CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

THE_END pisze:
poza tym ilosc nic nie mowi o jakosci forum
Zgadzam się ale co mu szkodzi to tam posłać - strach przed krytyką ?
po niemieckich pomyslach taki cs jak i zaden inny sie z krytyka nie spotka ;) wiec to po prostu nie ma miarodajnosci :P
armii jest 13 (14?) a graczy okolo 100 wszystkim terenami nie dogodzisz Razz a pozatym co to za argument, ze koedzy organizatora graja Oo
No to tak - robie w PL z wfb sport - turnieje liga itd - naprawdę robi to wrażenie - dlaczego zatem zostawiacie taki element jak teren zupełnie nieokreślony - po przeczytaniu topicu o wałkach w lidze - nie jest prosto ustawić turniej pod zawodnika który potrzebuje ptk poprzez kreatywne ustawienie terenu ? - Jasne bez przegięć ale tak w miare niepozornie - dobremu graczowi daje to przewagę na starcie
teraz co ciekawe widziesz cala ironie tego csu
Raczej nie ironie tylko żałość -> tak nas uczyli w akademii - zawsze pierwsze badać motywacje :D[/quote] z jednym sie zgodze :> ma majwiekszych turniejach uwazam, ze powinnoi byc powiedzmy 10 ustawien terenow znanych wczesniej zeby mozna bylo sobie dobrze armie ulozyc :> ukladanie terenow przez graczy sprowadza sie do schematow "mam gorke w strefie i lasek 12" od niej" (gram tk ;) )
po przeczytaniu topicu o wałkach w lidze - nie jest prosto ustawić turniej pod zawodnika który potrzebuje ptk poprzez kreatywne ustawienie terenu ?
w brew pozorom nie :P z reguly tereny sa zroznicowane i losowo sie wybiera strona/zaczynanie :>
Nawet uściślenia nie są obowiązkowe.
teoria. turnieje bez uscislen sa tak czeste jak turnieje z dopuszczona armia kataru :P z powodow podobnych ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

K%^&A!!

przebrnalem przez 35 stron biadolenia o tym co jest PG a co nie, jak to strasznie kogos tnie a komu nic nic robi i dochodze do wniosku ze to po prostu nie ma sensu.

Sam pomysl CSa jest zawarty w tabeli konstrukcji armii, fakt ze GW ostatnio nie dajcie opcji 0-1 ani nie uzaleznia ilosci oddzialow, zajmowanych slotow itp od posiadanego wyposazenia herosow itp ale skoro tak juz jest, to oznacza ze taka maja wizje gry i koniec.

Najmadrzejszy CS to Euro, moze z niewielkimi poprawkami, ten twoj mialby rece i nogi tylko na bitwy >2k<3k, obiecie herosow do 720 pkt to zenada, pomysl ze w DL ma byc sam "wielki" jest jebniety w mozg, nawt scrolla nie zmiescisz, w takim razie w VC powinien byc sam lord i koniec (nawet jesli goly).

Inne zakazy i przykazy spoko, moim DE i tak nie grozi oslabienie dzieki temu CSowi ale nie czulbym sie jakos szczegolnie dobrze probujac dopasowac to do DLu albo ChW.

i zgadzam sie tu z Robsonem w jendej kwestii, VC nie rusza ten CS za mocno, nie biore 1 wampira i to jest dokladnie to czego potrzbujesz - wiecej oddzialow (zakladajac ze wszyscy korzystaja z tego CSa) i nie zgadzam sie z Toba Furion ze na tym CSie VC nie sa miodzio - alez sa i to jeszcze bardziej jesli twoj przeciwnik tez korzysta z tego samego CSa.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Pier.... kotka za pomocą mlotka... hehe

Wiecie --- najlepiej grać bez CS -- po kiego to nam --- jak dostaniesz po dupie na CS to zjedziesz go jak g...o a jak wygrasz to jest cacy...

Teraz gramy normalnie - nikt nam nie mówi - masz 720 pkt na herosow i możesz dać jednej piechocie tylko to a innej to...

90% graczy gra by wygrać a nie, żeby pograć na większej imprezie dla lajtu --- i tu są PG rozpy... zabronić tego ??? niee...
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

90% graczy gra by wygrać a nie, żeby pograć na większej imprezie dla lajtu --- i tu są PG rozpy... zabronić tego ??? niee...
przeprowadzałeś pan badania statystycznew całej polsce? Wynająłeś OBOP do zbadadania tego mości panie? Wiadomo że jak ktoś jakieś walnie w wypowiedzi procenty czy statystyczne dane nawet wymyślone czy nieprawdziwe to psychologicznie uwiarygadnia się w oczach rozmówców.
Ale ops ale ze mnie gapa zepsułem wszystko...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Shino pisze:
Nawet uściślenia nie są obowiązkowe.
teoria. turnieje bez uscislen sa tak czeste jak turnieje z dopuszczona armia kataru :P z powodow podobnych ;)
Nie mówię o turnieju bez bo nikomu się nie chce tworzyć pełnego rulespacka, ale o turniejach z grzebaniem w uściśleniach. Co drugi turniej licząc w tym mastery miesza w Limited, czy zasadach turniejów parowych. A to armat DoW zakażą, a to panik od sojusznika nie będzie, a to dwuraka na gigancie dopuszczą itp. Jak by to się niby miało do jednego słusznego i narzuconego wszystkim organizatorom sposobu ustawiania terenów?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Murmandamus pisze:
przeprowadzałeś pan badania statystycznew całej polsce? Wynająłeś OBOP do zbadadania tego mości panie? Wiadomo że jak ktoś jakieś walnie w wypowiedzi procenty czy statystyczne dane nawet wymyślone czy nieprawdziwe to psychologicznie uwiarygadnia się w oczach rozmówców.
Ale ops ale ze mnie gapa zepsułem wszystko...
Badań przeprowadzać nie przeprowadzałem ale swojego na turniejach się nasluchałem -- i nie bede pisał, że od każdego bo tak nie jest... Mentalność Polaka jest taka a nie inna a jak mi powiesz, że grając w battla nie masz ochoty na wygranie to jestes w tych 10% hehe
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ta to tak samo jak ktoś mówi jadę na turniej sobie pograć dla zabawy, a gra na dwóch drzewcach tysiącu dział i dwóch steamtankach i innych duperelach. Taka tam rozpa do zabawy z wrogiem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ochota na wygranie nie jest tożsama z Powergamingiem. Mogę mieć ochotę na wygranie grając tym czym gram zwykle niestandardowym i przegrać nie robiąc sobie nic z tego i następne turnieje tak samo składać się niestandardowo. Zwyciężyć chcę ale nie kosztem zabawy w rozgrywce bo przegrana też jest dla mnie zabawna. A bezmyślna wygrana przegiętą rozpiską nie, tak samo bezmyślna przegrana przeciw bezmyślej pg rozpisce też nie sprawia mi przyjemności. Nie mów nic o polskiej mentalności bo nie maczegoś takiego jak polska mentalność- tylko co najwyżej ludzka mentalność bo jesteśmy tacy sami jak niemcy anglicy czy inni. A mówienie że polska mentalność zła to wynik jakiegoś poczucia niższościchyba i kompleksu. Mentalność konkretnego indywiduum lub mody. Nasłuchać się mogłeś ale to nie przekłada się na rzeczywistość bo moim zdaniem co najyżej ta "większość" to co najwyżej czołówka śmiesznej ligi i to akurat nie wszyscy tylko ci co mają zwiększone parcie na zwycięstwo i rywalizację tyle że sprawiają wrażenie większości z uwagi na widoczność na scenie. Większości nie stanowią tylko swoją postawą emanują co przysłania widok jak sądzę np twój czy innych mówiących że 90% to PG na resztę środowiska. Moje obserwacje są zupełnie inne. Ja dam szacunkowo do 25% powergamingu u środowiska przy pesymistycznym założeniu. Ale powtarzam on jest najbardziej widoczny. Ot taka ciemna strona mocy. Ścieżka łatwa, kusząca dla batlowców jak powiedziałby mistrz Joda.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Murmi... powiem Ci to tak
Na GT grałem ostatnią bitwę z Holanem
Ja miałem dość wygięte WE, on wygięte Imperium.
Grało się zajebiście, przynajmniej mi, ale Holan chyba też nie narzekał.
Dodam, że przegrałem, niewiele, ale przegrałem
Release the Przemcio!

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

#up trikk

A widziałes wygiete DE czy OK ?? To teraz postaw sie w roli takiego gracza vs Twoje wygięte WE ~~

p.s Sam gram WE, no ale bez jaj ; )
xYz

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

@gremlin

Fakt, że grałem wygiętymi WE nie oznacza, że moi przeciwnicy nie czerpali przyjemności bitwy ze mną. Można grać wygiętymi WE i wygiętymi WE. Można po bitwie powiedzieć 'twoja armia jest przejebana, ale fajnie się z Tobą grało' a można 'cześć, nara'.
Do pozytywnej gry turniejowej nie potrzebna jest lekka rozpiska, potrzebne jest troche dystansu.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

pozatym Jankiel i Jacek (kurde zapomnialem nazwiska) przykladowo wygrywaja DE i Ogrami .

'no ale bez jaj' zawsze znajda sie slabsze armie i silniejsze

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jasiuuu pisze:pozatym Jankiel i Jacek (kurde zapomnialem nazwiska)...
Nazwisko takie samo jak bard Solidarności. Łatwo zapamiętać. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Paraszczak tez cisnie ogrami.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Corvus Albus pisze:Ta to tak samo jak ktoś mówi jadę na turniej sobie pograć dla zabawy, a gra na dwóch drzewcach tysiącu dział i dwóch steamtankach i innych duperelach.
A to na dwóch drzewcach, tysiącu dział itp nie można już fajnie pograć? :roll:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Piotr3K pisze:
Corvus Albus pisze:Ta to tak samo jak ktoś mówi jadę na turniej sobie pograć dla zabawy, a gra na dwóch drzewcach tysiącu dział i dwóch steamtankach i innych duperelach.
A to na dwóch drzewcach, tysiącu dział itp nie można już fajnie pograć? :roll:
jesli trafisz na imperium z 4x2 to pewnie fajnie sie gra..
ale jak trafisz na armie nie złozona turniejowo (np imperium bez czołgów i z 2 armatami) to gra napewno nie jest fajna.. jest bardzo jednostronna. no chyba ze liczy sie tylko zwyciestwo.
Obrazek

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

A wy dalej swoje, macie dziesiątki turniei w roku gdzie możecie się bawić w swoje PG i zapewniać sobie wspaniałą rozrywkę w turlanie kości artyleryjskich, zdejmowanie modeli i rzucanie panik.
Na bogów, czemu nie może być KILKU turniejów z innym systemem, który podoba się graczom z innym nastawieniem, którzy chcą wygrać lub przegrać grając a nie obsługując armybuildera? Koniecznie musicie mieć monopol na Jedynego Słusznego Warhammera ? Nie może powstać alternatywny system bo...bo nie! ?

Ucieszyłem się jak dziecko,że po paru latach pg-syfu miałem ostatnio okazję pójść w Wawie na turniej z ograniczeniami. Inaczej bym nie poszedł. Wreszcie mogłem zagrać na turnieju. Dlaczego chcecie mi to zabrać? Zrobiłem wam coś ?

Każdy CS jest lepszy niż żaden CS. A Furionowy nie jest doskonały, ale właśnie zdecydowanie lepszy niż żaden.
Czekam z niecierpliwością na obiecującą propozycję samej LS.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Furion pisze:
THE_END pisze:Ps Sprawdziłem czym gra Furion - VC mega LOL
Plewiku, ja nie potrzebuję CS'a żeby wygrywać. Idź się dalej gwałcić z kolegą ;-)
Furion, do jasnej cholery. Ostatni raz włączam czerwoną kredkę.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na bogów, czemu nie może być KILKU turniejów z innym systemem, który podoba się graczom z innym nastawieniem, którzy chcą wygrać lub przegrać grając
Pisałem Ci rok temu, powtórzę:

Zrób sobie turniej, jakiego oczekujesz.
co najyżej ta "większość" to co najwyżej czołówka śmiesznej ligi i to akurat nie wszyscy tylko ci co mają zwiększone parcie na zwycięstwo i rywalizację tyle że sprawiają wrażenie większości z uwagi na widoczność na scenie
"Śmieszną ligę" musiałeś dorzucić, by było jasne, że masz kompleksy związane z niskim poziomem własnej gry.
ale jak trafisz na armie nie złozona turniejowo (np imperium bez czołgów i z 2 armatami) to gra napewno nie jest fajna.. jest bardzo jednostronna
Przesadzasz - jak trafisz na lepszego gracza bez czołgów i 4 dział, to i tak dostaniesz w dupę. Mało ostatnio gram, przede wszystkim na lokalach, ale wystawiam przeważnie esencję klimatu. I w niczym nie przeszkadza mi to nawiązać równej walki ze zwyczajnymi wymaksowanymi rozpiskami. Pewnie, turnieju raczej nie wygram, ale w czołówce będę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Cyel, popieram w 100%. Każdy ma swoja wąłsna wizje wszechświata, i bawi go co innego, mnie ciekawe turnieje gdzie coś sie dzieje, a nie nuda - zawsze to samo, w tych samych schematach? Czy rzeczywiście nie moga istniec inne turnieje, gdzie organizator obieże inny kierunek? Poza tym czy swego rodzaju Cs`em nie jest Bordel Patrol?
xYz

Zablokowany