kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
warunkiem opisanym w podręczniku jest to, że BSB musi stać w pierwszym rzędzie żeby rozdawać wszelkie bonusy. Nie ważne z której strony jego regiment został zaszarżowany, pierwszy rząd to pierwszy rząd. Ewentualna walka od boku czy z tyłu nie zmienia faktu, że bohater stoi w pierwszym rzędzie.
Ten zapis o staniu base2base dotyczy sytuacji, w której regiment z BSB dostaje szarżę w plecy, a Ty przestawiasz BSBka w swojej fazie ruchu do walki (na tył) - wtedy BSB działa nadal - dodaje wszelkich bonusów jakie mu tylko przysługują tak długo jak styka się z podstawką przeciwnika, mimo że nie stoi w 1. rzędzie.
Ten zapis o staniu base2base dotyczy sytuacji, w której regiment z BSB dostaje szarżę w plecy, a Ty przestawiasz BSBka w swojej fazie ruchu do walki (na tył) - wtedy BSB działa nadal - dodaje wszelkich bonusów jakie mu tylko przysługują tak długo jak styka się z podstawką przeciwnika, mimo że nie stoi w 1. rzędzie.
Hmm, a przypadkiem nie tak Ci w piątek mówiłem?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
jak wsadzam kolesia z Immune to psychology do zwykłych chopów to spada mi to (ogólnie z psychologią) gdzie to jest w book'u ?? strona w małym albo dużym bądź erraty dzięki 

"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
str. 78 dużego RBkarl1299 pisze:jak wsadzam kolesia z Immune to psychology do zwykłych chopów to spada mi to (ogólnie z psychologią) gdzie to jest w book'u ?? strona w małym albo dużym bądź erraty dzięki
Nie.Bison pisze:Jesteśmy w trakcie gry więc proszę o szybką odpowiedź.
Czy wymagana jest jakaś siła jednostki żeby otrzymać bonus z racji wyższego położenia na wzgórzu?
Skoro mają power level 4, to znaczy, że można je rozpraszać na 4+.
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak wygląda sytuacja kiedy oddział wroga atakują 2 moje oddziały, w obu mam herosów i teraz:
- wyzywam na pojedynek jego generała moim generałem, on zasłania się championem i....
czy mogę teraz wyzwać jego generała moim BSB? CZy jest możliwe danie drugiego wyzwania jednemu bohaterowi w przypadku gdy pierwsze przyjmię inny model?
- wyzywam na pojedynek jego generała moim generałem, on zasłania się championem i....
czy mogę teraz wyzwać jego generała moim BSB? CZy jest możliwe danie drugiego wyzwania jednemu bohaterowi w przypadku gdy pierwsze przyjmię inny model?

- Corvus Albus
- Kretozord
Czyli ewentualnie jego drugiemy charakterowi który znajduje się w oddziale generała mogę?

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
NIE.
Otwórz wreszcie tego cholernego rulebooka na stronie 76.
Otwórz wreszcie tego cholernego rulebooka na stronie 76.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.