Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Rzeczywiście, masz racje, batalion lepszy.
A na 1k coś takiego np. by było ok: (i czy to w ogóle wychodzi około tysiąca :P)
Vampir, 2x 10 szkieletów (później można dowskrzeszać), 5 wilków, 20 gg, varg? Ew. 2 wampiry a uszczuplić resztę

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

he he he. jak tylko się zapytałeś, to właśnie o czymś takim pomyślałem,
masz tu linka do armii za 1250pts:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=8470
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Chyba jednak trzeba będzie zacząć od booka, bo widze że przedmioty są różne ciekawe, to może od nich też trochę zależeć ;)
Dzięki za pomoc
ps Book po polsku wychodzi też za pare tygodni?

ZłO
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZłO »

powinien tak jak angielski

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a ponieważ ostatnio nie było żadnych nowinek w tym temacie, to pozwolę sobie na zamieszczenie kilku zdjęć:

Konrad von Carstein:
Obrazek

Vlad von Carstein:
Obrazek

Vampire Counts Winged Vampire Lord:
Obrazek

Vampire Counts Vampire Lord:
Obrazek
Obrazek

eNJac
Pseudoklimaciarz

Post autor: eNJac »

Może ktoś porzybliżyć sprawę hełmu? chodzi mi konkretnie o coś takiego: dajmy na to, że lord ma zbroje co daje +1T ale obniża WS i I. Czy dzięki hełmowi, który jest na innym wampirku udostępniam jego WS, czy muszę go jeszcze później obniżyć. Wydaje mi się, że daje tą 6kę, bo lord ma swój WS = 4 wtedy, czy dobrze rozumuje? A, i czy daję całemu oddziałowi, tzn. jeśli w środku są herosi to czy oni też MOGĄ dostać WS z hełmu, bo nie zawsze musi to być na kożyść... z góry dzięki za info.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Pytanie zadaj w kwestii zasad, nie tutaj. Wtedy też inni skorzystają.

Awatar użytkownika
Ish

Post autor: Ish »

jak widze te odlewy z GW to aż mnie ciarki przechodza...

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Akurat powiem Ci, że ja jakimś fanem figsów GW nie jestem, ale maja oni jedne z lepszych odlewów na świecie. Wystarczy zrobić sobie sesję z innymi producentami - np. gamezone, żeby docenić minimalne nadlewki GW.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Fedek ma racje, akurat (zazwyczaj) GW ma bardzo dobre odlewy, bez zbednych kombinacji mozna je ladnie dopiescic. Na przyklad mimo ze Ghule firmy Heresy sa swietnymi modelami i bija te GW pod wzgledem klimatu to podczas skladania mozna naprawde zwatpic :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

GW IMHO ma raczej słabe odlewy..... dwa razy zdażyło mi się juz że metalowy element był zlewany z 2 części jakby i przesunięcie jednej względem drógiej to ok 5 mm :/ po prostu nie do użytku przez to. PP ma dobre odlewy Rackham miał dobre odlewy, innych firm modeli nie kupowalem. :)

A żeby nie było OT.
To chciałem zapytać tych co może mają nowy book/wiedzą o co biega w nowych wapierzach, czego nie należy zdecydowanie do nich kupować a co w zasadzie jest obowiązkowe? Pytam bo właśnie zaczynam zbierać tą armie ( już 3-cia :P, patologia! :D )

pozdrawiam, Seba.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

W nowych wampirach wlsnei to jest fajne ze nie ma ani jednej jednostki ktorej nie warto kupic - wszystkie wydaja sie na rowni grywalne!

Jedyne co moge na pewno na dzien dzisiejszy napisac (z plotek) to ze nie oplaca sie kupowac wiecej niz 2 nekromantow.

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

karlee pisze:W nowych wampirach wlsnei to jest fajne ze nie ma ani jednej jednostki ktorej nie warto kupic - wszystkie wydaja sie na rowni grywalne!.
Ciekawe czy te słowa okażą się prorocze dla bat swarmów :]

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

a np szkielety ? w zeszłej edycji słyszałem głosy paru graczy że i tak nic przy swoich statystykach nie robią to lepiej zamiast nich zombole bo są tańsze i też nic nie robią.(pominąwszy fakty że warto je mieć choćby ze względu na dużą ilość bitsów której dostarczają czy to że mają naprawdę ładne modele teraz)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Zorba_the_Greek pisze:
karlee pisze:W nowych wampirach wlsnei to jest fajne ze nie ma ani jednej jednostki ktorej nie warto kupic - wszystkie wydaja sie na rowni grywalne!.
Ciekawe czy te słowa okażą się prorocze dla bat swarmów :]
Bat swarmy są totalnie bez sensu. Bat swarm 35 pkt: 4 rany, 4 ataki, 2T, 2S, lata 10". Za pięć punktów więcej 2 fell baty: 4 rany, 4 ataki, 3T, 3S, latają 20". Absurdem jest kupowanie bat swarmów, jeśli fell baty są w podobnej cenie... Swarmy musiałyby kosztować tyle, co 1 fell bat za bazę, żeby się opłacały....

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

7 ed. zabiła swarmy :(

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Racja. Przez ta 7 ed zapomnialem ze w VC jest wogole cos takiego jak bat swarm :P

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Fedek pisze:7 ed. zabiła swarmy :(
w przypadku bat swarma akurat wiele nie zmienila :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ish

Post autor: Ish »

raczej dobiła,bo wiekszosc i tak uzywala fellbatów;)

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

A jako screen dla piechoty się nie nadadzą??? Tak tylko pytam, bo sam graczem jestem marnym, ogrania u mnie tyle co nic, ale wydaje mi się, że 3 bazy za te ~100p mogą być momentami przydatne. Na turnieju to rzeczywiście jest chyba strata punktów, natomiast w grach towarzyskich możnaby się starać coś z nim zrobić. Ich funkcja jako screen dla piechoty, to w tym wyp. tylko sugestia. Do walki wprawdzie bym się nimi nie pchał, ale zdarzało mi się dwoma bazami osłonić flankę kawalerii przed strzałem np. bolt throwera. Wszystko jest chyba kwestią podejścia :lol2:

Zablokowany