Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
Re: Czym grać, przeciw komu?
Jak myślicie dadzą radę na brete 4xRBT , 2x6Coków , kocioł bsb, Smok standardowy , 3x5harpii, 3x5DR z kuszami , 10 kusz ? (bez hoteka i bez caddy i ds)?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, o 19:03 przez Zeppelin, łącznie zmieniany 1 raz.
I believe in Honour.!
a po kij Ci tyle ciężkiego sprzętu?! Na bretkę wystarczą tlko te harpie, DR i kusze. Do tego 1 hydra i 2 bolce. Zdejmujesz lance w 5 tur. Na DMP tak się zabawiłam. Bretka to cieniaszek.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

może i tak...ale Suchy nie
. Zastanawiałem się nad BG z herosem z CD i 1+AS oraz zmiany 1 hydry na bolty. Jakoś hydra była dla mnie zawsze integralą częścią rozpy i chyba 4 boltów nie wezmę (mam co najwyżej 2tury strzelania!)
P.S z ciężkigo sprzętu mam "tylko" 2 x hydry , 6 Coków , Smoczka wspomagane wyśmienitym ostrzałem , bałbym się zaryzykować i pójść w jeszcze większe stzelanie - ja poprosu lubię mieć w zanadrzu niezłego kopa

P.S z ciężkigo sprzętu mam "tylko" 2 x hydry , 6 Coków , Smoczka wspomagane wyśmienitym ostrzałem , bałbym się zaryzykować i pójść w jeszcze większe stzelanie - ja poprosu lubię mieć w zanadrzu niezłego kopa
I believe in Honour.!
ja też, dlatego na poważniejsze turnieje zakładam bluzkę z dużym dekoltemTularian pisze: ja poprosu lubię mieć w zanadrzu niezłego kopa

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Ostatnio przy tworzeniu rozpisek zostalo mi 200 pktow, ktore moge przeznaczyc na cokolwiek. Wybralem 2 charioty, gdyz na bg za malo pktow, a wg mnie 2 charioty>6 cokow.
Wydaje sie to solidny choice. Mial ktos juz z nimi stycznosc na wieksze punkty?
Niestety armie z artyleria niszcza je jak chca, ale sa w miare dobre na welfy (chyba najwieksza bolaczka ... driady niszcza mi pol armii
)
Wydaje sie to solidny choice. Mial ktos juz z nimi stycznosc na wieksze punkty?
Niestety armie z artyleria niszcza je jak chca, ale sa w miare dobre na welfy (chyba najwieksza bolaczka ... driady niszcza mi pol armii

COK lepiej radzą sobie z driadami. Nie ma szansy, że rzucisz 1 na impakty, a dodatkowo w kolejnych turach też dają radę. W 6 ed. byłem gorącym zwolennikiem chariotów - teraz tylko COKale sa w miare dobre na welfy (chyba najwieksza bolaczka ... driady niszcza mi pol armii )

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Droga Żabcio,Żaba pisze:Na bretę wszystko w DE daje radę choć osobiście wybrałbym bolty... gwardia też daje radę
w każdym razie nastawienie się na brete to jak kopanie związanego króliczkadobrze że nie szykujemy się na ogry
![]()
Ż.
Trochę przesadzasz z tą biedną bretką. Może przez Ciebie złożona i prowadzona bretka

Pozdrówka

Wiadomo, że armie armiom nie równe, ale dużo też zależy od gracza i pomysłu jaki ma na armie. Np. jakiś czas temu Gniewko przedstawił koncepcje grania bretką na chłopach łucznikach i ta armia bardzo dobrze spisywała się w walce z naszymi Mroczniakami.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
A zatem 2 hydry byłyby pewnie miłym dodatkiem , a lepsze waszym zdaniem na nich Coki ,czy BG (zakładając oczywistą pomoc kociołka) , no i co z antymagią? (Powyżej 2k caddy + hotek starczy ,czy mógłbym może nawet sobie caddy odpuscić?)
I believe in Honour.!