Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Ja tak zwykle wystawiam swojego Lorda. Dobrze działa, aczkolwiek kiedyś jedną ranę wbiło mu stadko Ungorów... Shit happens.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Witam odświeżyłem do niedawna swoje stare figurki krasnali i ponownie stanąłem do bitwy. Jako że moja ostania gra miała miejsce wiele lat temu, w bitwie natknąłem się na pewien problem. Krótko mówiąc chciał bym się dowiedzieć czy w momencie kiedy przeciwnik rzuci na mnie czar który pozostaje w grze a nie uda mi się go zdisspelować w momencie rzucania, to czy już nie mam szans się go pozbyć w następnych kolejkach? Wiem że to noobskie pytanie ale liczę na pomoc.
Just put down your sword and surrender
it's worse if you fight or you runs,
you can do what you please
you can climb up the trees,
But you can't get away form the guns!
it's worse if you fight or you runs,
you can do what you please
you can climb up the trees,
But you can't get away form the guns!
w kazdej turze mozesz to zrobic kosciami wygenerowanymi w swojej fazie magi lub kosciami dispela ale oczywiscie ze lepiej to robic kosciami PD bo i tak nie magujemy ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
cahir pisze:Ja tak zwykle wystawiam swojego Lorda. Dobrze działa, aczkolwiek kiedyś jedną ranę wbiło mu stadko Ungorów... Shit happens.
dzisiaj ten lord zostal zakrzyczany przez banshe
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
@Qeue123 - warto dokładnie zaznajomić się z zasadami czarowania i domenami magii w 8 edycji - obecnie spora liczba czarów pozostaje w grze np. do następnej tury magii rzucającego, a jednocześnie nie są to RIP-y, które moglibyśmy w swojej turze rozproszyć naszymi kościami magii.
Ja jeszcze raz w sprawie generała na tarczy i 5 hamków. W combacie OK, ale jak to jest ze strzelaniem do niego? Warto hamkom dać tarcze? Bo przy ostrzale wszystkie hity idą w hamków (oddział 5-osobowy), więc przy odrobinie "szczęścia" po volleyu z 30 łuków generał może nagle zostać sam na placu boju...
Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? I czy warto w taki mini-oddział pchać chorążego?
Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? I czy warto w taki mini-oddział pchać chorążego?
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
Jak dla mnie to nie ma sensu. Trzymanie czegoś takiego na tyłach i unikanie ostrzału jest niemożliwe a zresztą nie po to ewentualnie wystawiasz coś takiego.
Jeszcze ewentualnie w Ironach to mogłoby się sprawdzić bo jednak sv jest na 3+ a nie tak jak przy hamkach na 4/5+ do tego obok longi ze szmatą która daje wsv na 5+, ale to chyba za duże ryzyko, żeby na tym opierać strategię ofensywną. Poza tym Ironi nie daja Stubborna.
Teraz sobie myślę, ze takie coś mogłoby się udać wstawiając tarczownika do minersów ale to i tak za duże ryzyko i za dużo pkt.
Zadaniem tarczownika jest walka z większymi przeciwnikami a nie unikanie ostrzału.
Jeszcze ewentualnie w Ironach to mogłoby się sprawdzić bo jednak sv jest na 3+ a nie tak jak przy hamkach na 4/5+ do tego obok longi ze szmatą która daje wsv na 5+, ale to chyba za duże ryzyko, żeby na tym opierać strategię ofensywną. Poza tym Ironi nie daja Stubborna.
Teraz sobie myślę, ze takie coś mogłoby się udać wstawiając tarczownika do minersów ale to i tak za duże ryzyko i za dużo pkt.
Zadaniem tarczownika jest walka z większymi przeciwnikami a nie unikanie ostrzału.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Quaki a nie ma przypadkiem runy która mu na to pozwala?!
Nigdy tak nie robiłem ale wydaje mi się że jest coś takiego. A nawet jeśli nie to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Nigdy tak nie robiłem ale wydaje mi się że jest coś takiego. A nawet jeśli nie to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Cormagh pisze:Ja jeszcze raz w sprawie generała na tarczy i 5 hamków. W combacie OK, ale jak to jest ze strzelaniem do niego? Warto hamkom dać tarcze? Bo przy ostrzale wszystkie hity idą w hamków (oddział 5-osobowy), więc przy odrobinie "szczęścia" po volleyu z 30 łuków generał może nagle zostać sam na placu boju...
nie grałem dużo na "kubelwagonie Kudłatego", ale zawsze przeciwnicy skupiali się na dużym klocu obok niż na phi - 5 osobowy phiii ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Romendakil
- Mudżahedin
@Generał #54
Oczywiście jest runa, która powala postaci wyjść z górnikami/rangerami, ale nie można tej runy dać lordowi na tarczy, ani postaci z kamieniem przysięgi.
Oczywiście jest runa, która powala postaci wyjść z górnikami/rangerami, ale nie można tej runy dać lordowi na tarczy, ani postaci z kamieniem przysięgi.
pytanko szybkie... jeśli dam Tanowi GW oraz BoP to w CC może wybrać czym wali?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jeśli masz dwie specjalne bronie do walki wręcz, to wybierasz na początku pierwszej rundy każdej walki czym walczysz (rulebook strona 89). Problem polega na tym, że Thane nie może mieć BoP. Nie może też brać pistoletu jak weźmie dwuraka. Opcja GW + BoP dostepna jest tylko dla Master Engineera (armybook strona 51).Smh pisze:pytanko szybkie... jeśli dam Tanowi GW oraz BoP to w CC może wybrać czym wali?
Pozdrawiam
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
chodziło mi oczywiście o ME... thx!Danrakh pisze:Jeśli masz dwie specjalne bronie do walki wręcz, to wybierasz na początku pierwszej rundy każdej walki czym walczysz (rulebook strona 89). Problem polega na tym, że Thane nie może mieć BoP. Nie może też brać pistoletu jak weźmie dwuraka. Opcja GW + BoP dostepna jest tylko dla Master Engineera (armybook strona 51).Smh pisze:pytanko szybkie... jeśli dam Tanowi GW oraz BoP to w CC może wybrać czym wali?
Pozdrawiam
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
śmiechowa rozpiska nabiera kształtów, wkrótce przetestuje i dam znać...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
jeden pistolet nie daje dodatkowego ataku. masz liczbe atakow z tabelki.
para pistoletow dodaje +1A.
than nie moze niesc dwoch pistoletow![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
para pistoletow dodaje +1A.
than nie moze niesc dwoch pistoletow
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ale Thane może mieć pistolet, który w walce może się liczyć za additional hand weapon, prawda?
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/jf2dfqxdhifvnv1/slayerzabojcow.jpg?dl=1)
@ Slayer Zabójców
Chodzi Ci pewnie o to, czy jak ma i hand weapona, i pistolet, to ma dodatkowy atak. Otóż nie
Jak zauważył Morsereg, dodatkowy atak daje tylko para pistoletów. Wiem, że z realizmem to ma mało wspólnego, ale to Warhammer- tutaj elfy trzymając sztandar nawalają dwurakami i zasłaniają się przy tym tarczą ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Chodzi Ci pewnie o to, czy jak ma i hand weapona, i pistolet, to ma dodatkowy atak. Otóż nie
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
@up
"Unlike other weapons, a pistol can be used as both a missile weapon and a close combat weapon, following the same rules as an additional hand weapon" - rulebook, str 91
czyli daje dodatkowy atak bo jest traktowany jako additional hand weapon
"Unlike other weapons, a pistol can be used as both a missile weapon and a close combat weapon, following the same rules as an additional hand weapon" - rulebook, str 91
czyli daje dodatkowy atak bo jest traktowany jako additional hand weapon
KGB Kieł