Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Black_Power
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Black_Power »

Witam ,czy mógłby mi ktoś wysłać na PM koszty bloodline'ów ,itemów i bannerów ?
Byłbym bardzo wdzięczny ,gdyż wybieram się jutro na turniej ,a nie mam jeszcze niestety AB :? :?
Z góry wielkie dzięki .
Pozdrawiam

Juz mam - Wielkie dzięki dla Barbarossy ;)

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Mam pytanie do Szamana ... czy planowana jest jakaś figurka z serii Direct (Exlusive) Only do VCoS :lol2: i czy byłoby możliwe cokolwiek na jej temat powiedzieć, jeśli rzeczywiście ma się ukazać???

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Tak :), możesz.

Awatar użytkownika
MORFI
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MORFI »

może ktoś tu rzucić jakimś dobrym ułożeniem kolesia na Smoku bo myślę nad Dreadlance,Red Fury,blood drinker(tylko nie wiem czy odnawiam tyle W ile zadałem) tylko wtedy nie mam warda bo wezmę avatara to mam 2+ ale bez worda to i tak to czego sie boje mi zadaje dmg ...... proszę o propozycje

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja sporo myślałem nad armią wampirów ze smoczyskiem. Chyba najlepsze combo na smoka to jest sword of might ALBO balefire pike, ward 3+ od strzelania, red fury, infinite hate i walking death.

Zostaje ponad 50 punktów na dodatkowe opancerzenie albo umagicznienie, a w walce wręcz jest to jedna z najmocniejszych opcji - daje ci od 9 do 13 ataków z S6/7, i zawsze przerzucane nietrafienia, a z +1 do CR to już jest bardzo groźne.

Dreadlance, wbrew pozorom, to po prostu mniejszy hitpower, bo smok hitów nie przerzuca, a cena dużo większa.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

hatred na smoku imo bomba, szansa ze sie trafi wampirem z hatredem- prawie takie same jak z auto hitem.

A smok bardzo zyskuje na rerollu. I to w kazdej turze:)

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Barbarossa pisze:Ja sporo myślałem nad armią wampirów ze smoczyskiem. Chyba najlepsze combo na smoka to jest sword of might ALBO balefire pike, ward 3+ od strzelania, red fury, infinite hate i walking death.

Zostaje ponad 50 punktów na dodatkowe opancerzenie albo umagicznienie, a w walce wręcz jest to jedna z najmocniejszych opcji - daje ci od 9 do 13 ataków z S6/7, i zawsze przerzucane nietrafienia, a z +1 do CR to już jest bardzo groźne.

Dreadlance, wbrew pozorom, to po prostu mniejszy hitpower, bo smok hitów nie przerzuca, a cena dużo większa.
Zgadzam się. balefire spike i do tego 2+ save i książka do popychania chłopaka - raz wypróbowałem i działa całkiem nieźle.

Azerus
Pseudoklimaciarz

Post autor: Azerus »

Pytanie do kogoś kompetennego:

Jak działa Screaming Banner na Lizaki? (chodzi o ich Cold Blood)

Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

zucaja na 4 kosciach i 1 najwieksza i 1 najmniejsza odrzucaja ;]

ZłO
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZłO »

Pytanie odnośnie Aurry -1 ld w 6'' Co z szarżowaniem i byciem szarżowanym?? czy szarża z większej ilości niż 6'' dostaje -1 podobnie w momencie gdy my szarżujemy z dalsza??

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

ZłO pisze:Pytanie odnośnie Aurry -1 ld w 6'' Co z szarżowaniem i byciem szarżowanym?? czy szarża z większej ilości niż 6'' dostaje -1 podobnie w momencie gdy my szarżujemy z dalsza??
IMO nie dostaje -1, ponieważ test strachu wykonujesz zanim szarża się rozpocznie (zanim oddział się ruszy).

Ale że nie mam jeszcze podręcznika i nie wiem jak tam jest dokładnie napisane, to proszę kogoś o zweryfikowanie.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

duck83 pisze:Mam pytanie do Szamana ... czy planowana jest jakaś figurka z serii Direct (Exlusive) Only do VCoS :lol2: i czy byłoby możliwe cokolwiek na jej temat powiedzieć, jeśli rzeczywiście ma się ukazać???
na chwile obecna DO jest Manfred na piechote - ale chyba nie jest to "must have" ;)
poza tym DO jest nekromanta z czaszka (stary wzor) oraz Blood Knighci w blisterach.
na razie tyle.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

mnie tylko boli ze wampir na latajacym koniku nie moze sie do niczego przylaczyc :(

w zasadzie knechtow tez jest zasada ze jak ktokolwiek (nawet latajacy wampir pieszy) sie przylaczy do nich nie na skeletal steedzie to traca eteryczny ruch - szkoda.

Art
Wałkarz

Post autor: Art »

Mam pytanko. Czy polski AB tez ma premiere 8 ??

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Art pisze:Mam pytanko. Czy polski AB tez ma premiere 8 ??
miejmy nadzieje... w tej chwili jest w druku.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

jak dobrze zrozumialem ksiazke, Corpse Cart jak jest sam to jest osobna jednoska i nie mozna sie do neigo dolaczac herosami ani wchodzic nim do jakiegokolwiek innego oddzialu, ale jak juz ma nekrusia to spokojnie moge sobie jechac w szkieletach albo jak bardzo chce to np w bleknajtach tak??

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Co teraz jest najlepsze w wampirach? Tzn najbardziej użyteczne/grywalne itp. Bo brat chce zacząć grać chyba i nie wie co najpierw kupić. Co by było potrzebne do powiedzmy 1k?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

nie ma prostej odpowiedzi na twoje pytanie. dotychczas VC = kawaleria BK + dodatki i pomimo, że ten schemat jest głęboko zakorzeniony w umysłach graczy, to jednak armia zmienia charakter na piechotny. finansowo najbardziej opłaca sie kupić battalion. będzie w sprzedaży za 3 tygodnie (22 marca).
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

A co ma być w batalionie już wiadomo? Bo szukałem przed chwilą na gw ale nie doszukałem się.
Będzie bardziej ekonomicznie go kupić, niż teraz kupić wszystko od ludzi, którzy ze spearheadów sprzedają boxy po 60zł? :wink: -moim zdaniem nie (patrząc na to co było w poprzednich batalionach, bo co w nowym nie wiem)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ludzie wyprzędają figsy ze spearheadów po cenach dobrych sklepów internetowych, więc to żadna okazja.
zawartość battalionu była juz omawiana wielokrotnie, ale zaoszczędzę ci szukania: This box set contains: 20 Skeletons, 10 Ghouls, 20 Zombies and 1 Corpse Cart. jak poszukasz to znajdziesz za mniej niż 250zł.
Obrazek

Zablokowany