Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
-
- Powergamer Rozpiskowy
Re: Skaveńskie Q&A
Takie pytanko: jesli warlorda na rat ogrze wstawimy do regimentu rat ogrow, w ktorym packmaster jest awansowany na skweela, to czy warlordowy ratogr tez dostanie bonus od skweela?
to jak to jest z tymi gwiazdkami? Mają nieograniczony zasięg czy te śmieszne 6 cali?skaven13 pisze:Zasięg gwiazdek to 6". Jest napisane w rulebooku jeżeli się nie mylę. Dodam tylko że DE mają 12" i nie mają minusu za multiple, tyle że oni mają BS9 a Skaveni 5KrzysiekW pisze:No tak, nie podali zasięgu gwiazdek...Przyznam się, ze nie zwróciłem na to uwagi.
![]()
![]()

rusza się jak chariot, ale raczej nie deklaruje szarż bo by to dziwnie wyglądało biorąc pod uwagę że nie można deklarować niemożliwych. Gdyby trzeba było deklarować to by wyglądało tak: deklaruje szarże, w następnej fazie rzucam ile mam cali ruchu i wychodzi mi np. 4 a wróg jest 12" ode mnie i do tego według tego co napisałeś ruszam się 2" bo spaliłem
Jak mu starczy ruchu to zaszarżował, jak mu zabrakło cala, to staje cal od wroga. Podobnie, acz lepiej, od Abominacji bo ona ma ruch w linii a kółko może manewrować (co widać na modelu[koleś przy małym kółku
])
A co do widzenia, to się nie wypowiadam, bo znowu będzie krzyk że ktoś to rozumie inaczej, ech ale się autor trafił szczurkom

Jak mu starczy ruchu to zaszarżował, jak mu zabrakło cala, to staje cal od wroga. Podobnie, acz lepiej, od Abominacji bo ona ma ruch w linii a kółko może manewrować (co widać na modelu[koleś przy małym kółku

A co do widzenia, to się nie wypowiadam, bo znowu będzie krzyk że ktoś to rozumie inaczej, ech ale się autor trafił szczurkom

Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków

jeśli miałoby to być kolejne przegięcie...skaven13 pisze:rusza się jak chariot, ale raczej nie deklaruje szarż bo by to dziwnie wyglądało biorąc pod uwagę że nie można deklarować niemożliwych. Gdyby trzeba było deklarować to by wyglądało tak: deklaruje szarże, w następnej fazie rzucam ile mam cali ruchu i wychodzi mi np. 4 a wróg jest 12" ode mnie i do tego według tego co napisałeś ruszam się 2" bo spaliłem![]()
Jak mu starczy ruchu to zaszarżował, jak mu zabrakło cala, to staje cal od wroga. Podobnie, acz lepiej, od Abominacji bo ona ma ruch w linii a kółko może manewrować (co widać na modelu[koleś przy małym kółku])

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zrób 50x50. najbardziej uniwersalna, tym bardziej że GW nie bylo na tyle laskawe i nie dalo na ten temat żadnych informacji 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
50x50
A jak chcesz ją obrócić jak przeciwnik blokuje ci bok? Jak dla mnie 50x50 to najbardziej uczciwa i optymalna podstawkaAfro pisze:a ja swoja abominacje zrobiłem na 50x100. Dobrze wychodzi jak ktoś wjeżdża z flanki i styka się większą ilością modeli
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Nie ma tego w wyborze broni dla Plague Priest'a. Jest tylko: Plague Censer za 16pkt., Flail za 4pkt. i Additional Hand weapon za 2pkt.gervaz pisze:a ja mam pytanie z innej beczki:
czy można dać broń magiczna "warlock augumented weapon" plague priestowi z censerem???
Żeby dać Plague Priest'owi Warlock Augument weapon, musiałby mieć w rozpisane, że takową broń może kupić. Ponadto Plague Priest z censerem i magiczną bronią nie może korzystać ze swojego censera.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Oczywiście, że może, tylko wtedy nie możesz korzystać z cenzera. Przedmiot znajduje się w ogólnej puli broni magicznych dla każdego, a nie w specjalistycznym wyposażeniu Skryrre.gervaz pisze:a ja mam pytanie z innej beczki:
czy można dać broń magiczna "warlock augumented weapon" plague priestowi z censerem???

My bad... choć dziwnym wydaje się, że Warlock Engineer ma wypisane w zwykłych broniach do wyboru Warlock Augument Weapon i zaraz potem może kupić drugi z puli magicznych itemów...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."