Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ok, dzięki.
Mam jeszcze pytanie odnośnie chariota, a konkretniej Lion Chariota, jeżeli strzał z maszyny oblężniczej/jednostki z siłą 7 lub wyżej automatycznie go rozwala, a mam save na 4+ to czy siła tego uderzenia (7 lub więcej) zmniejsza mi ten save (czy jak to się tam nazywa)?
Mam jeszcze pytanie odnośnie chariota, a konkretniej Lion Chariota, jeżeli strzał z maszyny oblężniczej/jednostki z siłą 7 lub wyżej automatycznie go rozwala, a mam save na 4+ to czy siła tego uderzenia (7 lub więcej) zmniejsza mi ten save (czy jak to się tam nazywa)?
kurde niech mi ktoś powie konkretnie co by kupił na moim miejscu bo mnie już krew zalewa taki mam dylemat co wybrać mogę przeznaczyć do 250 zł max ... posiadam 15x włócznicy,
16x włócznicy, 8 SH, 1 RBT, 16x łuczników, 1 hero, 2 x mag( jeden konny) czyli około 1400 pkt... myślę że warto kupić WL lub SM sam nie wiem co warto do tego co mam dokupić...
DP to podstawa ale niektórzy doradzają mi kupić Smoka bo to siła napędowa ma być mojej armii ... poradźcie mi rzeczowo jakoś i konkretnie
16x włócznicy, 8 SH, 1 RBT, 16x łuczników, 1 hero, 2 x mag( jeden konny) czyli około 1400 pkt... myślę że warto kupić WL lub SM sam nie wiem co warto do tego co mam dokupić...
DP to podstawa ale niektórzy doradzają mi kupić Smoka bo to siła napędowa ma być mojej armii ... poradźcie mi rzeczowo jakoś i konkretnie
Forza Milan !!!
1 RBT, 5 DP (chyba ze proksujesz/konwertujesz z SH), za reszte kasy 10-12WL.. dalej ok 10 SM.
smoka kup jak bedziesz miał juz grywalna armie na ok 2000 pkt.
pozdrawiam
smoka kup jak bedziesz miał juz grywalna armie na ok 2000 pkt.
pozdrawiam

Przeżywam ostatnio krzyzys wiary w moją armię, a tym bardzej w moje zdolności taktyczne, co owocuje przemyśleniami nad zmianą armi :/.
Ale to nie temat na emo-wanie się, więc mam (kolejne) pytania:
- Czy będąc na wzniesienu mogę strzelać przez las (w jednostkę stojącą mniej niż 5 cali od jego dalszej krawędzi).
- I czy prawdą jest to (chociaż ja uważam, że tak, ale razem z 2 kumplami zaczynamy dopiero grać, więc proszę o wyrozumiałość
), że nie mogę dać 2 magom takiego samego przedmiotu (w przypadu Mortal Chaosu) chowańca?
Jak zwykle: Z góry dzięki
Ale to nie temat na emo-wanie się, więc mam (kolejne) pytania:
- Czy będąc na wzniesienu mogę strzelać przez las (w jednostkę stojącą mniej niż 5 cali od jego dalszej krawędzi).
- I czy prawdą jest to (chociaż ja uważam, że tak, ale razem z 2 kumplami zaczynamy dopiero grać, więc proszę o wyrozumiałość

Jak zwykle: Z góry dzięki

Las przysłania nawet LT więc nie możesz strzelać, chyba że się umówicie że to jakiś malutki zagajnik, lub zakrzaczenia na początku gry. 2x ten sam przedmiot magiczny również nie przejdzie, chyba że jest to scroll lub power stone.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

Właśnie w tym tkwi problem - niedawno wróciłem, a raczej zacząłem gre. A szczury kuszą i kuszązrób sobie przerwę to dobrze ci zrobi

A wracając do serii "Pytań bez liku":
- Czy Nasz smok, z uwagi na to, że według fluffu, jest taki mądry, wspaniały i itp. posmierci bohatera/lorda musi rzucać na tabele Reakcji Potwora?
- Czy harcownicy (konkretnie Wojownicy Cienia) mogą ustawić się na dowolnym miejscu na stole, czy to jakaś stara/domowa zasada?
EDIT:
To żeby ten post nie byl taki bezsensowny:
- Można jeszcze wystawiać Handmaidens (ich statsy i zasady sa na stronce GW)? Czy tylko jak się zgodzi organizator - pytam o zawody.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2009, o 15:31 przez Darkem, łącznie zmieniany 5 razy.

Jest mnie wielu: Darkem/MatMot/Borsuk/Gasserlar i inni.
- podczas gry nikt nie patrzy na fluff, tylko na zasady, wiec to nimi sie kieruj podczas rozstrzygania problemów : smok musi rzucać na monster reaction.Darkem pisze:A wracając do serii "Pytań bez liku":
- Czy Nasz smok, z uwagi na to, że według fluffu, jest taki mądry, wspaniały i itp. posmierci bohatera/lorda musi rzucać na tabele Reakcji Potwora?
- Czy harcownicy (konkretnie Wojownicy Cienia) mogą ustawić się na dowolnym miejscu na stole, czy to jakaś stara/domowa zasada?
EDIT:
To żeby ten post nie byl taki bezsensowny:
- Można jeszcze wystawiać Handmaidens (ich statsy i zasady sa na stronce GW)? Czy tylko jak się zgodzi organizator - pytam o zawody.
- harcownicy mogą się wystawić tak jak to opisano w RB: za jakąś osłona i więcej niz 10 cali od przeciwnika.
- Handmaidens nie istnieją już w podręczniku w 7 edycji.. w grach domowych, jak kumple pozwolą, możesz grać, ale na turniejach są zabronione (ich statystyki, zasady i koszt punktowy nie jest dostosowany do podręcznika HE z 7 ed)
pozdrawiam

Mam pytanie ponieważ mam 8 SH i nie jestem zbytnio z nich zadowolony ...oraz nie będę kupować na razie żadnej jazdy to zrobiłbym dobrze jeśli skonwertowałbym moich 8 SH na DP??? myślę że to nie najgorszy pomysł gdyż SH nie są aż tacy ważni i chyba można się bez nich obyć... a tak bym se skonwertował bo mam fajne bitsy
... co o tym myślicie?? teraz mam armie na około 1700 pkt i chyba skonwertowanie SH będzie dobrym rozwiązaniem... gdyż nie dam za 5 konnych (DP) 150 zł ... za to to ja se u zupełnie moich WL oraz SM których kupiłem na allegro... co o tym sądzicie?

Forza Milan !!!
Za swoich DP dałem koło stówy, ale mimo, że modele są jednymi z nafajnieszych... tfu... najładniejszych modeli w battlu, to sama jednostka jakoś się nie sprawdza. Zawsze giną pierwsi, to chyba przez tą swoją legendarną arogancję
Ostatnio zastanawiałem się nad tabelką statystyk balisty, ma 3 ataki, czy w takim razie 3-krotnie może wystrzelić w ciągu 1 tury? (Mam skrócony podrecznik z "Bitwy" i nie mogłem się doszukać w nim uściśleń).

Ostatnio zastanawiałem się nad tabelką statystyk balisty, ma 3 ataki, czy w takim razie 3-krotnie może wystrzelić w ciągu 1 tury? (Mam skrócony podrecznik z "Bitwy" i nie mogłem się doszukać w nim uściśleń).

Jest mnie wielu: Darkem/MatMot/Borsuk/Gasserlar i inni.
Może się przyda.RinoWar pisze:no i dzisiaj konwertuje może wrzucę foto kiedyś ... potrzebuję DP a nie dam 150 zl za 5 figurek....