Czym grać, przeciw komu?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Marcins
Masakrator

Re: Czym grać, przeciw komu?

Post autor: Marcins »

dzisiaj stoczyłem bitwe przeciwko DE przypominam że gram szczurami
ewentualnie gwardia z asf może coś pocisnąć
miałem racje
najlepiej postawić strzelanie na maxa i dać gwardie
]
miałem racje
i oczywiście magia.
miałem racje

przeciwnik się do tego dostosował i wygrał na moje nieszczęście 11:9
strzelał do abominacji udało mu się ją ubić ale wstała później dobił ją rydwan
gwardia zabiła 2herosów i zwarzywiła furmankę samobójcza szarża pozwalającą na oddalenie się od niej reszty armii
magia pocisnęła śmieci i pierdoły ogólnie przeciwnik dobrze złożył rozpiskę i tego gracze DE winni się trzymać według mnie...
wiem ze po moim poście będą odpowiedzi:
Ale ty pierdoły piszesz...
ale proszę o to by ktoś po bitwie ze szczurami zastanowił się czy nie lepiej by było zagrać tak jak ja mówię bo DE w kombacie z skavenami po prostu przegrywają... :wink:

pozdro.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Marcins pisze:gram szczurami i DE
wiec spokojne moge porównać te armie hydra na niewiele się zda bo łatwo ją zabić censerami bądź abominacją nawet doomwhel robi z niej mielone
w kombacie dark elfy nie wiele zrobią ewentualnie gwardia z asf może coś pocisnąć ale są censerzy oni stanowią problem dla DE
w kombacie nic mi nie można zrobić.
najlepiej postawić strzelanie na maxa i dać gwardie

liczyć na to że storm banner szybko się wyczerpie i strzelać do abominacji i censerów jeżeli zginą to już luzik
oczywiście można dać mengili kturzy dzwonek ściągają w jedną turę ale to mało klimatyczne
najlepiej rozpiskę zrobić defensywnie to powinno coś dać bo nic lepszego do głowy mi nie przychodzi
i oczywiście magia.

właściwie to DE mają przesrane z nowymi szczurami.
:wink:

To co jest na czerwono to pierdoły to co jeszcze jest pogrubione to są Mega pierdoły.

przyjęło się, że czerwonym kolorem zwraca uwagę administracja, więc tutaj może być to mylące. Zmieniłam na śliczny fiolecik :)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Pierdoły piszesz.
Jedyne co boli w skavenach to abomka i censerzy. Censerów zabija się z magii, bądź szarży rydwanu, a z abomki robi sie Żabowego "jeżozwierza". Dzwonke/furmanke gwardia moze wziac na klate, zwłaszcza z kotłem koło siebie.(oczywiście nie zawsze, ale jak to oni szarzują(żeby impakty nie dostac), to może się udac
A pisałeś cos, ze censerzy zabijają hydrę. Skomentuje to tak: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Hydra zdaje jednego testa, a wywala ci 7 ataków z siłą 5 i censerzy się składaja. A ty trafiasz na 4 z hatem, ale ranisz an 4, o ile pamiętam hydra ma sejwa na 6+, regenke, a jak kociołek to i ward. Wątpię aby hydrę poskładali censerzy. Abomka ma dużo większa szanse, ale jak coś nie wyjdzie to też ma ciepło. Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

Garg szybsze palce!

Marcins
Masakrator

okej skoro tak uważasz to proszę...uważaj tak sobie mi to nie przeszkadza :wink:
Jedyne co boli w skavenach to abomka i censerzy
Censerów zabija się z magii,
skoro to nie taki problem to ja nie wiem czemu wy się przejmujecie przecież według was skaveny nie mają szans z dark elfami i wszelakie rady są nie potrzebne

proszę zmieńmy temat bo ja mam wrażenie że to wy piszecie pierdoły ale może to ja jestem jakiś dziwny kto wie..

wyloguje się bo jeszcze dostane bana za odmienne zdanie #-o

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie, nikt z Nas nie napisał, ze skaveny nie mają szans z DE, tylko stwierdziliśmy fakt, ze się nie znasz i piszesz pierdoły. A to różnica :mrgreen:
A censerzy to problem, bo nie zawsze ktoś ma magię i nie zawsze magia wchodzi. Ale ogólnie szybko schodzą, albo zostaja wydymani przez harpie ;]

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Marcins pisze:proszę zmieńmy temat bo ja mam wrażenie że to wy piszecie pierdoły ale może to ja jestem jakiś dziwny kto wie..
Pomału zaczynasz pojmować... całe forum Ci to mówi od dawna :D

I nie dziw się że wszyscy po Tobie jadą jak robisz tak podstawowe byki jak to że MMM nie pasują do DE pomimo że to są DE tylko że w RoR... Lub cenzerzy to wielki problem dla Hydry bo musi zdać T testa...
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Nowych skavenów jeszcze dobrze nie ogarniam, ale dlaczego ci censerzy są tacy straszni? że CoK doładowani kotłem, nie mogą ich zjechać w jeden CC.

Mnie osobiście przeraża raca co anihiluje calusieńki oddział BG(w sumie każdy oddział De) :roll:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To co boli to testy T i to że mają 5 siły i z 2/3 A? przy czym mają frenzy i bardzo łatwo się ich wyciąga :mrgreen:

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

W walce DE censerzy teoretycznie nie powinni wejść do walki z czymkolwiek innym poza harpiami :)
Ogólnie swoim ofensem nie boję się za bardzo szczurków. Tylko abominacja mi spędza sen z powiek ze względu na małą ilość strzelania (2x5DR, 16 shadesów i 10 kuszoli).

Grałem ofensem magicznym i powiem tak: To nie wychodzi.
Duża czarka z PoKiem w BG przetrzyma bardzo wiele i się tam przydaje, ale zapiepszanie do przodu całą armią (oprócz dużej czarki miałem 2 małe, bsb CoB, BG, Hydrę, 2 BT, CoKi, małych execów i standardowe corey) w sytuacji kiedy na magię wydało się ~700p i 3 sloty bohaterów nie jest zbyt dobrym pomysłem. Jakby tego było mało - nie miałem prawie żadnych argumentów na latające LT, które naprawdę mogą poszaleć. Magia nie zawsze wychodzi (chociaż to pewnie między innymi przez to, że na 3 gry ani razu w 5 czarach nie miałem dużej kuźni :P), 2 BT to za mało żeby przestraszyć smoka czy bloodthirstera a łapać nie ma czym.
Ogólne wrażenia? Jest to armia bardzo uniwersalna, niby ma wszystko. Ale w praktyce akurat w tym przypadku wychodzi, że jak się jest od wszystkiego to się jest do niczego.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To co boli to testy T
To bardzo losowa sprawa - jak się statystycznie obleje połowę, to COK ze wsparciem kotła rozjadą censerów. Ale może być bardzo różnie. Niemniej wpadałbym zawsze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Marcins pisze:
proszę zmieńmy temat bo ja mam wrażenie że to wy piszecie pierdoły ale może to ja jestem jakiś dziwny kto wie..
eee... a to nie przypadkiem było tak, że Ty zacząłeś te pierdoły pisać? :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Marcins
Masakrator

ja tylko poradziłem jak grać vs skaveny
a jeżeli o mnie chodzi to wszystko co może atakować na odległość atakuje w harpie właśnie ze względu na censerów którzy mają 3ataki z s5 i hejtem do tego testy tafa.
ale nie to nie już nic tu więcej postaram się nie napisać bo i tak mnie olewacie.
miłego zbierania batów od myszek :mrgreen:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Marcins pisze:miłego zbierania batów od myszek :mrgreen:
Na ja jakieś 15 gier z nowymi skavenami nie wiem czy dostałem raz od nich...

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Zaraz? Co u szczurów ma strzelanie? Jezzaile? Oooouuu dżiiiiiiizys. A strzelaj sobie po harpiach a nie po moich cokach/smoku :> Magię też na nie trać, proszę bardzo.

P.S. Nie pomyślałeś o tym, że "łapanie" censerów na harpie może utrudnić pewien sztandar, który pojawia się w każdej rozpie skavenów czy przewidziałeś, że ktoś zripostuje dark riderami? :P

P.S.2 Przepraszam :)

P.S.3 Żeby nie było. Nie uważam, że szczury są słabe i DE jadą je bez problemów. Po prostu ustosunkowuję się do postów Marcina.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Torres pisze:P.S. Nie pomyślałeś o tym, że "łapanie" censerów na harpie może utrudnić pewien sztandar, który pojawia się w każdej rozpie skavenów czy przewidziałeś, że ktoś zripostuje dark riderami? :P
Skav musiały by lecieć na pałe a DE grać jak totalny debil wystawiając się na szarże cenzerów, wiedząc że banner wytrzyma max 2 tury?

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

I tak lepsze to niż strzelanie po harpiach :)

Marcins
Masakrator

chodzi mi głównie o błyskawice.
ale to nie temat skavenów tylko DE więc już skończmy tą do niczego nie prowadząca dyskusję...wiem wiem ja zacząłem moja kulpa
sorry że oddycham itp itd...to już się więcej nie powtórzy.

Awatar użytkownika
matbar21
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: matbar21 »

Dobra, dobra wybaczamy :mrgreen: , ale mnie to takie gadanie wkurza.. Gadasz, że twoje szczurze pomioty mielą nasze smoki, hydry itp, a potem grasz pokrzywdzonego, bo paru ziomków po Tb pojechało. Gościu wszystko zależy od taktyki, a nie od spekulacji na temat zasad itp.

Pzdr!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Marcins pisze:chodzi mi głównie o błyskawice.
ale to nie temat skavenów tylko DE więc już skończmy tą do niczego nie prowadząca dyskusję...wiem wiem ja zacząłem moja kulpa
sorry że oddycham itp itd...to już się więcej nie powtórzy.
Nazwa Tematu:
Czym grać, przeciw komu?
Chłopie rozpierdalasz mnie...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No dobra o myszowatych już było, to teraz może o tym czym mogą zaskoczyc nas nowe bestie, grał już ktoś?
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ODPOWIEDZ