Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Szambonur Ponury »

Takie pytanko: jesli warlorda na rat ogrze wstawimy do regimentu rat ogrow, w ktorym packmaster jest awansowany na skweela, to czy warlordowy ratogr tez dostanie bonus od skweela?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dzieki za tabelke dzwonka
Obrazek

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Dzwon może dzwonić raz na fazę.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

skaven13 pisze:
KrzysiekW pisze:No tak, nie podali zasięgu gwiazdek... ](*,) Przyznam się, ze nie zwróciłem na to uwagi. :)
Zasięg gwiazdek to 6". Jest napisane w rulebooku jeżeli się nie mylę. Dodam tylko że DE mają 12" i nie mają minusu za multiple, tyle że oni mają BS9 a Skaveni 5 :? :? :?
to jak to jest z tymi gwiazdkami? Mają nieograniczony zasięg czy te śmieszne 6 cali? :)

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Ja bym grał na starym zasięgu, 10".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Post autor: skaven13 »

ja gram na tym z rulebooka = 6" tyle ile mają guttersi
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków :(

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Rozumiem że kółko musi widzieć żeby szarżować ??czy może tak jak abominacja ??
acha przy spalonej szarży jedzie połowe wykulanego ruchu czy cały ?

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Post autor: skaven13 »

rusza się jak chariot, ale raczej nie deklaruje szarż bo by to dziwnie wyglądało biorąc pod uwagę że nie można deklarować niemożliwych. Gdyby trzeba było deklarować to by wyglądało tak: deklaruje szarże, w następnej fazie rzucam ile mam cali ruchu i wychodzi mi np. 4 a wróg jest 12" ode mnie i do tego według tego co napisałeś ruszam się 2" bo spaliłem :?
Jak mu starczy ruchu to zaszarżował, jak mu zabrakło cala, to staje cal od wroga. Podobnie, acz lepiej, od Abominacji bo ona ma ruch w linii a kółko może manewrować (co widać na modelu[koleś przy małym kółku :mrgreen: ])
A co do widzenia, to się nie wypowiadam, bo znowu będzie krzyk że ktoś to rozumie inaczej, ech ale się autor trafił szczurkom
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków :(

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

skaven13 pisze:rusza się jak chariot, ale raczej nie deklaruje szarż bo by to dziwnie wyglądało biorąc pod uwagę że nie można deklarować niemożliwych. Gdyby trzeba było deklarować to by wyglądało tak: deklaruje szarże, w następnej fazie rzucam ile mam cali ruchu i wychodzi mi np. 4 a wróg jest 12" ode mnie i do tego według tego co napisałeś ruszam się 2" bo spaliłem :?
Jak mu starczy ruchu to zaszarżował, jak mu zabrakło cala, to staje cal od wroga. Podobnie, acz lepiej, od Abominacji bo ona ma ruch w linii a kółko może manewrować (co widać na modelu[koleś przy małym kółku :mrgreen: ])
A co do widzenia, to się nie wypowiadam, bo znowu będzie krzyk że ktoś to rozumie inaczej, ech ale się autor trafił szczurkom
jeśli miałoby to być kolejne przegięcie... ;)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

czy pod plagueclaw catapult jest jakaś podstawka? jeśli tak to jakiej wielkości +/-, chciałbym sobie zmontować, a nie wiem co przyjąć za punkt odniesienia jeśli chodzi o wielkość.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

herwald
Warzywo

Post autor: herwald »

zapewne katapulta ma podstawke rydwanową

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

zrób 50x50. najbardziej uniwersalna, tym bardziej że GW nie bylo na tyle laskawe i nie dalo na ten temat żadnych informacji :roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

JAka podstawke ma Abominacja ? ? taka ja dzwon 60 x100 ? ?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

50x50
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

a ja swoja abominacje zrobiłem na 50x100. Dobrze wychodzi jak ktoś wjeżdża z flanki i styka się większą ilością modeli :mrgreen:
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

Afro pisze:a ja swoja abominacje zrobiłem na 50x100. Dobrze wychodzi jak ktoś wjeżdża z flanki i styka się większą ilością modeli :mrgreen:
A jak chcesz ją obrócić jak przeciwnik blokuje ci bok? Jak dla mnie 50x50 to najbardziej uczciwa i optymalna podstawka
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

a ja mam pytanie z innej beczki:
czy można dać broń magiczna "warlock augumented weapon" plague priestowi z censerem???

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

gervaz pisze:a ja mam pytanie z innej beczki:
czy można dać broń magiczna "warlock augumented weapon" plague priestowi z censerem???
Nie ma tego w wyborze broni dla Plague Priest'a. Jest tylko: Plague Censer za 16pkt., Flail za 4pkt. i Additional Hand weapon za 2pkt.

Żeby dać Plague Priest'owi Warlock Augument weapon, musiałby mieć w rozpisane, że takową broń może kupić. Ponadto Plague Priest z censerem i magiczną bronią nie może korzystać ze swojego censera.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

gervaz pisze:a ja mam pytanie z innej beczki:
Oczywiście, że może, tylko wtedy nie możesz korzystać z cenzera. Przedmiot znajduje się w ogólnej puli broni magicznych dla każdego, a nie w specjalistycznym wyposażeniu Skryrre.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

My bad... choć dziwnym wydaje się, że Warlock Engineer ma wypisane w zwykłych broniach do wyboru Warlock Augument Weapon i zaraz potem może kupić drugi z puli magicznych itemów...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

ODPOWIEDZ