Dobrze wiedziec ze to nie przypadkowa wpadka, ten koles po prostu jest idiota
Nie maszeruja wiec damy im mozliwosc ruchu w fazie magi. Wiec wyjdzie na to samo ale w inny sposob. TAK zmarnuj kosci PD po to aby miec mozliwosc taka jak inne maja po prostu
Stone Hide: Necropolis Knights have a total armour save of 3+. This takes into account the combined effects of the mount's Animated Construct special rule 3, and the rider's armor and high vantage point.
Troop Type: Monstrous Beast 2
Special Rules: Animated Construct, Entombed Beneath the Sands 3, Nehekaran Undead 4.
Transmogrifying Gaze: This is a shooting attack with the following profile:
Range: 8" Strength: 1 Sepcial: See below.
A Transmogrifying Gaze is a magical attack 5, and does not require a roll To Hit. Instead, when the unit shoots, roll an arillery dice nerdrage! for each Sepulchtal Stalker in the unit and add the results together. The target suffers a number of automatic hits equal to the result. When rolling To Wound with these hits, substitute the target's Toughness with its Initiative value 6. If the target has several Initiative values, always use the highest. Targets with no Initiative value are immune to this attack. No armor saves are allow against a Transmogrifying Gaze. Finally, for each Misfire result rolled, the Sepulchtal Stalkers suffer D3 automatic Wounds with no armor saves allow as they catch glimpses of their own reflection in their foe's sword blades or polished shields.
Knightci pewnie wyjdą za drogo, na nich się specjalnie nie napalam, ale Stalkerzy są naprawdę fajni. Wyjdą zza plecków tego, co jest najlepszym celem, nie rzucają na trafienie, wydają się naprawdę fajnym wyborem. Co prawda do walki to-to na pewno nie służy, ale jeśli nie przegną z kosztem, to jeden oddział zawita chyba w każdej rozpisce
Ciekawe ile to kosztuje - podstawki rydwanowe, 5A S5/4KB, 3W, asv 3+. Porównując z blodkami to tak 70 pkt. bym stawiał.
Jeśli chodzi o wywiad, to istotnie facet wydaje się reprezentować retardowate podejście do tworzenia AB. Wychodzi, że siła armii w WFB wynika głównie z tego, co jakiś gostek uzna za ich zasadę specjalną. Jedne dostają warda na 5+ i magiczne ataki, inne hate czy ASF, a jeszcze inne brak marszu i oczywiście wspaniałą opcję, żeby to "zrównoważyć" w fazie magii.
Czyli 3 knightów 195 pkt, 9 ran, asv 3+, T4... chyba jednak nie widzę sensownych zastosowań dla tego, nie z inicjatywą 3. Raczej pas.
Natomiast kobry 135 pkt za trójeczkę, wykopka, krzywdzą strzelaniem pojedyncze ubermodele, krasie i saurusy... dość uniwersalne i upierdliwe, mogą być.
likaon pisze:wywiad taki kant dupy obić, nie przedstaił najciekawszych modeli, czyli metlowych herosów w tym necro coś na jednej z górek oraz plastikowe ushatbi
Nie no dla mnie to jest dość jasne. Każda kobra strzela artyleryjką. Na misfire zamienia w piasek siebie (d3 woundy), a na reszcie wklepuje autohity, które ranią z S:1 przeciwko wrogiej Inicjatywie (zamiast T) i do tego bez save'a. Jak dla mnie fajne.
Tzn. kobry nieźle zdejmują duże monstery. Artillery dice hitów z trzech to 15, czyli ze trzy szóstki będą - a to woundy bez asv. W oddział nie opłaca się strzelać, ale w smoka czy chaos knightów już tak.
Mam nadzieję, że Ushabtom tego nie zrobią, nie po to niedawno kupowałem te wspaniałe modele! Liczę jednak na S5 i halabardę.
Knight za 65 pkt ssie, stalker jest wg mnie jak najbardziej fajny. 3 koniecznie, zawsze znajdzie się coś co można tym zarzygać, zdecydowanie na plus. Na razie więc na plus są stalkerzy, warsphinx, gwardia dzięki halabardom. Reszta troche obsysya, ale już tak się przyzwyczaiłem do grania słabą armią, że może tak tego nie odczuje . Dalej jednak boleję nad tym, że armia stała się po prostu mniej oryginalna. Ot, to co reszta tylko że słabsze.
Ciekawe czy ta armia będzie miała coś dobrego? Nie wiem, może Nehekharan Undead będzie dawał jakieś mega bonusy. Bo na razie samo dno... Dokumentnie splewili armie, ale za to mamy wykopujące się węże strzelające z oczu laserami Po 150 zeta za box
Co to k**** ma byc? :/
Ps: Tak, człowiek który pisał tego booka to idiota.