Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Master of reality »

Darkem pisze:Ostatnio zastanawiałem się nad tabelką statystyk balisty, ma 3 ataki
???
Ja tam widzę tylko tafa i woundy

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Post autor: Darkem »

Ech, sorry. Kolejny głupi głąd, musiałem źle spojrzeć na tą tabelkę, ostatnio jestem "zakręcony", chyba nawet za mocno. Wątpliwości na temat słuszności doboru armii i takie tam ;).

Może to nie dział na to, ale co polecacie bardziej do konwersji orginalny GS czy może <fanafry> Polską masę z firmy WaMod?

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Darkem pisze:Może to nie dział na to, ale co polecacie bardziej do konwersji orginalny GS czy może <fanafry> Polską masę z firmy WaMod?
To napewno nie dział na to :lol2:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tak przyszla mi na myśl jednak próba ugrywalnienia dragon maga...

jak się zapatrujecie na opcje aby dragon mage mial standardowy silver wand oraz, uwaga: Golden Crown of Atrazar?

W zasadzie to taki 3 "lepszy" wound, broni przed jakimś KB, kulą armatnią etc.

Co myslicie?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ktoś już grał tak złożonym magiem, na samym początku 7. edycji HE - podobno się spisywało nieźle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tylko, ze jest taki psikus, że bpr udupil przez przyadek plewnego DM :D
Bez arcymaga nie ma sensu go wstawiać zbytnio.
Sam on generuje w zasadzie 5 kosci, z BoS i armijnymi już może być 10 kości...

Chociaż dorzucić do niego zwyklego maga z 2 scrollami i np battle bannera.
F.N.

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

zawsze wystawiany jest chyba Lord na Starku ... nie mam smoka jeszcze ale interesuje mnie jak go wyposażacie... tzn. nie chodzi mi o p. magiczne tylko o broń itp.
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Kosa pisze:tak przyszla mi na myśl jednak próba ugrywalnienia dragon maga...

jak się zapatrujecie na opcje aby dragon mage mial standardowy silver wand oraz, uwaga: Golden Crown of Atrazar?

W zasadzie to taki 3 "lepszy" wound, broni przed jakimś KB, kulą armatnią etc.

Co myslicie?
Taka konfiguracja dla Dragon Mage'a nasunęła mi się od razu gdy wpadł mi do ręki podręcznik HE, natomiast jeszcze ani razu tak wyposażonego typa nie miałem okazji wystawić - po prostu zawsze znajdą się lepsze wybory na jego miejsce.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

pare razy go wystawilem ale z SW i RoF, bo nie wiem czy ten dodatkowy wound to nie jest odwlekanie niuniknionego. Jednak póki będzie takie ograniczenie pd na bpr to pewnie nie wypróbuje tego patentu, jednak to i tak nic nie zmienia bo DM jest slaby.
F.N.

Awatar użytkownika
RinoWar

ej w temacie o bohaterach imiennych nie dowiedziałem się tego co chciałem... i mam pytanie : jakiego najbardziej polecacie jak już bohatera? Tyrion i Teclis są zajebiści ale czy opłacalni? co sądzicie o Korhilu i Caradryanie ?
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

na turniejach i oficjalnych imprezach raczej zapomnij o special characterach (a przynajmniej w 99,9% przypadków)

teclis miecie, wart swoich punktów
caradryan- ma ładny model :wink:

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Najlepszym połączeniem w przypadku speców jest Imo Teclis + Caradryan :wink:

Awatar użytkownika
RinoWar

a Tyrion???? S7 robi wrażenie I10 także....a znak Asuyrana Caladryana to świetna sprawa ! a król cieni sprawdza się?
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Tyrion ma niestety za mało ataków by się przydać bo samego go nie puścisz a z oddziałem kosztuje masę punktów którą można wymanewrować.
najlepszy jest oczywiście teclis a na następnym miejscu caradryan IMO
No ale jak już gram na specach to i tak zaczynam od ślepego Elthariona :D

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Alith Anar FTW tak mi sie podoba ta posta ze o ja jej, ale figurke to normalnie zepsuli... w armybooku wyglada gosc lepiej.

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

alith anar ma model rodem z 5ed... fluff świetny, zasady niezłe, arty piękne. tylko ten model...
widział ktoś jakąś fajną konwersję alith anar'a?

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Gram na 1300 i mam zamiar wystawić dwa oddziały SM a zostało mi punktów na 12. Lepiej 7 i 5 czy 2x6. Skłaniam się do tej drugiej opcji ale chętnie posłucham co myślicie. Aha i od razu mówię oddziały mi są potrzebne 2 więc nie jedna dwunastka jak na pewno by mi jakiś cwaniak poradził :wink:

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

skoro sa ci potrzebne konkretnie 2 oddziały, to przynajmniej powiedz cwaniaku do czego :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

2x6
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jak wiadomo na male punkty gdy nie gra się na magi wraithy są troszke upeirdliwe, AoL na SM to tylko jakaś tam iluzoryczna zaslona, bo wraithy SM wymanewrują, zaś na DP wychodzi strasznie drogo, dlatego wpadlem na taki dość niewinny pomysl, czyli 5ER z championem.

Myk jest prosty, robimy linie i wpadamy we wraithy ER, one zadają nam wounda zaś na BPR my zawsze mamy przewage, więc remis. Następny jest combart VC, dobijają fasty w swym CC, teraz kolej na nas i my już mamy je jak na dloni dla naszych SM. Warto też się ubezpieczyć w takiej psotaci, ze przeciwnik VC może mieć kiepskie rzuty i nie zabije nam wszystkich ER, przez co ich zlamie i pogoni, a więc eteryki mogą wyjść poza zasięg SM, jednak kolejny myk to po prostu stawić się nimi tak, aby w razie pogoni wraithy wpadly w SM z AoL, więc tak czy owak są udupione.

Kolejna zaleta czempiona ellyrianów to jest możliwosć lamania hydry, odpowiednio na -1 i na -2, zatrzymanie treemana i podobna próba go zlamania jak nie ma BSB w pobliżu, mozna ryzykować, że obleje stuborn.
Zawsze też moga skasować szeregi np. gravom, tracąc tylko jedną rane, w sumie sporo zastosowań taki czempion może mieć.

Co o tym myślicie?
F.N.

Zablokowany