Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Dlatego ja na ogół stawiam kostkę tak żeby wyznaczyć kierunek ruchu lasu, wtedy przeciwnik i ja mamy jasność i wszystko jest elegancko.
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
stawiasz kostkę spoko, ale wybranym przez siebie punkcie np tak jak przy drugim przykładzie?
Wiem o co Ci chodzi. U mnie kostka zawsze łączy punkt który wyznacza z najbliższym punktem lasu. To chyba najbardziej oczywiste rozwiązanie. Ale coś takiego jak proponujesz to de facto wybór już po rzucie czy las przesunie się w jakąś stronę nie o 4 tylko 2 cale, czy się odsłonisz czy nie. Uważam, ze to legalne ale niezbyt fajne.
Nie ważne gdzie przyłożysz pkt. Las MUSI przesunąć się o wskazaną ilość cali we wskazanym kierunku. Deklarujesz kierunek nie jako pkt [ czyli z różnych miejsc różny kierunek mimo wskazania jednego pkt ] a jako całość.
Kostka jest tylko pomocą w określaniu strony w którą poruszasz las.
Kombinowanie nie wskazane w tej gestii.
Zasada jasna i prosta.
Kostka jest tylko pomocą w określaniu strony w którą poruszasz las.
Kombinowanie nie wskazane w tej gestii.
Zasada jasna i prosta.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
ruszamy cały dystans to jasne, tak mówią zasady, a jeżeli las ma inny kształt niż owal to poruszany jest z punktu tak naprawdę
Ja tam dużo nie przesuwałem jeszcze lasów, lecz wydaje mi się logiczne przesuwanie od środka lasu w kierunku wskazanym przed rzutem.
Nawet jeśli las nie jest całkowicie okrągły to trzeba po prostu z przeciwnikiem dogadać się jak będzie przesunięty. To wydaje mi się fair i w miarę rozsądne.
To ja mam takie pewnie głupie pytanie odnośnie przesuwania - czy Calignor daje 1 cal do udanego czaru tylko czarodziejce, która go rzuca czy może działa od czarodziejki posiadającej w obrębie 18 cali ??? Czy np. przesuwanie od Treemana może z tego skorzystać ???
Nawet jeśli las nie jest całkowicie okrągły to trzeba po prostu z przeciwnikiem dogadać się jak będzie przesunięty. To wydaje mi się fair i w miarę rozsądne.
To ja mam takie pewnie głupie pytanie odnośnie przesuwania - czy Calignor daje 1 cal do udanego czaru tylko czarodziejce, która go rzuca czy może działa od czarodziejki posiadającej w obrębie 18 cali ??? Czy np. przesuwanie od Treemana może z tego skorzystać ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Dwa pytanka:
Pojedynczy model (postać) posiadająca Briarsheath daje -2 do trafienia w tę postać (single model i przedmiot) a w lesie -4 (single model, cover za las i -2 z przedmiotu). Czy dobrze liczę??
Dodatkowy atak u WR należy się tylko jeźdźcom, czy też konie go otrzymują??
Dzięki i pozdrawiam,
Pojedynczy model (postać) posiadająca Briarsheath daje -2 do trafienia w tę postać (single model i przedmiot) a w lesie -4 (single model, cover za las i -2 z przedmiotu). Czy dobrze liczę??
Dodatkowy atak u WR należy się tylko jeźdźcom, czy też konie go otrzymują??
Dzięki i pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Ukalez pisze:Dwa pytanka:
Z tego, co wiem, to las daje hard cover, czyli w tym drugim przypadku powinno być:
1 (single model) + 2 (przedmiot) +2 (las) = 5
Jak myslicie czy jeżeli Legolasa z LOTR-a wkleiłbym na podstawkę 20x20 to na turniejach uznawali by to jako proxa czy już jako normalna figurkę
figurka wygląda tak :
figurka wygląda tak :
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
nasuneło mi sie na myśl takie pytanie czy Glamourweave na noble wild rider w oddziale wildów działa na cały oddział podobnie jak w przypadku shield of mirrored pool na scar vetereanie w oddziale coldów?
Nie mam pod reka booka lizaków, a zapisek w AB niczego mi nie wyjasnia w tej kwestii.
Pozdrawiam
Gremlin
Nie mam pod reka booka lizaków, a zapisek w AB niczego mi nie wyjasnia w tej kwestii.
Pozdrawiam
Gremlin
mam trochę dziwne pytanie gdzie jest napisane że dany kindred nie może mieć mounta, zauważyłem tylko że scout waywatcher i wardancer nie może.
a i jeszcze czy koń liczy się jako uzbrojenie, i czy w takim razie daje lepszy pancerz herosowi skoro w zasadzie eternal guard fighting style nie ma napisane jego że pancerz nie może być uleprzony tylko że nieważne jak uznrojony nie może być lepszy
a i jeszcze czy koń liczy się jako uzbrojenie, i czy w takim razie daje lepszy pancerz herosowi skoro w zasadzie eternal guard fighting style nie ma napisane jego że pancerz nie może być uleprzony tylko że nieważne jak uznrojony nie może być lepszy