WFB: Reworked and Rebalanced
Re: Warhammer 9 edycja?!
W O&G
Nie wiem czy potanienie boyzów o jeden pkt czy goblinów o 0.5 pkt spowoduje jakąkolwiek zmiany w core.
Raczej nie sądze.
Ile ma kosztowac gw dla boyzów 3.5 jak w change logu czy 4.5 jak w ab?
Szkoda że Grimgor nie daje immortalów do core.
Czy spider banner musi być tylko dla goblina bsb?
Magia orcza słaaaaba. Kreska mocno poprawiona. Czy dalej można z cc i w cc?
Czar 5 do poprawy koniecznie.
Stopa zważywiona na maksa. Przy takim osłabieniu CV20+ to zdecydowanie za dużo. A dla graczy OG to raczej wyciągaczka scrolla niż gamebreaker. Ja tylko jedną grę dzięki niej wygrałem.
Generalnie okazuje się że teraz OG mogą mieć problem z puszkami. Właściwie wszystko na puszki podrożało a ścisk w rare zrobił się nieprawdopodobny.
Nie wiem czy potanienie boyzów o jeden pkt czy goblinów o 0.5 pkt spowoduje jakąkolwiek zmiany w core.
Raczej nie sądze.
Ile ma kosztowac gw dla boyzów 3.5 jak w change logu czy 4.5 jak w ab?
Szkoda że Grimgor nie daje immortalów do core.
Czy spider banner musi być tylko dla goblina bsb?
Magia orcza słaaaaba. Kreska mocno poprawiona. Czy dalej można z cc i w cc?
Czar 5 do poprawy koniecznie.
Stopa zważywiona na maksa. Przy takim osłabieniu CV20+ to zdecydowanie za dużo. A dla graczy OG to raczej wyciągaczka scrolla niż gamebreaker. Ja tylko jedną grę dzięki niej wygrałem.
Generalnie okazuje się że teraz OG mogą mieć problem z puszkami. Właściwie wszystko na puszki podrożało a ścisk w rare zrobił się nieprawdopodobny.
Wybaczcie, jeśli już było: w Dwarfach Ungrimm ma zostawione 4S, a jako Deamon Slayer powinien mieć chyba 5,tak jak bazowy furionowy DS?
Odnośnie Gyrocopterów - Krasie jako chyba jedyna armia nie mają żadnych odginaczek, obniżenie kosztu do 85 pkt sprawiło, że Gyrosy od biedy taką rolę mogły pełnić. 110pkt to za dużo, żeby je tak poświęcić, natomiast rozumiem zamysł stojący za ich podrożeniem. Czy koszt np.100pkt nie byłby w takiej sytuacji właściwszy? Albo dać opcję obcięcia broni i obniżyć ich koszt do ok.50pkt?
Odnośnie Gyrocopterów - Krasie jako chyba jedyna armia nie mają żadnych odginaczek, obniżenie kosztu do 85 pkt sprawiło, że Gyrosy od biedy taką rolę mogły pełnić. 110pkt to za dużo, żeby je tak poświęcić, natomiast rozumiem zamysł stojący za ich podrożeniem. Czy koszt np.100pkt nie byłby w takiej sytuacji właściwszy? Albo dać opcję obcięcia broni i obniżyć ich koszt do ok.50pkt?
1. Wracając do Blood Knightów, to skoro fluffowo są to przemienieni KO, to może też dać im full plate armour, ewentualnie jako opcję do wykupienia.
2. Czy do mocy Wampirycznej Dread Knight nie można dorzucić full plate armour kosztem dodatkowych 5-10 pkt i zrobić z niej w ten sposób odniesieniem do 6edycyjnej linii krwi Blood Dragon?
2. Czy do mocy Wampirycznej Dread Knight nie można dorzucić full plate armour kosztem dodatkowych 5-10 pkt i zrobić z niej w ten sposób odniesieniem do 6edycyjnej linii krwi Blood Dragon?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, o 12:43 przez Mojżesz, łącznie zmieniany 1 raz.
TROSKLIWE MISIE
Mają Full Plate po prostu zardzewiał i daje gorszego save'a
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
no tak, w końcu wszystko jest dobre:D
z CHD będzie sporo pracy to fakt. Trzeba wymyślić sensownych lordow do walki krasnala centaura może goblina?
z CHD będzie sporo pracy to fakt. Trzeba wymyślić sensownych lordow do walki krasnala centaura może goblina?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Living project ale do jakiegoś momentu czy taki niekończący się wishlist przez kolejne 30 stron?
Może raczej aktualizacje raz na kwartał, żeby można było ograć jednostki po danych zmianach.
Dorzucam się do pytania kotsona - kiedy Tomb Kings?
I czy będą miały dopuszczone jednostki tak jak Tomb Kings z End of Times? (np. Morghasty)
PS. Wskrzeszanie u TK powinno być (znowu wishlist) lepsze niż u VC, bo to leszcze w porównaniu z kapłanami Nehekhary.
Może raczej aktualizacje raz na kwartał, żeby można było ograć jednostki po danych zmianach.
Dorzucam się do pytania kotsona - kiedy Tomb Kings?
I czy będą miały dopuszczone jednostki tak jak Tomb Kings z End of Times? (np. Morghasty)
PS. Wskrzeszanie u TK powinno być (znowu wishlist) lepsze niż u VC, bo to leszcze w porównaniu z kapłanami Nehekhary.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Furion jeszcze nie wypuścił DE, bo każdego dnia podwyższa koszt punktowy wszystkiego w armii i mimo tego ciągle jest przegięta.
Czy shrunken head polepsza również ancestral warpaint?
Pipes of doom działa na monsterous cavalery? W jego opisie nie ma MC. Nie wiem czy to świadome czy nie.
Podobnie czy na orc boar chariots działa waaagh?
Jak u Ciebie mają działać włócznie?
Pipes of doom działa na monsterous cavalery? W jego opisie nie ma MC. Nie wiem czy to świadome czy nie.
Podobnie czy na orc boar chariots działa waaagh?
Jak u Ciebie mają działać włócznie?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, o 14:32 przez PSz, łącznie zmieniany 1 raz.
Furion przywróciłeś WoC BlackTounga, a myślałeś o Puppecie?
Czemu nie wrócił?
Czemu nie wrócił?
Spojlery wrzucam na twittera i fejsa @FollowFurionkangur022 pisze:Jaka ksiazka bedzie nastepna?
Miejsca zabrakło, poza tym były tam ciekawsze itemy.Durin pisze:Furion przywróciłeś WoC BlackTounga, a myślałeś o Puppecie?
Czemu nie wrócił?
Sea Dragon Cloack 50, Warlock 38.Naviedzony pisze:Furion jeszcze nie wypuścił DE, bo każdego dnia podwyższa koszt punktowy wszystkiego w armii i mimo tego ciągle jest przegięta.
O dziwo nie.Xyxel pisze:Living project ale do jakiegoś momentu czy taki niekończący się wishlist przez kolejne 30 stron?
Teraz robię aktualizację 1/tydzień, jak skończę wszystko to planuję wydać jakąś stabilną wersję. Aktualizacja raz na pół roku po wypuszczeniu stabilnej wersji.Może raczej aktualizacje raz na kwartał, żeby można było ograć jednostki po danych zmianach.
Stabilna wersja: gwiazdka 2015
pierwsza poprawka: luty 2016 (do etc się nic nie zmieni)
druga poprawka: sierpień 2016 (po etc się może coś zmieni)
Nie obchodzą mnie wishlisty, chyba że ktoś stawia piwo. Proste!PS. Wskrzeszanie u TK powinno być (znowu wishlist) lepsze niż u VC, bo to leszcze w porównaniu z kapłanami Nehekhary.