Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
skoro format jest 2500 to ograniczenia nie są EURO chyba ; )
Zgadza sie nie są Euro.
Podmienie u doombulla talisman z wardem na 4+ na Armor za 50 p też z wardem na 4+ (i będzie idealnie 625p w lordach),
BSB dostanie tacze i przytene jedne gory do 10 (okazało sie ze nie styknie mi figurek) i nie wiem .. wrzuce psy albo ungory.
Podmienie u doombulla talisman z wardem na 4+ na Armor za 50 p też z wardem na 4+ (i będzie idealnie 625p w lordach),
BSB dostanie tacze i przytene jedne gory do 10 (okazało sie ze nie styknie mi figurek) i nie wiem .. wrzuce psy albo ungory.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Kolejny pomysł...
Beastmen Army
1 Beastlord @ 248.0 Pts
General; Shield
Stonecrusher Mace [65.0]
Blackened Plate [20.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 335.0 Pts
Magic Level 4; Braystaff
Biting Blade [10.0]
Herdstone Shard [50.0]
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 105.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
Tormentor Sword [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 * Gorebull @ 243.0 Pts
Frenzy; Battle Standard
Axes of Khorgor [40.0]
Dragonhelm [10.0]
24 Gor Herd @ 225.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
24 Gor Herd @ 225.0 Pts
14 Gor Herd @ 145.0 Pts
5 Minotaurs @ 419.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Standard
1 Bloodkine @ [45.0] Pts
Stone of Spite [25.0]
10 Ungor Raiders @ 60.0 Pts
Short Bow
Short Bow
Short Bow
18 Bestigor Herd @ 268.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
Models in Army: 124
Total Army Cost: 2393.0
Tak się zastanawiam nad tym Obeliskiem... w sumie dobry bo może dodać 2 PD ale z drugiej strony wymusza stanie w strefie rozstawienia. Choć z drugiej strony jak mało się rzuci na PD to wtedy można próbować powysadzać przeciwnikowi arcane itemy:) ale niestety moze sie okazać, że swoje też wysadzę:( Jedne duże gory do ambusha razem z ungorami:)
Beastmen Army
1 Beastlord @ 248.0 Pts
General; Shield
Stonecrusher Mace [65.0]
Blackened Plate [20.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 335.0 Pts
Magic Level 4; Braystaff
Biting Blade [10.0]
Herdstone Shard [50.0]
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 105.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
Tormentor Sword [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 * Gorebull @ 243.0 Pts
Frenzy; Battle Standard
Axes of Khorgor [40.0]
Dragonhelm [10.0]
24 Gor Herd @ 225.0 Pts
24 Gor Herd @ 225.0 Pts
14 Gor Herd @ 145.0 Pts
5 Minotaurs @ 419.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Standard
1 Bloodkine @ [45.0] Pts
Stone of Spite [25.0]
Short Bow
Short Bow
Short Bow
18 Bestigor Herd @ 268.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
Models in Army: 124
Total Army Cost: 2393.0
Tak się zastanawiam nad tym Obeliskiem... w sumie dobry bo może dodać 2 PD ale z drugiej strony wymusza stanie w strefie rozstawienia. Choć z drugiej strony jak mało się rzuci na PD to wtedy można próbować powysadzać przeciwnikowi arcane itemy:) ale niestety moze sie okazać, że swoje też wysadzę:( Jedne duże gory do ambusha razem z ungorami:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Po sobotniem turnieju na euro wyklarowała mi się taka rozpa
Doombull 342
Axes of Khorngor
Ramhorn helm
Gnarled Hide
Dawnstone
Heavy Armor
Gorebull BSB 238
Brass Cleaver
Many limbed Fiend
Heavy Armor, shield
Gorebull 218
Steel Claws
Dragonhelm
Ironcurse icon
Heavy Armor
2 x 35 Gors (FCG, ahw) 2 x 305
3 x 5 Ungor Raiders 3 x 30
2 x 5 Centigorów FCG 2 x 160
20 Bestigorów 295
FCG
Warbanner
Ghorgona 275
Doombull 342
Axes of Khorngor
Ramhorn helm
Gnarled Hide
Dawnstone
Heavy Armor
Gorebull BSB 238
Brass Cleaver
Many limbed Fiend
Heavy Armor, shield
Gorebull 218
Steel Claws
Dragonhelm
Ironcurse icon
Heavy Armor
2 x 35 Gors (FCG, ahw) 2 x 305
3 x 5 Ungor Raiders 3 x 30
2 x 5 Centigorów FCG 2 x 160
20 Bestigorów 295
FCG
Warbanner
Ghorgona 275
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
@ Przemcio :
Stonecrusher mace nie jest wart tych punktów, daruj go sobie, champion na 15 gorów chyba jest zbędny, bardzo słaby bsb, właściwie bez sejva, co do dużego shamanan to masz racje z tym herdstonem i daruj sobie bronie na magach. Stone of Spite - nie rzucisz tego nie magiem no chyba ze na ifce więc moze daruj sobie.
@Krusk: Przemcio ma racje brak anty magi może zaboleć, zrób z któregoś gorbula BSB, steel claws to słaby wybór, 2x 35 gorów hmmm to troszke za durze klocki nie sądzisz ? 25 25 i 20 już bylo by lepsze tak mi sie wydaje, co do centigorów masz plusa ze je dałeś bo są śliczne i klimatyczne ale nie wiem czy użyteczne szczególnie z FCG
Stonecrusher mace nie jest wart tych punktów, daruj go sobie, champion na 15 gorów chyba jest zbędny, bardzo słaby bsb, właściwie bez sejva, co do dużego shamanan to masz racje z tym herdstonem i daruj sobie bronie na magach. Stone of Spite - nie rzucisz tego nie magiem no chyba ze na ifce więc moze daruj sobie.
@Krusk: Przemcio ma racje brak anty magi może zaboleć, zrób z któregoś gorbula BSB, steel claws to słaby wybór, 2x 35 gorów hmmm to troszke za durze klocki nie sądzisz ? 25 25 i 20 już bylo by lepsze tak mi sie wydaje, co do centigorów masz plusa ze je dałeś bo są śliczne i klimatyczne ale nie wiem czy użyteczne szczególnie z FCG
Czcij Koze !!
Dibo ale z tym macem to spokojnie Steam Tanka rozkręcam... a to jest 300 pkt.... Jeśli chodzi o BSB to w końcu minosik więc KB mi go nie rozwali... a w CC myślę, żę minobus da radę...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
A to jest pisane pod imperium czy turniejowo ? Myśle że potion of strenght by wsytarczył ale to jak wolisz, a co do bsb to nie chodzi o KB tylko o zwykłe ataki, kolejna sprawa look out sir może sie bardzo szybko skończyć. Wydaje mi sie że fajnie by było go zapuszkować w prowadzić w dużym unicie minosków albo dać warda czy regenke i nie bać sie go prowadzić w mniejszym, nie jestem przekonany do championa w minosach (jeśli już to z blackned plate)
Czcij Koze !!
Ja bym wolal zamiast gorbulla dac shamana z lorem +1S/T , przydatna sprawa ,BSB to dla mnie zboczenie by zawsze z banerem +1S i wtedy mozna fajnie pokombinowac . Kiepsko tez wyglada tyle mino-bohaterow a 0 mino-jednostki
Jak sprawdzaja sie centigory bo wg mnie stosunek pkt/sila uderzeniowa sa niewspolmierne niestety ?
Jak sprawdzaja sie centigory bo wg mnie stosunek pkt/sila uderzeniowa sa niewspolmierne niestety ?
WFB playing since 1994
Centki na flanki, bo charioty IMHO za wolne.
35 Gorów mi się sprawdza - wielka, sfrenzowana horda.
A małego maga ze scrolem i ahw moge dać za ungory i 1 bestigora.
35 Gorów mi się sprawdza - wielka, sfrenzowana horda.
A małego maga ze scrolem i ahw moge dać za ungory i 1 bestigora.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Krusk rozumiem twoje podejście też nie lubię magii
rozpa fajna ale nie zbyt się sprawdzać będzie zobaczysz... minoHrosi są super ale sami nie dadzą rady coś więcej zwalczyć.. a jak im się uda to stubborn będzie ich wrogiem
wiem co mówię lepiej dowal minosków... albo troszkę lepiej złóż herosów ( ward? )
a przynajmniej mniej jednego dużego shamiego z DS, a chalis daj na gorebulla
rozpa fajna ale nie zbyt się sprawdzać będzie zobaczysz... minoHrosi są super ale sami nie dadzą rady coś więcej zwalczyć.. a jak im się uda to stubborn będzie ich wrogiem
wiem co mówię lepiej dowal minosków... albo troszkę lepiej złóż herosów ( ward? )
a przynajmniej mniej jednego dużego shamiego z DS, a chalis daj na gorebulla
Bez magii da się żyć - bez + 4/5 do dispela raczej nie ; ) Frenzy odbiera Ci manewrowość - trafisz na jakiekolwiek odginaczki i masz po grze. Of coz wszystko imo - ja bazuję na rozpie Crusa teraz i w theoryhammerze działa ok ; ) Jak byłes na turnieju to zarzuć raportem ; )
bo ja wiem czy tak odbiera manewrowosc?
pamietaj, ze na najblizszego wroga musisz szarzowac w momencie gdy nie zdasz Ld na powstrzymanie sie przed szarza.
a tak, to w fazie szarz mozesz sobie wybrac jaki chcesz cel, wcale nie musi to byc ten najnizszy. Ld 8 to tez wcale tak malo nie jest (bardzo czesto z przerzutem z bsb'ka), wiec sa spore szanse na to, ze zadnej szarzy nie bedzie i bedzie mozna sobie spokojnie podejsc.
wszelkiej masci odginaczki sporo stracily w tej edycji.
pamietaj, ze na najblizszego wroga musisz szarzowac w momencie gdy nie zdasz Ld na powstrzymanie sie przed szarza.
a tak, to w fazie szarz mozesz sobie wybrac jaki chcesz cel, wcale nie musi to byc ten najnizszy. Ld 8 to tez wcale tak malo nie jest (bardzo czesto z przerzutem z bsb'ka), wiec sa spore szanse na to, ze zadnej szarzy nie bedzie i bedzie mozna sobie spokojnie podejsc.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Khuman
- Ciśnieniowiec
chyba zapomniałeś że frenzy musi overranować i tu jest myk na frenzy w tej 8ed. a nie jak w 7ed. zastawienie frenziaka i tyleMorsereg pisze:bo ja wiem czy tak odbiera manewrowosc?
o tyle dobrze że minoskami można bardziej przewidzieć o ile overranujesz ( przecie tylko 1 D 6 )
- Khuman
- Ciśnieniowiec
na szybkiego rozpiska na euro z rydwanami w roli głównej
jak sądzicie, da radę?
Edit:
format orio
prosty napór do przodu... z mocnym klockiem dla niszczenia pozostałości po rydwanach ( tylko czemu oni nie mogą mieć halabard jak wcześniej )great bray-shaman, 4 level, chalis of the dark rain, stone of spite, razorgor chariot
wargor, BSB, the beast banner, +1A, 5+SS, AP, AH, shield, razorgor chariot
bray-shaman, 2lvl, DS
8x trusgor chariot
2x razorgor chariot
38x bestigor, FGC, FA
jak sądzicie, da radę?
Edit:
format orio
Ciekawie mozna tym miazdzyc , 8 tuskgor wozkow do szybkiego przywalenia , 2 razorgor wozki w obwodzie do wspomagania ,a klocek bestigorow z bsb "dobijacze" z S7 i z tym ich despoilers rule mogliby sporo zdzialac moze. O rzucaniu +1S/1T na bestigory nie wspomne bo wtedy mieliby S8 i T5
Duzy shami na rydwanie (ja bym tam pomyslal nad jakims magicznym mieczykiem typu asf zamiast kamyka) i wtedy jakby tam sobie rzucil +3S/3A i moze dostal od kolegi +1S/1T (to chyba wchodzi tez na rydwan?) to moglby miec WS5/S7-8/T5-6/A5(moze 6 przy ahw) i to z primal fury badz asf jakby mieczyk wziac. Dodatkowo gor moglby miec S4 z czarkiem (S5 w szarzy z czarem) a swiniak 4A z S6 (przy czarze) S7 przy czarze z szarza
Przy ogolnym max-ie daje nam to 6A S8 , 1A S5 , 4A S7 o ile sie nie myle + fear i impacty
Duzy shami na rydwanie (ja bym tam pomyslal nad jakims magicznym mieczykiem typu asf zamiast kamyka) i wtedy jakby tam sobie rzucil +3S/3A i moze dostal od kolegi +1S/1T (to chyba wchodzi tez na rydwan?) to moglby miec WS5/S7-8/T5-6/A5(moze 6 przy ahw) i to z primal fury badz asf jakby mieczyk wziac. Dodatkowo gor moglby miec S4 z czarkiem (S5 w szarzy z czarem) a swiniak 4A z S6 (przy czarze) S7 przy czarze z szarza
Przy ogolnym max-ie daje nam to 6A S8 , 1A S5 , 4A S7 o ile sie nie myle + fear i impacty
WFB playing since 1994