DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: Ziemko »

Kalesoner pisze:
Ziemko pisze:Brak "ciągłej" możliwości konsultacji uważam za największą głupotę tego DMP, większą nawet niż dupny format rozpisek.
Czy mi sie wydaje, ze znowu narzekasz, bo znowu czegoś nie zrozumiałeś?

Możesz zawsze zapytać: czy mam grać agresywnie/ defensywnie/ jaki jest wynik na stole obok i to nie jest konsultacja proste pytanie, prosta odpowiedź, która nie zajmuje czasu gry tak naprawdę. Konsultacja polega na tym, ze ustalacie wszystko w drobnych szczegółach, jak zbijać czary, co rzucać, kolejnosć szarż, mozliwe reakcje przeciwnika itd.

To tym razem, nie narzekam tylko zle zrozumialem.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Z ogłoszeń drobnych

każdy team przy zapisach zostanie zaopatrzony w:
- wydrukowane rozpiski wszystkich przeciwników
- kopię regulaminu turnieju
- mapkę drogi do baru i okolic w razie czego
- opaskę kapitana (do zwrotu)
- kartę wyników
- karty armii swojego teamu do parowań

- błędy w rozpiskach wychwycone na turnieju kosztują 2x regulaminową wartość, granie rozpiską różniącą się od zgłoszonej kosztuje 20pkt karnych i powrót do poprzedniej rozpiski
- w sobotę nie ma możliwości pozostania na sali aby pograć dłużej for fun
- można zostawiać figurki na sali, sala będzie zamykana lub otwierana tylko w obecności organizatorów
- oficjalne parowanie na 4 bitwę odbędzie się dopiero w niedzielę rano, kapitan lub przedstawiciel drużyny musi zgłosic się do sędziówki między 8.30 a 8.45 inaczej team może zostać pominięty przy parowaniu
- przypominam, że nocleg w szkole z soboty na niedzielę jest dostępny tylko dla osób przyjezdnych i organizatorów
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Mapet pisze:Panie POWtórka pytanko:

Firma Kromlech.eu ufundowała nagrody specjalne dla dwóch, samodzielnie pomalowanych armii.
Firma Lootpile.eu ufundowała dwie nagrody specjalne dla twórców najładniejszych modeli (rozmiary: ogrowy/kawaleryjski i piechotny).

Jak wygląda forma zgłoszenia się do wyżej wymienionych konkurencji?
A więc tak...

Przy Kromlechu się kropnąłem, przepraszam za to, są to dwa fajne modele dla jednej najładniejszej armii.

Dalej...

Nie ma zgłaszania się. Po to gram Chadekami na full defensie, żeby grać bitwy jak najkrócej. Będę chodził między stołami i wybierał. Mogę poprosić o przyniesienie gdzieś modelu, po którejś bitwie jeśli będę chciał porównać z jakimś innym. Ot i tyle :)

Mam nadzieję, że powyższa odpowiedź Cię zadowala.

P.S. Wybieram tylko spośród samodzielnie pomalowanych armii/modeli (to nie do Ciebie Mapet tylko do ogółu ;) )
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Nie moge znalezc tematu z pozyczkami wiec najwyzej prosze moda o przerzucenie.
Mialby ktos na zbyciu DP do pozyczenia?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja tego nie kumam- w czym niby jest lepszy ktoś kto ma dużo czasu i maluje sam od kogoś kto za to płaci... przecież to jest głupie podejście.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Chyba nie zawsze o czas tutaj chodzi.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

PiotrB pisze:Ja tego nie kumam- w czym niby jest lepszy ktoś kto ma dużo czasu i maluje sam od kogoś kto za to płaci... przecież to jest głupie podejście.
O, ja też tego nie potrafię ogarnąć, ale tego u nas chyba się nie przeskoczy.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

#-o
bo właśnie nie o kasę tutaj chodzi ale o chęci

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

PiotrB pisze:Ja tego nie kumam- w czym niby jest lepszy ktoś kto ma dużo czasu i maluje sam od kogoś kto za to płaci... przecież to jest głupie podejście.
W sumie racja. Zaplac jakiejs druzynie, żeby grala za Ciebie i zgarnij puchar.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Jak tak dalej pójdzie będzie też funkcja managera. Taki PiotrB (żaden osobisty przytyk, wygrałeś bycie przykladem), zawoła służbę, by rozpaliła w kominku, odpali drogie cygaro. Spojrzy na puchar DMP2014, która zdobyła jego drużyna złożona przez oplacanych przez niego zawodników, i pomyśli. "Ach ten smak zwycięstwa"

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

jeszcze zakład na swój team postawi :wink:

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

i każe przegrać of kors 8) w duchu wewnętrznej równowagi i zdrowej rywalizacji.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jankiel pisze:
W sumie racja. Zaplac jakiejs druzynie, żeby grala za Ciebie i zgarnij puchar.

Jasne - Ty uważaj co mówisz bo przypominam że Twoj luba maluje za kasę :).Naprawdę chcecie stracić klientów? Nigdy jeszcze nie grałem proxami ani nie pomalowaną armią - a dużo śmieci widziałem na stole- na DMP i masterach również . A nigdy jeszcze nawet nikt nie powiedział że to w sumie fajnie że o to dbam...

Dzieci ! Jak już dorośniecie to może zrozumiecie że "manie kasy" to jest większy skill niż - "umiem coś namalować " :D

Chcecie to zróbcie sobie konkurs malarski ale na turnieju gdzie ocenia się malowanie to każdy powinien traktowany na równo...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

a na serio
dwóch graczy ma pomalowane armie przez tego samego malarza i co wtedy, która byłby ładniejsza ?
można zrobić alternatywny konkurs, każdy wyciąga portfel i czyj grubszy ten wygrywa (stać go na lepszego malarza)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

PiotrB - co Ty wygadujesz :D Malowałeś kiedyś figurki w ogóle?

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Piotrze, niektorzy maluja sami bo to najzwyczajniej w swiecie lubia, a nie dlatego, ze nie maja kasy. Ja wole grac pacynami pomazanymi przeze mnie niz o wiele ladniejsza, malowana przez kogos innego armia.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Chyba się nie rozumiemy - cenię i szanuję ludzi którzy mają czas i chęć malować czy rzeźbić... bez względu na to - czy robią to dobrze czy słabo. Jednak jest sporo grupa ludzi którzy na to nie ma czasu lub umiejętności jak ja- nie mniej jednak stara się i płaci ciężką kasę za to żeby to jakoś wyglądało i dba o to - a za to w nagrodę jest dyskryminowana... WTF? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

to Piotrze proponuje bys uzyskał od malarza zrzeczenie się praw do malowania i wystawił swoje mega ślicznie pomalowane ludziki za które zapłaciłeś dużo pieniążków do konkursu golden demon.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

I vice versa - chcecie się podniecać waszymi średniej klasy wypocinami - to zróbcie sobie konkurs malarski :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Po prosru chodzi o to, że nagroda nie jest za pomalowany model a za pomalowanie modelu i tyle.

i żeby nie uciekło

Z ogłoszeń drobnych

każdy team przy zapisach zostanie zaopatrzony w:
- wydrukowane rozpiski wszystkich przeciwników
- kopię regulaminu turnieju
- mapkę drogi do baru i okolic w razie czego
- opaskę kapitana (do zwrotu)
- kartę wyników
- karty armii swojego teamu do parowań

- błędy w rozpiskach wychwycone na turnieju kosztują 2x regulaminową wartość, granie rozpiską różniącą się od zgłoszonej kosztuje 20pkt karnych i powrót do poprzedniej rozpiski
- w sobotę nie ma możliwości pozostania na sali aby pograć dłużej for fun
- można zostawiać figurki na sali, sala będzie zamykana lub otwierana tylko w obecności organizatorów
- oficjalne parowanie na 4 bitwę odbędzie się dopiero w niedzielę rano, kapitan lub przedstawiciel drużyny musi zgłosic się do sędziówki między 8.30 a 8.45 inaczej team może zostać pominięty przy parowaniu
- przypominam, że nocleg w szkole z soboty na niedzielę jest dostępny tylko dla osób przyjezdnych i organizatorów
Obrazek

ODPOWIEDZ