ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

Re: ETC 2010 Live

Post autor: Robson »

ile grales turkow na 8ed? :P trzeba troche potestowac.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dlaczego w polowie wrzesnia dopiero? Warto jak najszybciej sie zorientowac. Wedlug mnie powinno byc proste:
"Wolalbys zeby turnieje byly organizowane na:
7ed
8ed"
Koniec.
A po co?
Na turnieje przychodzą lokalni gracze niekoniecznie wypowiadający się na BP. I to ich zdanie się najbardziej liczy, bo to oni płacą za wejściówki. Co komu po takiej ankiecie, skoro wybór edycji będzie zależał tylko i wyłącznie od lokalnych graczy?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Robson pisze:ile grales turkow na 8ed? :P trzeba troche potestowac.
Dokładnie Cosmo - przed krytyką trzeba pograć. IMO z 8 ed. da się trochę wyciągnąć, najgorszy syf to czarymary, ale po znerfieniu ujdzie grać, a jak się zmodyfikuje jeszcze z pięć zasad typu szarże i steadfast, to już full komfort. Tylko rozpy 8 ed. wymaga totalnie innej. Ja jestem w klubie "8 edycja tak, wypaczenia nie" - czyli zmieńmy sobie 8 ed. do własnych potrzeb.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

c4h10 pisze: Pecha to miała reprezentacja i polskie środowisko WFB. Że kapitanem została osoba nieodpowiedzialna dobierająca drużynę wg koleżeńskiego klucza, a nie opracowanej strategii.
ja z Malalem indywidualnie possaliśmy po same kulki - ale że byliśmy w top4 to wyrzucić nas ze składu możliwości nie było.
dobrani zostali:
Robson - tu wiemy dramat, słaby gracz i wielki flejmotwórca 8)
poza tym dobrani zostali Crus, Darek i Dębek - którzy z nich Twoim zdaniem nie stanęli na wysokości zadania ?

pozdro,
Ż-34
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, o 20:58 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

c4h10 pisze: Mamy trzech ojców porażki:
3. Żaba chciał DE.
może trudno w to uwierzyć ale nie chciał :( chciał WOCH/Dwarfy ale wspólnie uznaliśmy że ogranie jest kluczowe, okazało się że nie jest :wink:

pozdro,
Ż-34

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Żabul, patrzę tak na twój nowy podpis i apeluję, abyś przestał oszukiwać ludzi.
Żeby mieć 34, to chyba musiałbyś cały dzień pompować. :twisted:

Pozdro
Holan

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Chyba istotnym niedomówieniem jest jednostka. Np. 34 mm to nie to samo, co 34".

Robson
Niszczyciel Światów

on miał na mysli biceps zboku :mrgreen:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jaaaasne jaaaasne.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

c4h10 pisze: Pecha to miała reprezentacja i polskie środowisko WFB. Że kapitanem została osoba nieodpowiedzialna dobierająca drużynę wg koleżeńskiego klucza, a nie opracowanej strategii.
Mógłbyś to rozwinąć bo czegoś tu nie rozumiem :? - jakiego koleżeńskiego klucza - Dębek tak został wybrany, Crus czy ja. Jeśli chodzi o moją osobę to mówiłem Malalowi że jeśli on czuje się siłach to niech on bierze Demony, a ja najwyżej nie pojadę, ale on się bał tej armii bo mają 250 pkt mniej jeszcze więcej zależy od nieszczęsnych rzutów więc podjął decyzję, a nie inna ale resztą ją zaakceptowała bo Malal jak mało kto jest bardzo uniwersalnym graczem.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Apropo trenignów to każdy z 8 z teamu rozegrał sporo bitew dokładnie swoją rozpą (bądz bardzo zbliżoną) na zasady ETC - ja takich bitew rozegrałem 13 wliczając turniej eliminacyjny, Drakonisa i bitwy dokładnie z rozpisami z rozpami włoskimi bądz niemieckimi. Wiem, że osoby z teamu rozegrały podobą bądz większą ilość bitew tylko tym się różniliśmy od przygotować W40, że oni rozgrywali bitwy w większości na zgrupowaniu, gdzie po każdej bitwie były wyciągane wnioski.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dalmar pisze:Apropo trenignów to każdy z 8 z teamu rozegrał sporo bitew dokładnie swoją rozpą (bądz bardzo zbliżoną) na zasady ETC - ja takich bitew rozegrałem 13 wliczając turniej eliminacyjny, Drakonisa i bitwy dokładnie z rozpisami z rozpami włoskimi bądz niemieckimi. Wiem, że osoby z teamu rozegrały podobą bądz większą ilość bitew tylko tym się różniliśmy od przygotować W40, że oni rozgrywali bitwy w większości na zgrupowaniu, gdzie po każdej bitwie były wyciągane wnioski.
Na Wielkim Draconie grałeś demonami na 2k ?? :shock:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Niewielka to pociecha, ale po poscie Debka o 40:0 wzielo mnie na troche matematyki i przy okazji doznalem olsnienia na temat wlasnej bitwy. Bonifaci nie doliczyl do swoich strat 10% wynikajacych z zasad Demonow, co przy naszej roznicy punktow daloby wynik 10:10, a nie 9:11. Juz oczywiscie za pozno, ale patrzac na ranking w ktorym przegralismy ex equo z Grekami, mozemy uznac ze zajelismy w tym sezonie 7, a nie 8 miejsce. Niestety kolejne niedopatrzenie z mojej strony ze nie sprawdzilem wczesniej jego punktow :(

Robson
Niszczyciel Światów

Czyli jednak odnieśliśmy sukces!! JUPI 8)

dla karleego
(bądz bardzo zbliżoną)
mial drugie psy, test polegał na ograniu keepera i syreny, miedzy innymi zagral tam z DE i ze mna ( VC ) na etc zagrał 2x z vc i de i zdobył z tych 4 bitew... 64pkt.
RIP

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

A wszystko przez Darka ktory zamowil mi koszulke z numerem 7 ;P Cure of the Horned Rat ;> Jesli zostane wybrany za rok, wiadomo jaki musze miec numer ;-)

Robson
Niszczyciel Światów

magia liczb :D
zaba 34pkt i zbił komandosa za 3,40zł i z 34 ataków w bitwie z krasiami nie zbił KB bohaterom.
malal nr 1, wygrał 1 bitwe 1 punktem na 1szym stole w pierwszej rundzie ;)
żaba nr 4 i przegrał 4 bitwy
robson nr 3 i trzy remisy
RIP

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Robson pisze:magia liczb :D
zaba 34pkt i zbił komandosa za 3,40zł i z 34 ataków w bitwie z krasiami nie zbił KB bohaterom.
malal nr 1, wygrał 1 bitwe 1 punktem na 1szym stole w pierwszej rundzie ;)
żaba nr 4 i przegrał 4 bitwy
robson nr 3 i trzy remisy
Naciągane to wszystko. Oczywiście poza komandosem - tu ewidentna, naukowo dowiedziona klątwa Tutensiarkema.

Robson
Niszczyciel Światów

faktem jest ze morlae druzyny podupadło, to bylo ostatnie dobre wino, którego cosmo nie powzolił wypić w piątek ( zeby było na sobotę )

a przepowiednie nie bardziej naciągane niż te wróżki Haliny na tvn style :P
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, o 10:02 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Chyba was jajca szczypia :P Boski napoj winopodobny Komandos w odmianie snieznobialej z legendarnej stajni Ostrowin kosztuje 5,85zl! I to u nas ;P W tej waszej warszawce takie cudo dla koneserow chodzi pewnie drozej niz Kadarka ;P

Robson
Niszczyciel Światów

zdrajco już nie zrobię kariery w astrologii :P
jestem tez spalony w battlu niedlugo nie pozostanie mi już nic :lol2:
RIP

ODPOWIEDZ