Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 14.03.2010 Grimgor c.d.
Coraz lepiej.bite więcej.
Całokształtem jest super. Szachownica na toporku jest genialna – pewnie się sporo przy niej narzeźbiłaś. Myślę, że jak na 7 h to jest wielkie WOW. Ja na 100% w takim czasie bym się nie wyrobił.
Fear me mortals, for I am the Anointed...
zauważ że napisała 7h zanim namalowała szachowniceArchaon pisze:Całokształtem jest super. Szachownica na toporku jest genialna – pewnie się sporo przy niej narzeźbiłaś. Myślę, że jak na 7 h to jest wielkie WOW. Ja na 100% w takim czasie bym się nie wyrobił.
Więc pytanie do Igi jak długo malowałaś z poprawką?
co do efektu końcowego mistrzowsko
]arrrr
szachownica super, bardzo podoba mi sie zbroja i pyszczek
a najbardziej podoba mi sie grzybek
jak go zrobilaś, chodzi mi o kolory, bo domyslam sie ze grzyb jako grzyb jest z modeliny
EDIT: przepraszam, koleżanka wie za co
a najbardziej podoba mi sie grzybek
jak go zrobilaś, chodzi mi o kolory, bo domyslam sie ze grzyb jako grzyb jest z modeliny
EDIT: przepraszam, koleżanka wie za co
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 12:47 przez czerech, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Poprawki łącznie z szachownicą robiłam od 21:30 do 23:20, potem musiałam czekać aż mi vikol zaschnie z pisakiem na podstawce i takie tam pierdoły, przerwa na jedzonko, podstawkę skończyłam o 00:20.(zeszło mi z nią jakieś 30 min).
Czerech- grzybka malowaŁAM marine teal'em z reaper master series. jako bazę dajesz właśnie tą farbkę przyciemnioną czarnym, potem dodajesz stopniowo marine teal'a, jak dojdziesz do czystego tego koloru, dodajesz białego.
Czerech- grzybka malowaŁAM marine teal'em z reaper master series. jako bazę dajesz właśnie tą farbkę przyciemnioną czarnym, potem dodajesz stopniowo marine teal'a, jak dojdziesz do czystego tego koloru, dodajesz białego.
ja się tak zastanawiam :
czy to jest tak że tylko ci lepsi czy wszyscy zaczynają od NMM?
bo ja w życiu tego nie próbowałem i nie wiem jak bez mojego ukochanego boltgun metal'a bym się obył ;P
czy ktoś z was używa "ORO LIQUID - RED GOLD" (nr. 792) ?
mam tego jeną puszeczkę i powiem że spisuje się nieźle ale jestem ciekaw waszej opinii - również o innych metalikach tej firmy
sorki za offtop
jak patrze na tego orka to się zastanawiam czy nie poszukać kogoś innego do mojego smoka...
po poprawkach jest całkiem, całkiem - w porównaniu do poprzednich prac
podoba mi się zbroja
czy to jest tak że tylko ci lepsi czy wszyscy zaczynają od NMM?
bo ja w życiu tego nie próbowałem i nie wiem jak bez mojego ukochanego boltgun metal'a bym się obył ;P
czy ktoś z was używa "ORO LIQUID - RED GOLD" (nr. 792) ?
mam tego jeną puszeczkę i powiem że spisuje się nieźle ale jestem ciekaw waszej opinii - również o innych metalikach tej firmy
sorki za offtop
jak patrze na tego orka to się zastanawiam czy nie poszukać kogoś innego do mojego smoka...
po poprawkach jest całkiem, całkiem - w porównaniu do poprzednich prac
podoba mi się zbroja
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Był brudny ork to teraz czysty elf
Rakso wyciągnął spod szafy połamanego Teclisa, miałam dzisiaj dzień wolny to posiedziałam nieco nad nim. Jest to nadal WIP i kilka rzeczy już wypatrzyłam do poprawy. Co sądzicie o bialych klejnotach? Nie jestem przekonana do końca do nich i zastanawiam się czy ich nie przemalowac.
Rakso wyciągnął spod szafy połamanego Teclisa, miałam dzisiaj dzień wolny to posiedziałam nieco nad nim. Jest to nadal WIP i kilka rzeczy już wypatrzyłam do poprawy. Co sądzicie o bialych klejnotach? Nie jestem przekonana do końca do nich i zastanawiam się czy ich nie przemalowac.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
I małe co nieco ode mnie. Zabrałem się za nową armię - lizardmeni z Chupayotl, czyli cała armia morskich stworków. Na razie tylko dwa skinki na których testowałem kolorystykę. Ogólnie jestem zadowolony i chyba zdecyduje się na takie kolorki dla armii. Niedługo pojawi się więcej skinków i terko-płaszczki (mam nadzieję ).
bardzo mi się podoba. Jest poprostu ...WOW.
Co do klejnotów to myślę żę gdyby były czerwone to było by lepiej. Teraz są świetne, ale giną na tle figurki- zlewają się z resztą.
Płaszcz wymiata.
Fajne lizardy- takie nieco mroczne. Rewelacja.
Widzę że oboje mieliście dzień wolny
Ignis- podaj mi proszę przepis na NMM- jakie kolory na złoty, a jakie na metal.
Co do klejnotów to myślę żę gdyby były czerwone to było by lepiej. Teraz są świetne, ale giną na tle figurki- zlewają się z resztą.
Płaszcz wymiata.
Fajne lizardy- takie nieco mroczne. Rewelacja.
Widzę że oboje mieliście dzień wolny
Ignis- podaj mi proszę przepis na NMM- jakie kolory na złoty, a jakie na metal.
Fear me mortals, for I am the Anointed...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Świetny pomysł i fajna klimatyczna armia się szykuje. Skinki spoko, ale czekam na coś z większym pie......: engin, carni.Rakso_The_Slayer pisze:Zabrałem się za nową armię - lizardmeni z Chupayotl, czyli cała armia morskich stworków.
Co do Teclisa, to to skrzydło na ladze dziwnie wygląda. Białe gemy mimo że są mało widoczne mnie się podobają
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Kolorystyka super Dodaj może jako 2 kolor fiolet Do tego dobre metaliki i będzie super armia
No to tak:
-teclis
jest super, płaszcz bardzo w porządku, z tego co kojarzę to jeden z lepszych Twoich FH. Srebrne elementy (miecz ihełm od tyłu) są świetne.
co mi się mniej podoba to złoto w niektórych miejscach, np hełmie z przodu przydał by się większy kontrast albo więcej przechodzenia z ciemnego w jasne (tak to to zrobiłaś na mieczu). Średnio mi podchodzą też bliki na trzonie kostura, jakoś dziwnie są rozmieszczone i chyba ich jakoś za dużo jak dla mnie. Mimo to model robi bdb wrażenie i czekam na koniec.
Generalnie wyrobiłaś już sobie swój styl a to się bardzo ceni, gratuluję
-skinki
pomysł mi się strasznie podoba, sam kiedyś chciałem jakąś fajną tematyczną armię lizaków. konwersje i malowanie na wysokim poziomie. Jeśli będzie Ci się chciało wszystkie jednostki w armii skonwertować i pomalować na takim poziomie to efekt ostateczny na pewno będzie niesamowity.
podstawki też im zrobisz jakieś wodne czy raczej normalne?
-teclis
jest super, płaszcz bardzo w porządku, z tego co kojarzę to jeden z lepszych Twoich FH. Srebrne elementy (miecz ihełm od tyłu) są świetne.
co mi się mniej podoba to złoto w niektórych miejscach, np hełmie z przodu przydał by się większy kontrast albo więcej przechodzenia z ciemnego w jasne (tak to to zrobiłaś na mieczu). Średnio mi podchodzą też bliki na trzonie kostura, jakoś dziwnie są rozmieszczone i chyba ich jakoś za dużo jak dla mnie. Mimo to model robi bdb wrażenie i czekam na koniec.
Generalnie wyrobiłaś już sobie swój styl a to się bardzo ceni, gratuluję
-skinki
pomysł mi się strasznie podoba, sam kiedyś chciałem jakąś fajną tematyczną armię lizaków. konwersje i malowanie na wysokim poziomie. Jeśli będzie Ci się chciało wszystkie jednostki w armii skonwertować i pomalować na takim poziomie to efekt ostateczny na pewno będzie niesamowity.
podstawki też im zrobisz jakieś wodne czy raczej normalne?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Podstawki planuje zrobic w klimatach dna morskiego, czyli jasny piasek, nieco skałek, wodorosty, skorupiaki i mięczaki wszelakie, muszle itp.
Mam już pomysły na większośc jednostek ale będzie to bardzo czasochłonny projekt więc pewnie niezbyt szybko się pojawią. Jak zrobie już nieco skinków i terko-płaszczki to zabiore się za jakiegoś hero + silniczek może.
Mam już pomysły na większośc jednostek ale będzie to bardzo czasochłonny projekt więc pewnie niezbyt szybko się pojawią. Jak zrobie już nieco skinków i terko-płaszczki to zabiore się za jakiegoś hero + silniczek może.