Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Booxi »

uther ładniutki ! osobiście bym mocniej wycieniował twarz, ale to już moje subiektywne zdanie bo ja lubie mocniejsze przejścia
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Arbiter Elegancji pisze:Malowanie figurek bardzo fajne. Odstają tylko te wstęgi na podstawkach, spokojnie mógłbyś je troszkę dopracować, bo jak na razie to ja tam widzę tylko dwie warstwy farby (brązowa i beżowa).

:P
Spoko, przy jego projekcie "nazewniczym" będzie miał duużo możliwości dopracowania powyższego :D .

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Z poziomu stołu prezentuje się to całkiem dobrze :P W kilku miejscach natomiast- przyznaję bez bicia- niedostatecznie do liter się przyłożyłem
Booxi pisze:=D> Czy masz jakiegoś metalowego clansmana żeby mu zrobić fotke koło tego plasticzanego? jak się razem prezentują mam na myśli :D
Chwilowo baterie mi siadły w aparacie, ale powiem tak: wzrostem się nie różni, ale np. od norse dwarfów jest szerszy w barach, a z imperialnymi- różnie bywa. Doskonale komponuje się z obecnymi kraśkami, a i ze starymi się nie gryzie. Przy okazji wrzucę jakieś zdjęcia :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Kolejna powtórka z galerii- filler do starych Rangerów (którzy ciągle nie doszli :? ). Mam nadzieję, że się spodoba :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Więcej, oczywiście, na BLOGU

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Super. Mam zamiar zrobic podobny ;)
Tylko jeszcze nie wiem u kogo :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Technicznie i hobbystycznie nie mam nic do zarzucenia, jak już napisałem w innym temacie - cudne. jednak sam mi się podoba ale w oddziale ? Osobiste przekonanie - nie przepadam za fillerami. Kiedy już naprawde ich potrzebuję to wsadzam tam wózek z BfSP na podstawce za 6 albo 8 modeli, mam przynajmniej jakąś świadomość, że oddział jak już idzie do tej walki to biedny kucyk za nimi a nie, że targają przez pół placu boju za sobą jakąś skałę czy pomnik. Beczka jeszcze jest do zrozumienia, ale do tego oddziału to aż się prosi ten magiczny wózeczek bugmana niestety zdobycie go... graniczy z cudem...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Mam całkiem pewne źródło, z którego czerpię te stare dwarfy, więc może i ten wózek uda mi się załatwić, a wtedy oczywiście filler zostanie zmieniony. Najpierw jednak muszę do końca spłacić te modele :wink: Za pomnikami czy innymi "statycznymi" fillerami też nie przepadam. Mam w planach zrobienie kilku dynamicznych, np. ze sceną walki albo eksplozją pocisku, lecz wpierw muszę od znajomego paru skavenów lub chaośników wyciągnąć :wink:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

zazdroszczę takich źródeł... w Krakowie jest tylko jeden komis jestem tam codziennie i tylko jakieś badziewia typu bfsp sie pojawiają :/ stoi tam Ulter ale za takie pieniądze, że szok -.-

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

oj Booxi chyba masz konkurencję, bo też tam bywam, a Ultera dziś wykupiłem ;) (długo w okół niego chodziłem)

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

to pewnie Ty mi wykupujesz wszystkie smaczki co się tam pojawią :P

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Oj nie:) Smaczków to tam od 10 lat nie ma :D Ja gram chaosem, narzeczona gra kraśkami i jej zbieram powoli oddział ze starych kraśków właśnie. Ale niestety allegro to chyba jedyne źródło takowych. Cholerka znowu ten offtop ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Booxi, zastosuj Loizokowi jakieś duszenie, to nie będzie Cię nękał :mrgreen: :D .

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

zaczaję się na niego w bramie :D

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Drobny to ten twój filler nie jest :lol2:
Ale pomysł i wykonanie nader zacne, a idea zrobienia regimentu ze stareńkich kraśków jak najbardziej godna pochwały =D>
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Cormagh pisze:Drobny to ten twój filler nie jest :lol2:
Ale pomysł i wykonanie nader zacne, a idea zrobienia regimentu ze stareńkich kraśków jak najbardziej godna pochwały =D>
Dzięki :) A ze starych kraśków będzie zdecydowanie więcej, niż regiment- już nic z nowych nie kupuję, tylko szperam po ebayu i allegro oraz znajomego męczę, by mi coś jeszcze sprzedał. A dużo jeszcze przede mną do zebrania :wink:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Zastanawiam się czy nie zrobić podobnych podstawek pod swoją armię (tylko użyć spalonej żółtej trawki) .. cieżko było to zrobić nie odcinając podstawek ?

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Nic trudnego- po prostu wykałaczką rozprowadzić wikol, zanurzyć podstawkę w piasku, następnie drybrush, trawka i gotowe :D Myślałem nad jakimś bardziej skomplikowanym wzorem, ale za dużo przy tym pracy i zbyt wiele rzeczy może pójść źle. Chociaż taka armia prezentuje się przepięknie...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

woooot o.O podstawki lepsze niż malowanie. Zajebiście to wyszło temu komuś :D ale nadal do mnie nie przemawia :(

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Faktycznie jako całość fajna armia - kilka zacnych pomysłów - kraśki w śniegu, żyrek nad świerkami, sople... Malowanie nie najlepsze, ale szacun za koncepcję. Poza tym IMHO drzewa w regimencie nie wyglądają źle, chociaz w bitwie może to być dziwne - chodzące drzewa... Prawie "Tron we krwi" ... :D .
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, o 14:18 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Leżący krasnolud z pierwszego zdjęcia powala na łopatki :lol2: Wiem o którym komisie mówicie, znam to miejsce, ale zaglądam wyłącznie raz na czas :)

ODPOWIEDZ