Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: PIOTROSLAV »

nosz ja jebie...

na stronce GW jest juz w Advance order troche bestii

jaki ten razorgor ohydny! Do chuja wacława, to chyba najbrzydsza figurka jaką widziałem...
do tego pudło bestigorów za 25funtów?? :?: :!:

ilośc nowych rzeczy w advance orderze oznacza chyba że generalnie to nic wiecej nie będzie przerzeźbiane a figurek nowych rarów nie bedzie wcale....

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

figurkami nowych dużych rarów pewnie zajmie się Forgeworld

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

A mi sie Pumba podoba :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Aldean pisze: przesadzasz.
hate jest i bedzie turbo opcją.
i tak jak napisales, dalej trzeba bedzie miec subtelne podejscie zeby cos ugrac. a chyba o to chodzi, nikt nie chce zeby dzieciaki sie rzucily na bestie tak jak na doch czy de.

pozdro
Mylisz się kolego... To nie o to chodzi ze on rozpacza nad grywalnością armii tylko nad jej klimatem czyś niepowtarzalnym, czego nie miała żadna inna armia. Zgadzam się z nim w 100% jak spierdolą ambush i plotki się potwierdzą to ja nie będe zbierał bestii bo dla mnie to już nie będzie armia z klimatem który powinna mieć i jak powinna działać bazując na ogólnym fluffie. Jebią mnie potworki! TO MAJĄ BYĆ BANDY GRABIERZY A NIE 3 GIGANTY NA STOLE I STADO KRÓW!
coraz bardziej wkurwia mnie ta sytłacja ...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Szczurza Jucha pisze:Nasza armia nie ma teraz na ŻADNEJ [w tym centigorach] move through woods, efektywnie powodując, że jedyną piechotą będącą w stanie przekraczać trudny teren są skirmishujące ungory.
To niestety smutna prawda. W 6ed. można było latać po lasach bez żadnych kar. A teraz? Kto nagle wymyślił, że Bestie są zorganizowaną armią? Bez sensu. I pytam ja Was: gdzie jest teraz ten niepowtarzalny klimat tej armii? W wielkim świniaku? W cyklopie? W nowym sp&*%#&*%nym ambushu? W braku marek? No k&*%a gdzie?
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Panowie chyba trzeba zacząć pisać własnego booka :mrgreen: Jeśli spierdolą booka to się nad tym poważnie zastanawiam czy nie zacząć pisać booka na podstawie 6ed. ...
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Mi się wydaje na podstawie plotek ,że na nowym booku będzie dało się pograć z silnymi armiami.Tylko tyle że w nowym booku bestie stracą swój klimat :(

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

najwazniejsze w ambushu jest to czy można po nim szarżować jeżeli tak to nie jest taki zły

armie są z reguły na całym stole - więc czy wyjdzie z prawej z lewej czy z tyłu to i tak coś zrobi

w sumie taki ambush na +4 gorzej jak wypadnie ta 1 bo pewnie tym klockiem już nic nie zrobimy ale jeżeli zrobi się dużo klocuszków np po 10 gości czy po 5 ungorów to może być ciekawe

no i tak lepiej niż wg obecnych zasad czyli każdy model przy krawędzi - co taką jednostką możesz zrobić ? chyba przez 2 tury dochodzić do jakiejś formacji

brak skirmishu boli ale jak chcecie o tym porozmawiać to przeczytajcie np WoCh AB

nie ma źle - psycha będzie obsysać ale HtH i magia wydają się całkiem całkiem

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

skrimsh jest :) , mają go tylko Ungor Raiders ale jest

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

bardziej chodziło mi o brak skirmishu na gorach

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Ja jestem ciekaw czy magowie będą znali 0 czar z automatu i czy będą mieli dostęp do beasta.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Magiczne Bestie... 3 magów + bsb i każdy popychaczka z automatu.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Gdzie ja to już widziałem... Trzech nurglowców i bsb ?

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Magowie mają dostęp do lorów: Beasts, Death, Shadow i nowego "Wild", w którym jest 7 czarów. Dobieranie ponoć wygląda jak w starym lore of Tzeentch.
Popychaczka działa na all friendly units w zasięgu 6 cali.
Jest jeszcze przedmiot, "Horn of the great hunt" - bound level 3, który popycha wszystkich w zasięgu 36".

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Nowe Bestie vs. Nierozgarnięty przeciwnik (lub taki ze słabą antymagią)

Zwykły Ruch + Czar "0" Lore of Wild + "Horn of the Great Hunt" + "Unseen Lurker" - no i huuuuuuuziaaaa pierwsza tura i mamy combat.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

z bestyjnej popychaczki nie można szarżować.

przez ostatnich kilka miesięcy nosiłem się z zamiarem zbierania bestii wraz z wyjściem nowego booka. jednakże ostatnie nowiny lekko mnie zniechęciły. mam więc zapytanie do bestyjnych graczy z dużym stażem:

czy warto inwestować w tę armię?
nie oczekuje PG, zależy mi natomiast na elastyczności i różnorodności rozpisek.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Shinue pisze:z bestyjnej popychaczki nie można szarżować.
Z bestyjnej może nie...
ale z Unseen Lurkera już tak :P

Na duże punkty duży mag z lore of shadow, mały mag z lore of wild i któryś tam bohater z "Horn of the Great Hunt". Najpierw zwykły ruch, potem mały mag z "0" spellem i bohater z horn'em, a na koniec Unseen Lurker.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ale przeciwnik moze w ktorms momencie uzwac DD?? :lol2:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ten AB generalnie obraca się wokół idei wielkiego marszu bestii na wojnę, stąd tyle monstrów i rankowania.

Generalnie aktualnie armylist będzie grywalny na specialach i rarach+wypakowane krowy na bohaterów/maggusowie+śmieci w core [3x5 ungor za 90 pktów...]. Wtedy będziemy mieli mocny przykop na praktycznie każdej jednostce, i pomimo problemów z przeżywalnością [w miarę wysoki T, syfny AS/ward] będzie na stole tyle celów, że ciężko będzie zredukować zagrożenie do zera. W HtH będziemy mieć dość konkretny wykop.

Światełko nadziei widzę w związku ze zbliżającą się 8mą edycją - jakiś boost dla piechoty w walce z elitarnymi, malutkimi oddziałami? Zmniejszenie tych cholernych kar dla poruszania się przez laski i kamyki? Jeżeli 8ma edycja przyniesie to, o czym ćwierkają ptaszki na warseerze [aczkolwiek brak solidnych plot] to beastmeni staną się dużo ciekawszą i klimatyczną armią - tylko z innym klimatem. Byleby były gory na stole!
najwazniejsze w ambushu jest to czy można po nim szarżować jeżeli tak to nie jest taki zły
nie można szarżować. Nawet po popychaczce naszej.
Uerph.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Nawet jeśli 0 nie pozwala na szarżę, jest to zdecydowanie dodatkowy ruch, co jest plusem.
Armia może być całkiem szybka. Szkoda, że to klockowisko teraz, a nie chaotyczne bandy Chaosu.
No i żal Marków. Nawet nie chodzi o ich moc, ale o klimat i możliwości malowania etc.

ODPOWIEDZ