni podgrzewać temperaturę przed premierą: pokazać arty, pojedyncze modele, może bitsy, podać wielką datę nakręcając ludzi. A oni wszystko utajniają i udają że nic nie przygotowują. Ich spec od marketingu to chyba były pracownik kontrwywiadu z czasów zimnej wojny...

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

dokladnie lepiej bym tego nie ujął =D>

Ludzie powinni szykować kase, wiedzieć o nadchodzacej premierze a ci wszystko kitraja i utajniają.
A tu nagle wyskakuje z tortu dwarf i krzyczy akuku juz 2 dni po premierze, halo nowe dwarfy
a ty se mowisz ojejku ja taki nieprzygotowany, musze zbierac kase a kiedy uzbierasz to są juz " podrobione modele dwarfów na rynku i to jeszcze tańsze" i się dziwią ze im nieschodzi.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Ale wy mylicie datę preordera z datą wydania figurek, przecież nie będzie premiery w dniu wydania nowego WD, tylko tydzień później, to czas w sam raz, żeby odpowiednia ilość osób zdążyła się obślinić i kupić figurki ;)

No i jak można mówić o niepodgrzewaniu atmosfery, wystarczy popatrzeć na ten topic, a przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie pochwali się gotowymi modelami miesiąc przed premierą, dla gw to byłby strzał w stopę, bo konkurencja nie śpi.
Zresztą my tu gadu gadu, a i tak każdy coś z tych nowych krasnali kupi ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Data premiery będzie bardzo dziwna, mianowicie 6 luty.
Informacja prosto z GW. Jest to o tyle dziwne, że to czwartek :|
Chyba, że pomylili się i chodziło im o 8 luty.
1 lutego będzie tylko WD i preordery.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

To już niecałe 2 tygodnie, aż nie chce się wierzyć :P

Edit: Btw ciekawe, czy będzie Gotrek :D
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, o 13:25 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Afro pisze:Ale wy mylicie datę preordera z datą wydania figurek, przecież nie będzie premiery w dniu wydania nowego WD, tylko tydzień później, to czas w sam raz, żeby odpowiednia ilość osób zdążyła się obślinić i kupić figurki ;)

No i jak można mówić o niepodgrzewaniu atmosfery, wystarczy popatrzeć na ten topic, a przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie pochwali się gotowymi modelami miesiąc przed premierą, dla gw to byłby strzał w stopę, bo konkurencja nie śpi.
Zresztą my tu gadu gadu, a i tak każdy coś z tych nowych krasnali kupi ;)
To jest raczej morze hejtu na GW a nie jaranie się. To że się gracze dwarfów cieszą nie jest zasługą GW bo wszystko jest w sferze mitów i plotek a nie oficjalnych info. To jak prowadzić taką kampanię żeby wszystkiego konkurencja nie widziała wszystkiego to już ich zmartwienie ale jej kompletny brak nie jest wyjściem. Nie sądzę zresztą aby w miesiąc jakaś firma przygotowała modele od zera lub wywnioskowała wiele z zapowiedzi armii 2 miesiące wcześniej.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Afro pisze:nie dziecinada, tylko marketing ;)
Można pokazać, bo marketing opiera się o to, by zbić konkurencję i zaszokować klienta. Jak hamerykanie "shock&awe".
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

dzikki pisze:
Afro pisze:nie dziecinada, tylko marketing ;)
Można pokazać, bo marketing opiera się o to, by zbić konkurencję i zaszokować klienta. Jak hamerykanie "shock&awe".
Mnie GW wystarczająco zszokowało tym że trzeba prawie dekadę czekać na nowy AB do danej armii kiedy inne mają co 3 lata. Czuję się tak zszokowany że już bardziej mnie szokować nie trzeba...

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

No toż tylko 8 lat czekamy. Brettonia i tak ma gorzej bo minęło właśnie 10 lat :D
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jeśli modele będą równie "szokujące", jak np w najnowszym wochu, gdzie raptem z nowych figsów kupiłem JEDNEGO ( :!: ), to za dużo mojej armii nie powiększę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :(

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

a tu z Bugmana ;)
"I have no idea about what's been leaked but these things are being announced on the website tomorrow. If you like you could come into the store and I'll walk you through pre-ordering things once they're available "

-Games Workshop Store Manager; regarding an order inquiry i made about the new Limited Edition Army Book, via Facebook.
więc wg nich jutro coś ma zostać ogłoszone

ODPOWIEDZ