Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Khuman »

Robert.P pisze:Khumanowi chyba chodziło o tą badziewną zasade ze to jaki twój model posiada ekwipunek taki powinieneś dać mu w rozpisce.Czasami jest takie ograniczenie na turniejach #-o
+ :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Robert.P pisze:Khumanowi chyba chodziło o tą badziewną zasade ze to jaki twój model posiada ekwipunek taki powinieneś dać mu w rozpisce.Czasami jest takie ograniczenie na turniejach #-o
To nie jest badziewna zasada. Jak kiedyś wpadniesz w coś, co wygląda na hand weapony, a to dwuraki to będzie psikus ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

trikk pisze:To nie jest badziewna zasada. Jak kiedyś wpadniesz w coś, co wygląda na hand weapony, a to dwuraki to będzie psikus ;)
dokładnie, za to lubię 40K, wiesz w co szarżujesz i z czym, a tu czasem możesz się nawinąć, i skuj baba na dziada będzie, czy inne skuchy z kapuchy ;)

i 40K lubię też za to że normalnie można wystawić specjalnego bohatera i bawić się klimatem na maxa, a WFB już ci specjalni nie robią takiego szału jak kiedyś i myślę nawet że by u koloryzowali tak cholernie nudną metę, jakim jest oiro #-o

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

troszke marudzisz... ojre to mastery. lokale to wszystko...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

W 40k specjale zaczęli być powszechniej dopuszczani jak przestali być jednoosobowymi armiami, albo posiadaczami jakichś przedziwnych i dupy wziętych zasad. Nie żeby wyplenili to całkowicie, ale na tyle by special był po prostu częścią armii, a armia jakimś wziętym tylko z przymusu dodatkiem do niego.

W batlu też ludzie z czasem przejrzą na oczy. Z gigantycznym opóźnieniem jak zawsze, ale taka już jest natura ludzka. Graj na specialach tak często jak tylko chcesz i możesz, będziesz miał satysfakcję z wyprzedzenia swoich czasów :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

sYsek pisze:troszke marudzisz... ojre to mastery. lokale to wszystko...

niestety albo stety gram właściwie tylko na masterach albo lokalach, czasem jakaś bitwa poglądowa, ale też bardziej skierowana w stronę danego turnieju, jako trening przed czymś tam

nie mam czasu na granie dla zabawy niestety, bo jak mam wybór pograć z kumplami na " ich zasadach " a nie grać w ogóle, to wolę jednak pograć
Infernal Puppet pisze:W 40k specjale zaczęli być powszechniej dopuszczani jak przestali być jednoosobowymi armiami, albo posiadaczami jakichś przedziwnych i dupy wziętych zasad. Nie żeby wyplenili to całkowicie, ale na tyle by special był po prostu częścią armii, a armia jakimś wziętym tylko z przymusu dodatkiem do niego.

W batlu też ludzie z czasem przejrzą na oczy. Z gigantycznym opóźnieniem jak zawsze, ale taka już jest natura ludzka. Graj na specialach tak często jak tylko chcesz i możesz, będziesz miał satysfakcję z wyprzedzenia swoich czasów :wink: .
wolał bym jednak by to wcześniej nastąpiło, i jako całość środowiska niż indywidualnie do potrzeb :wink:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

wolał bym jednak by to wcześniej nastąpiło, i jako całość środowiska niż indywidualnie do potrzeb :wink:
Podpowiem - osobisty przykład działa najlepiej :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

niby tak, tylko prosić organizatora turnieju by dopuścił specjalnych bohaterów których wystawiłem, jestem chyba zbyt leniwy by robić takie akcje albo mam za duże poczucie kultury ;)

i tak jestem zadowolony że w świecie PG jaki jest właściwie na każdym turnieju w swoimi rozpiskami zajmuję przyzwoite miejsca 8)

ps.: chyba zacznę pogrywać znów WoChem, bo BoChem się przejadłem, a DoChem nie mam pomysłu ostatnio :P

a forsekeni Khorna kuszą oj kuszą :twisted:

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

trikk pisze:
To nie jest badziewna zasada. Jak kiedyś wpadniesz w coś, co wygląda na hand weapony, a to dwuraki to będzie psikus ;)
Od tego są rozpiski żeby wiedzieć jakie jest eq.Po za tym czasem nie ma możliwości sklejenia danego ekwipunku.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Post autor: rusek »

Od tego są rozpiski żeby wiedzieć jakie jest eq.Po za tym czasem nie ma możliwości sklejenia danego ekwipunku.
dokładnie :mrgreen:
nie udało mi sie zrobic cytatu :oops:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dla chcącego nic trudnego :)

powodzenia w osiągnięciu wisiwigu

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Mam pytanie jak dziala ensorcelled weapon to jest poprostu magiczna bron czy ma jakies zasady bo ani w ab ani w rb nie moge znaleźć #-o

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Broń która daje +1 do siły i magiczne ataki :wink:
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Dziekuje bardzo :D sorki ze was zasypuje (dla was pewnie glupimi) pytaniami ale kogo mam sie pytac jak nie was :mrgreen:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

rusek pisze:Mam pytanie jak dziala ensorcelled weapon to jest poprostu magiczna bron czy ma jakies zasady bo ani w ab ani w rb nie moge znaleźć #-o
Strona 34 army booka.

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Faktycznie jest jeszcze raz dziekuje :)

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

O ile w przypadku Bohaterów można się połowicznie zgodzić, w sensie wystarczy żeby było broń widać, a inne bajery jak talizmany, zwoje itp, to ciężko odwzorować, chociaż teraz przy clampackack już łatwiej, to w przypadku modeli RnF to chyba nie ma problemu, chyba że mowa o Chosenach i starych metalach, ja męczyłem się niemiłosiernie robiąc mojemu byczkowi dwie bronie na magnesach, a to duży model, a babrać się w wybrańcach chyba by mnie przerosło:)

Skoro jesteśmy przy aspekcie modelarskim, zapytam czy jeśli posługuje się starą jazdą, (metalową) to czy użyłbym odpowiednio przerobionego nowego plastikowego konia na odpowiedniej podstawce jako DM, i to by przeszło? A jeśli nie, to czy można użyć np Cycko węża jako DM zwykłego? Czy to podpadnie pod prox?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja używam cyckowęża, tylko jeźdźca mam zupełnie innego i nikt się nie przyczepił jeszcze
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Cyckowąż to jest DM zwykły, steed of slaanesh to ten z nogami :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

I dodatkowo można je odróżnić po podstawkach. Pierwszy ma 50 kwadrat drugi 50/25.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

ODPOWIEDZ