VIII edycja
Moderator: Gremlin
Czemu nie robi ?? np jak zbiorą od priesta z soul fire to nie mają warda i by zbierali po 2 rany ale driady są forest spirit ?
Czyli nie robi, bo magiczne ataki i tak zdejmuja warda a mulitple wounds nie ma znaczenia dla jednowoundowych modeli. Ale po prostu przyjmujemy do wiadomosci, ze Driady nie maja zasady flammable i rany sie po prostu nie multiplikują. To młode drzewka - nie są aż tak łatwopalne.wychwa pisze:Czemu nie robi ?? np jak zbiorą od priesta z soul fire to nie mają warda i by zbierali po 2 rany ale driady są forest spirit ?
bless pisze:Czyli nie robi, bo magiczne ataki i tak zdejmuja wardawychwa pisze:Czemu nie robi ?? np jak zbiorą od priesta z soul fire to nie mają warda i by zbierali po 2 rany ale driady są forest spirit ?
gdzie jest napisane ze magiczne ataki zdejmuja warda? przegapiłem errate?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
gramy już w nią trochę, takie małe podsumowanie zmian jakie mi się nasunęło:
Plusy 8 edycji dla WE
- stubborn w lesie
- możliwy marsz przy przeciwniku
- wykorzystanie wysokiej inicjatywy
- brak szarż taktycznych na skirmish
- +1 za szarżę
- brak outnumber fear
- brak combat strenght(czy jak się to nazywało:)
Minusy 8 edycji dla WE
- brak możliwości blokowania marszu
- formacja w skirmishu
- steadfast
- Re-direct szarży
- combat reform
- brak +1 do strzelania w LTki
- ściąganie modeli w walce z tyłu oddziału = ataki zwrotne
- możliwość wchodzenia do lasu bez modyfikatorów a nawet uzyskiwanie covera
- stomp - pomijając treemena (który jest mało uniwersalny) WE są w znakomitej większości armią piechotną
- zwiększona rola magii – mały wybór domen magii, w dodatku ograniczony tylko do arcy, brak jakichkolwiek możliwości (poza Power stonem który jest średni) generowania dodatkowych kostek Powera
co jeszcze?
Plusy 8 edycji dla WE
- stubborn w lesie
- możliwy marsz przy przeciwniku
- wykorzystanie wysokiej inicjatywy
- brak szarż taktycznych na skirmish
- +1 za szarżę
- brak outnumber fear
- brak combat strenght(czy jak się to nazywało:)
Minusy 8 edycji dla WE
- brak możliwości blokowania marszu
- formacja w skirmishu
- steadfast
- Re-direct szarży
- combat reform
- brak +1 do strzelania w LTki
- ściąganie modeli w walce z tyłu oddziału = ataki zwrotne
- możliwość wchodzenia do lasu bez modyfikatorów a nawet uzyskiwanie covera
- stomp - pomijając treemena (który jest mało uniwersalny) WE są w znakomitej większości armią piechotną
- zwiększona rola magii – mały wybór domen magii, w dodatku ograniczony tylko do arcy, brak jakichkolwiek możliwości (poza Power stonem który jest średni) generowania dodatkowych kostek Powera
co jeszcze?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, o 15:00 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Witam. Mam pytanie co do 8-edycyjnych elfiaków - Kiedy... Wyjdzie wreszcie nowy book?! Czy ktoś może wie kiedy nadejdzie ten szczytny dzień..? BO biorąc pod uwagę ,że nowy kodeks VC wyszedł w niecały rok po i tak już nowym booku to za niedługo wyjdzie nowy podręcznik do SKAVENÓW ,a może nawet do TK... Kto wie..?
Powrót WE
Być może zadajesz złe pytanie
Nie : "Kiedy wyjdzie nowy podręcznik do WE?"
Tylko : "Czy kiedykolwiek wyjdzie nowy podręcznik do WE?"
Działania GW są po prostu genialne.
Myślałem, że odświeżają stare booki aby podgonić zaległości, więc zostały WE, Bretonia, Dwarfy i Emp.
Z czego Bretonia i WE miały być jako pierwsze.
Po wypuszczeniu booka do VC i po plotkach, że następny może być WoCH albo EMP to ja naprawdę kicham w stronę GW i szlifuję grę tym co mam.
Na forum asrai.org "rozmarzyli się" coś o wrześniu 2012 jako iż jest to bardzo daleko to raczej się na tym nie skupiam.
Chyba, że działania GW mają na celu poprawić armię, które mają popychaczki do CC to wtedy zostaliśmy my i krasie do poprawki
Za tydzień draft zasad ETC - więc zobaczymy co nam przyniosą zmiany. Może jakiś boost +200 do rozpisek
Trzeba cierpliwie grać na tym co mamy.
Nie : "Kiedy wyjdzie nowy podręcznik do WE?"
Tylko : "Czy kiedykolwiek wyjdzie nowy podręcznik do WE?"
Działania GW są po prostu genialne.
Myślałem, że odświeżają stare booki aby podgonić zaległości, więc zostały WE, Bretonia, Dwarfy i Emp.
Z czego Bretonia i WE miały być jako pierwsze.
Po wypuszczeniu booka do VC i po plotkach, że następny może być WoCH albo EMP to ja naprawdę kicham w stronę GW i szlifuję grę tym co mam.
Na forum asrai.org "rozmarzyli się" coś o wrześniu 2012 jako iż jest to bardzo daleko to raczej się na tym nie skupiam.
Chyba, że działania GW mają na celu poprawić armię, które mają popychaczki do CC to wtedy zostaliśmy my i krasie do poprawki
Za tydzień draft zasad ETC - więc zobaczymy co nam przyniosą zmiany. Może jakiś boost +200 do rozpisek
Trzeba cierpliwie grać na tym co mamy.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Hej, dotarła mnie dziwna informacja (już jakiś czas temu), ale nie mogę znaleźć nigdzie potwierdzenia- czy to prawda, że Glade Guard ma zawsze S4, niezależnie od zasięgu?
"The difference between gods and daemons largely depends upon where one is standing at the time."
Lorgar, Primarch of the Word Bearers
Lorgar, Primarch of the Word Bearers