Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Naviedzony »

Siweusz pisze:Dodam tylko, że ocenienie jest naprawdę różne. Na jednym masterze jadnemu graczowi kazali zdjąć armię ze stołu a na drugim dali nagrodę najlepszego hobbysty. :wink:
To mnie zaintrygowało. Co to była za armia?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Za co mogą kazać komuś zdjąć armię ze stołu? O.o
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jako org za co chcesz ;)

ale jesli np ktos przyjdzie z kartonikami zamiast figorek, albo z zabawkami z zabawkowego (o ile nie sa dobrze skonwertowane) za armie ulepiona z modeliny... przykladow jest wiele...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

albo wziasc figsy Hight Elves, mowic ze to figsy Blood Elves i grac jako Dark Elves. Taki przyklad, bezosobowy :lol2:
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A jakiekolwiek proxy są dozwolone, bo ciągle widzę jakieś porównania do:"... Silver Helms jako Dragon Princes ..."? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Naviedzony pisze:
Siweusz pisze:Dodam tylko, że ocenienie jest naprawdę różne. Na jednym masterze jadnemu graczowi kazali zdjąć armię ze stołu a na drugim dali nagrodę najlepszego hobbysty. :wink:
To mnie zaintrygowało. Co to była za armia?
Armia HE, gracza, który od długiego czasu nie pisuje już na forum. Gdzieś chyba jak dobrze pamiętam były nawet zdjęcia. Ale nie ma co odgrzebywać temamtu, bo było to trochę kontrowersyjne. :wink:
Azurix, można zdjąć figsy ze stołu, bo są np. niepomalowane, lub ktoś używa rycerzy bretońskich jako imperialnych, itp.
Regulamin i widzimisię orga ma znaczenie. Dokładnie jak pisze Semi.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ale z tego co wiem, to takich Halabardników w Imperium ludzie wystawiają zrobionych z Men-At-Armsów i nie słyszałem aby się ktoś czepiał, więc jak to jest? :?

No i jak to jest z Alternatywnymi Modelami? :(

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

po raz 3ci... wszystko zalezy od orga i sedziow na damym turnieju, jedni przymykaja oko inni sciagaja, koniec kropka.
Obrazek
Highborn Elves Only!

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Taka odpowiedz niewiele wnosi Semi, są modele które są powszechnie akceptowane - na przykład Perry Miniatures dla Imperium, a są takie które nie przejdą, albo są wątpliwe tak jak na przykład wszystkie zabawki plastikowe.

Z jakiegoś powodu nieakceptowalne są transfery modeli zrobionych przez GW które wyglądają podobnie (na przykład modele ludzi) między armiami typu Bretka - Imperium, albo DE-HE-WE, ale czarodziejkę elficką od GameZona możesz sobie skonwertować i wrzucić do każdej z tych armii.

Generalnie tak, to od orga zależy czy się czepnie, ale ogólnie są pewne reguły (niespisane chyba) których się jednak każdy trzyma. Bo gdybyś miał piękną armię od Perrego Imperium i ktoś by ci powiedział, że właściwie to oni wyglądają bardziej jak chłopcy bretońscy tylko dlatego, że non-GW figurki można oceniać wg własnego widzimisię to byłoby mega słabo.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Widziałem te Blood Elves kiedyś na forum. Dla mnie sprawa jest jasna. To pomalowane w fantastycznym schemacie kolorystycznym HE, które mimo wszystko nadal są HE. Mogę sobie wymyślić dowolny background dla mojej armii, powiedzieć, że się pokłócili z kuzynami z Ulthuanu, że DE zapłacili więcej, że Khain ich opętał, a pomimo tego nadal pozostaną Elfami Wysokiego Rodu. Żadna siła nie uczyni z niekonwertowanych Swordmasterów Egzekutorów.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tak, właśnie te blood elves wyleciały z turnieju :) nijak nie miały klimatu HE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

I tak najlepszy w tej armii był gumoludek z serii figurek do WoWa robiący za hydrę. Jedynie wielkość podstawki się zgadzała :wink:

diuk
Falubaz

Tak na marginesie te nowe drafty jakieś są totalnie dziwne:

High Elves (2500p,+1 Power Dice) brzmi tak jakbyśmy dostali +1 Power Dice za darmo, a nie +1 MAX Power Dice.

Te wszystkie uproszczenia tworzą komiczne sytuacje, jak to:

Talisman of Preservation/Armour of Destiny/Third eye of Tzeentch, max 1 on same model

Ale najdziwniejszy jest dla mnie brak tych 25% VP i za uciekające oddziały, skąd to się wzięło?

Jaki jest cel tej zmiany?

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

masz złą wersję. W pełnej wersji drafta jest o tych 25%. A co do edycji to na początku ograniczeń jest napisane jak je czytać.
Obrazek

diuk
Falubaz

Albo jestem ślepy, albo zbyt leniwy żeby to znaleźć:

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=111991

To jest ta wersja draftu?

Dasz w takim razie link do poprawnej ?

Co do tych dodatkowych punktów to faktycznie - mój błąd: "Army (Point size, additionl power dice/dispel dice..."

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

hmmm.. jestem pewien że tam była, zadałem to pytanie Shinowi :)
Obrazek

diuk
Falubaz

Przewrotnie powiem, że w pierwszej wersji draftu też nie mogę znaleźć tego zapisu ;)

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=110820

Kontakt PM

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

...a dla mnie całe to Euro to lipa. system w systemie. Jak sobie panowie od ETC chcą pisać własny system bitewny, to niech sobie figsy wypuszczą i napiszą komplet zasad. Irytujące jest takie poprawianie i poprawianie. Niby w myśl balansu, który = jeśli jedna armia ma coś fajnego - zabrać! Jak to mój kumpel powiedział "pachnie naszą rodzimą Polską zawiścią" - z czym się zgadzam.

Te wszystkie płacze na hydry itp to marudzenie - jakoś za oceanem graczom to nie przeszkadza, ale u nas zawsze musimy po swojemu. Jak komuś HE na DE za słabe, to niech sobie zmieni armię, a nie pisze dodatkowe zasady.

...ale ja się nie znam.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

faj3r pisze:
...ale ja się nie znam.
Skoro zrozumiałeś..., to nie spamuj. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

diuk pisze:Przewrotnie powiem, że w pierwszej wersji draftu też nie mogę znaleźć tego zapisu ;)

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=110820
już się wyjaśniło, to co jest pod tym linkiem to tylko pierwszy punkt ograniczeń. O tych punktach za uciekające jest mowa w punkcie 3, a ten pozostaje taki sam jak rok temu :)
Obrazek

Zablokowany