Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seawolf
Plewa

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: seawolf »

gra for fun raczej :) zamieściłem zarys rozpiski w dziale rozpiski w sekcji scena turniejowa. wolałbym używać jednostek które znam i wykorzystać to co mam żeby nie wydawać na kolejne modele zbyt dużej ilości pieniędzy. Chciałbym grać używając DP marki nurgla wieć będę kompletował modele do rozpiski około 2k. Pozdrawiam, dzięki za pomoc :wink:
seafruitloot

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

No to do sklepu po DP. :D To solidny model i daje radę, choc osobiście nie użżywam :wink: . Trzeba powiedzieć, że jest używany przez większość najlepszych graczy Wochu w kraju nad Wisłą.

Z pewnością będziesz potrzebował trzech rydwanów oraz oddziałów maruderów konnych. Powinieś również ogarnąć kogoś na BSB. Idealny jest model lord on deamonic mount.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Cz lorda z mantikory mozna ,,posadzic'' na koniu knighta bez zabawy z green stuffem?
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

Czy aktualny armybook wyszedł w wersji pl?

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Nope.
Uprzedzając - nie wiadomo, czy w ogóle będzie.

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Post autor: rusek »

Będę za niedługo sklejał konne marudy i mam pytanie jaką broń się u nich wystawia? Bo nie wiem z czym ich lepiej skleić.

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

Flail'e (cepy bojowe) są bardzo dobre, polecam także javelinki

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

ok dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Zasadniczo standardem turniejowym są toporki do rzucania albo javeliny. Cepów się obecnie nie używa.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Moim zdaniem toporki, ale javeliny są równie dobre. Kwestia czy liczysz na zasięg i mniejszy koszt czy siłę uderzenia.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Polecam skleić z toporkami a javeliny doczepić do pleców.

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Ja polecam jak sam mam zrobione - skleić z cepami, toporek/javelin na plecy

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Dzieki za wszystkie odpowiedzi :) już ich skleilem z toporkami i wloczniami na plecach a cepy będą miały krasnoludy chaosu ktore robie ze zwykłych krasi.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Monstrous Infantry mogą wchodzić do budynków?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

RB 126 - mogą wchodzić. Infantry, Monstrous Infantry, War Beasts, Monstrous Beasts, oraz Swarm
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Mam pytanie odnośnie armybooka.
Mam stary armyybook , na okładce jest fota dokładnie taka sama co u Karlita w avatarze. Jestem pewien na 99% ze to juz nie aktualne.:)
Planuje zakupić nowy bardziej aktualny.
I tu pojawia się problem.
w sprzedaży są dwa rodzaje(przynajmniej jeśli chodzi o rysunek na okładkach.
Jeden jest tańszy w miękiej okładce i widnieje taki sam art co na pudelku battalionu. Chaosiarz a w tle latające czaszki z dzwonkami.
Drugi zaś jest w twardej okładce, droższy a na art-cię jest chaosiarz ale juz bez latających dzwonków.
Czy zawartość jest taka sama? Jeśli nie to który jest aktualny.
Pozdrawiaam
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, o 18:20 przez Wiewior-lbn, łącznie zmieniany 1 raz.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

twarda oprawa
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Zaszły jakieś większe zmiany jeśli chodzi o jednostki?
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Mnóstwo zmian, gra się zupełnie czymś innym niż poprzednio - biorąc pod uwage oczywiście najbardziej optymalną rozpę
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Zmiany w warriorach, marudach, forsakenach, chariotach, warshrine, przedmiotach magicznych, zaklęciach, giftach i doszło kilka nowych jednostek.
Myślę, że jeszcze coś się znajdzie, ale pisze z głowy to co pamiętam.

Edit: trochę się spóźniłem :P

ODPOWIEDZ