To mnie zaintrygowało. Co to była za armia?Siweusz pisze:Dodam tylko, że ocenienie jest naprawdę różne. Na jednym masterze jadnemu graczowi kazali zdjąć armię ze stołu a na drugim dali nagrodę najlepszego hobbysty.
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
albo wziasc figsy Hight Elves, mowic ze to figsy Blood Elves i grac jako Dark Elves. Taki przyklad, bezosobowy 

Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Armia HE, gracza, który od długiego czasu nie pisuje już na forum. Gdzieś chyba jak dobrze pamiętam były nawet zdjęcia. Ale nie ma co odgrzebywać temamtu, bo było to trochę kontrowersyjne.Naviedzony pisze:To mnie zaintrygowało. Co to była za armia?Siweusz pisze:Dodam tylko, że ocenienie jest naprawdę różne. Na jednym masterze jadnemu graczowi kazali zdjąć armię ze stołu a na drugim dali nagrodę najlepszego hobbysty.

Azurix, można zdjąć figsy ze stołu, bo są np. niepomalowane, lub ktoś używa rycerzy bretońskich jako imperialnych, itp.
Regulamin i widzimisię orga ma znaczenie. Dokładnie jak pisze Semi.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ale z tego co wiem, to takich Halabardników w Imperium ludzie wystawiają zrobionych z Men-At-Armsów i nie słyszałem aby się ktoś czepiał, więc jak to jest? 
No i jak to jest z Alternatywnymi Modelami?

No i jak to jest z Alternatywnymi Modelami?

Taka odpowiedz niewiele wnosi Semi, są modele które są powszechnie akceptowane - na przykład Perry Miniatures dla Imperium, a są takie które nie przejdą, albo są wątpliwe tak jak na przykład wszystkie zabawki plastikowe.
Z jakiegoś powodu nieakceptowalne są transfery modeli zrobionych przez GW które wyglądają podobnie (na przykład modele ludzi) między armiami typu Bretka - Imperium, albo DE-HE-WE, ale czarodziejkę elficką od GameZona możesz sobie skonwertować i wrzucić do każdej z tych armii.
Generalnie tak, to od orga zależy czy się czepnie, ale ogólnie są pewne reguły (niespisane chyba) których się jednak każdy trzyma. Bo gdybyś miał piękną armię od Perrego Imperium i ktoś by ci powiedział, że właściwie to oni wyglądają bardziej jak chłopcy bretońscy tylko dlatego, że non-GW figurki można oceniać wg własnego widzimisię to byłoby mega słabo.
Z jakiegoś powodu nieakceptowalne są transfery modeli zrobionych przez GW które wyglądają podobnie (na przykład modele ludzi) między armiami typu Bretka - Imperium, albo DE-HE-WE, ale czarodziejkę elficką od GameZona możesz sobie skonwertować i wrzucić do każdej z tych armii.
Generalnie tak, to od orga zależy czy się czepnie, ale ogólnie są pewne reguły (niespisane chyba) których się jednak każdy trzyma. Bo gdybyś miał piękną armię od Perrego Imperium i ktoś by ci powiedział, że właściwie to oni wyglądają bardziej jak chłopcy bretońscy tylko dlatego, że non-GW figurki można oceniać wg własnego widzimisię to byłoby mega słabo.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Widziałem te Blood Elves kiedyś na forum. Dla mnie sprawa jest jasna. To pomalowane w fantastycznym schemacie kolorystycznym HE, które mimo wszystko nadal są HE. Mogę sobie wymyślić dowolny background dla mojej armii, powiedzieć, że się pokłócili z kuzynami z Ulthuanu, że DE zapłacili więcej, że Khain ich opętał, a pomimo tego nadal pozostaną Elfami Wysokiego Rodu. Żadna siła nie uczyni z niekonwertowanych Swordmasterów Egzekutorów.
tak, właśnie te blood elves wyleciały z turnieju
nijak nie miały klimatu HE.

- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
I tak najlepszy w tej armii był gumoludek z serii figurek do WoWa robiący za hydrę. Jedynie wielkość podstawki się zgadzała 

Tak na marginesie te nowe drafty jakieś są totalnie dziwne:
High Elves (2500p,+1 Power Dice) brzmi tak jakbyśmy dostali +1 Power Dice za darmo, a nie +1 MAX Power Dice.
Te wszystkie uproszczenia tworzą komiczne sytuacje, jak to:
Talisman of Preservation/Armour of Destiny/Third eye of Tzeentch, max 1 on same model
Ale najdziwniejszy jest dla mnie brak tych 25% VP i za uciekające oddziały, skąd to się wzięło?
Jaki jest cel tej zmiany?
High Elves (2500p,+1 Power Dice) brzmi tak jakbyśmy dostali +1 Power Dice za darmo, a nie +1 MAX Power Dice.
Te wszystkie uproszczenia tworzą komiczne sytuacje, jak to:
Talisman of Preservation/Armour of Destiny/Third eye of Tzeentch, max 1 on same model
Ale najdziwniejszy jest dla mnie brak tych 25% VP i za uciekające oddziały, skąd to się wzięło?
Jaki jest cel tej zmiany?
Kontakt PM
Kontakt PM
masz złą wersję. W pełnej wersji drafta jest o tych 25%. A co do edycji to na początku ograniczeń jest napisane jak je czytać.

Albo jestem ślepy, albo zbyt leniwy żeby to znaleźć:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=111991
To jest ta wersja draftu?
Dasz w takim razie link do poprawnej ?
Co do tych dodatkowych punktów to faktycznie - mój błąd: "Army (Point size, additionl power dice/dispel dice..."
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=111991
To jest ta wersja draftu?
Dasz w takim razie link do poprawnej ?
Co do tych dodatkowych punktów to faktycznie - mój błąd: "Army (Point size, additionl power dice/dispel dice..."
Kontakt PM
Kontakt PM
hmmm.. jestem pewien że tam była, zadałem to pytanie Shinowi 

Przewrotnie powiem, że w pierwszej wersji draftu też nie mogę znaleźć tego zapisu 
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=110820

Kontakt PM
Kontakt PM
...a dla mnie całe to Euro to lipa. system w systemie. Jak sobie panowie od ETC chcą pisać własny system bitewny, to niech sobie figsy wypuszczą i napiszą komplet zasad. Irytujące jest takie poprawianie i poprawianie. Niby w myśl balansu, który = jeśli jedna armia ma coś fajnego - zabrać! Jak to mój kumpel powiedział "pachnie naszą rodzimą Polską zawiścią" - z czym się zgadzam.
Te wszystkie płacze na hydry itp to marudzenie - jakoś za oceanem graczom to nie przeszkadza, ale u nas zawsze musimy po swojemu. Jak komuś HE na DE za słabe, to niech sobie zmieni armię, a nie pisze dodatkowe zasady.
...ale ja się nie znam.
Te wszystkie płacze na hydry itp to marudzenie - jakoś za oceanem graczom to nie przeszkadza, ale u nas zawsze musimy po swojemu. Jak komuś HE na DE za słabe, to niech sobie zmieni armię, a nie pisze dodatkowe zasady.
...ale ja się nie znam.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

już się wyjaśniło, to co jest pod tym linkiem to tylko pierwszy punkt ograniczeń. O tych punktach za uciekające jest mowa w punkcie 3, a ten pozostaje taki sam jak rok temudiuk pisze:Przewrotnie powiem, że w pierwszej wersji draftu też nie mogę znaleźć tego zapisu