WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: Warhammer 9 edycja?!

Post autor: PSz »

W O&G
Nie wiem czy potanienie boyzów o jeden pkt czy goblinów o 0.5 pkt spowoduje jakąkolwiek zmiany w core.
Raczej nie sądze.
Ile ma kosztowac gw dla boyzów 3.5 jak w change logu czy 4.5 jak w ab?

Szkoda że Grimgor nie daje immortalów do core.
Czy spider banner musi być tylko dla goblina bsb?

Magia orcza słaaaaba. Kreska mocno poprawiona. Czy dalej można z cc i w cc?
Czar 5 do poprawy koniecznie.
Stopa zważywiona na maksa. Przy takim osłabieniu CV20+ to zdecydowanie za dużo. A dla graczy OG to raczej wyciągaczka scrolla niż gamebreaker. Ja tylko jedną grę dzięki niej wygrałem.

Generalnie okazuje się że teraz OG mogą mieć problem z puszkami. Właściwie wszystko na puszki podrożało a ścisk w rare zrobił się nieprawdopodobny.

PSz
Falubaz

Rozważ też czy nie robić tak zmian by równolegle dało się grać Twymi AB jak i starymi na ETC (ale tu przy zmienionych czarach). Może łatwiej będzie dokonać transferu oraz nie zmusza do zakupów nie przekonanych.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Furion, kiedy planujesz pracę nad Tomb Kings?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

Wybaczcie, jeśli już było: w Dwarfach Ungrimm ma zostawione 4S, a jako Deamon Slayer powinien mieć chyba 5,tak jak bazowy furionowy DS?

Odnośnie Gyrocopterów - Krasie jako chyba jedyna armia nie mają żadnych odginaczek, obniżenie kosztu do 85 pkt sprawiło, że Gyrosy od biedy taką rolę mogły pełnić. 110pkt to za dużo, żeby je tak poświęcić, natomiast rozumiem zamysł stojący za ich podrożeniem. Czy koszt np.100pkt nie byłby w takiej sytuacji właściwszy? Albo dać opcję obcięcia broni i obniżyć ich koszt do ok.50pkt?

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

1. Wracając do Blood Knightów, to skoro fluffowo są to przemienieni KO, to może też dać im full plate armour, ewentualnie jako opcję do wykupienia.

2. Czy do mocy Wampirycznej Dread Knight nie można dorzucić full plate armour kosztem dodatkowych 5-10 pkt i zrobić z niej w ten sposób odniesieniem do 6edycyjnej linii krwi Blood Dragon?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, o 12:43 przez Mojżesz, łącznie zmieniany 1 raz.
TROSKLIWE MISIE

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Mają Full Plate po prostu zardzewiał i daje gorszego save'a
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

To jest to sama rdza co u Nurgla. Ona nie osłabia sejva.

Wiem, że to takie upraszanie z mojej strony, ale zawsze mnie to irytowało pod względem fluffu.
TROSKLIWE MISIE

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

RedScorpion pisze:Kiedy można się spodziewać DE i CHD?
Z DE pewno będzie dużo pracy. W tym booku trzeba zmienić znakomitą większość jednostek, przedmiotów i bohaterów (o magii nie zapominając) :P

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

LOL

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

no tak, w końcu wszystko jest dobre:D

z CHD będzie sporo pracy to fakt. Trzeba wymyślić sensownych lordow do walki krasnala centaura może goblina?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Xyxel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xyxel »

Living project ale do jakiegoś momentu czy taki niekończący się wishlist przez kolejne 30 stron?
Może raczej aktualizacje raz na kwartał, żeby można było ograć jednostki po danych zmianach.

Dorzucam się do pytania kotsona - kiedy Tomb Kings? :D
I czy będą miały dopuszczone jednostki tak jak Tomb Kings z End of Times? (np. Morghasty)

PS. Wskrzeszanie u TK powinno być (znowu wishlist) lepsze niż u VC, bo to leszcze w porównaniu z kapłanami Nehekhary.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Furion jeszcze nie wypuścił DE, bo każdego dnia podwyższa koszt punktowy wszystkiego w armii i mimo tego ciągle jest przegięta.

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

Niech im wrzuci shadów i dark ridersów w rary i po armii.

PSz
Falubaz

Czy shrunken head polepsza również ancestral warpaint?
Pipes of doom działa na monsterous cavalery? W jego opisie nie ma MC. Nie wiem czy to świadome czy nie.
Podobnie czy na orc boar chariots działa waaagh?

Jak u Ciebie mają działać włócznie?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, o 14:32 przez PSz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Furion przywróciłeś WoC BlackTounga, a myślałeś o Puppecie?

Czemu nie wrócił?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Jaka ksiazka bedzie nastepna?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

kangur022 pisze:Jaka ksiazka bedzie nastepna?
Spojlery wrzucam na twittera i fejsa @FollowFurion
Durin pisze:Furion przywróciłeś WoC BlackTounga, a myślałeś o Puppecie?

Czemu nie wrócił?
Miejsca zabrakło, poza tym były tam ciekawsze itemy.
Naviedzony pisze:Furion jeszcze nie wypuścił DE, bo każdego dnia podwyższa koszt punktowy wszystkiego w armii i mimo tego ciągle jest przegięta.
Sea Dragon Cloack 50, Warlock 38.

Xyxel pisze:Living project ale do jakiegoś momentu czy taki niekończący się wishlist przez kolejne 30 stron?
O dziwo nie.
Może raczej aktualizacje raz na kwartał, żeby można było ograć jednostki po danych zmianach.
Teraz robię aktualizację 1/tydzień, jak skończę wszystko to planuję wydać jakąś stabilną wersję. Aktualizacja raz na pół roku po wypuszczeniu stabilnej wersji.

Stabilna wersja: gwiazdka 2015
pierwsza poprawka: luty 2016 (do etc się nic nie zmieni)
druga poprawka: sierpień 2016 (po etc się może coś zmieni)
PS. Wskrzeszanie u TK powinno być (znowu wishlist) lepsze niż u VC, bo to leszcze w porównaniu z kapłanami Nehekhary.
Nie obchodzą mnie wishlisty, chyba że ktoś stawia piwo. Proste!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie obchodzą mnie wishlisty, chyba że ktoś stawia piwo. Proste!
Stawiam browara, zrób z TK agresywną ofensywną armię jak za czasów 6 ed :mrgreen:

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

Piwo za light armour bez straty fast cav na marauder horsemenach.
MARK OF MARKI MARK

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

A co z siłą Ungrimma u Krasi? Będzie poprawione czy celowo jest o 1 niższa niż u stockowego Ds?

ODPOWIEDZ