Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2
Moderator: misha
Fall baty znowu są lepszym scrennem bo mają lepszy T i sa skirmishem a więc trudniej je trafić i zranić. Ponadto dożywia się ich k6 a bat swarmom tylko jedną ranę.
Sebollus, uzupełniając post Karlee mogę napisać że w VC na wszystkim się da z powodzeniem grać poza bat swarmem właśnie. Nieprzydatni są również nekromanci, raczej słaby jest corpse cart - przydaje się tylko ze względu na rewelacyjnego bound spella.
Szkielety są bardzo przyzwoite chociaż wymiatacze zapewne wybiorą ghoule.
Sebollus, uzupełniając post Karlee mogę napisać że w VC na wszystkim się da z powodzeniem grać poza bat swarmem właśnie. Nieprzydatni są również nekromanci, raczej słaby jest corpse cart - przydaje się tylko ze względu na rewelacyjnego bound spella.
Szkielety są bardzo przyzwoite chociaż wymiatacze zapewne wybiorą ghoule.

qrcze nie wiem, pewnie zhackowałeś systemFanatyk pisze:Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest możliwe że zamówiony przez neta podręcznik do wampirów który ma premierę sklepową w sobotę i poza spearhedem nie powinno go można być kupić właśnie trzymam w ręku?

a tak na serio, to chyba nie ma zakazu odsprzedawania własności, którą nabyło się w sposób legalny (patrz przedpremierowy spearhead) osobom trzecim (drugim?

EDIT:
I tego właśnie za chiny nie łapię, przecież i to i to jest flyerem, zasada swarm ma odniesienie tylko do walki wręcz ... chyba za głupi jestem na turniejeAugust pisze:Fall baty znowu są lepszym scrennem bo mają lepszy T i sa skirmishem a więc trudniej je trafić i zranić. Ponadto dożywia się ich k6 a bat swarmom tylko jedną ranę.

Masz racje, zapomniało mi się że bat swarm to też latający oddział. Też jest skirmish. Co nie zmienia zasadniczo faktu, że moim zdaniem lepiej użyc f.batów jako screena. Choćby z tego powodu, że w razie czgo zrobią jeszcze wiele innych rzeczy a bat swarm może tylko spadać ze swoim T2.
Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.duck83 pisze:
a tak na serio, to chyba nie ma zakazu odsprzedawania własności, którą nabyło się w sposób legalny (patrz przedpremierowy spearhead) osobom trzecim (drugim?)
Wynika z tego więc, że żyjesz w kraju bez zasad ... ale przy okazji przyznam się sam, że zdziwiła mnie ilość aukcji na allegro, wystawianych przez sklepy stacjonarne "przed czasem" ... inna rzecz, że przy (osobistej) rozmowie o datę premiery podręcznika i moment jego właściwego pojawienia się w ofercie sklepowej dowiedziałem się, że następi to najprawdopodniej prędzej niż było zaplanowane "odgórnie" ... sam (wspomniany) sklep, również jest "placówką" stacjonarną.
"prosba" o nie sprzedawanie produktow przed data ich premiery zostanie do sklepow wystosowana. mamy argumentyFanatyk pisze:Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.duck83 pisze:
a tak na serio, to chyba nie ma zakazu odsprzedawania własności, którą nabyło się w sposób legalny (patrz przedpremierowy spearhead) osobom trzecim (drugim?)

"I fart in your general direction" 

No, i po cholere sie odzywales, Fanatyk? Teraz pewnie bede musial czekac do soboty.Szaman pisze:"prosba" o nie sprzedawanie produktow przed data ich premiery zostanie do sklepow wystosowana. mamy argumentyFanatyk pisze:Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.duck83 pisze:

do mnie zadne pismo nie zostalo wystosowane, ale i tak nie zamierzam nikomu oddawac swojego SH.
-
- Wałkarz
No to mnie teraz zasmuciłeś. 4 rany i 4 ataki są bez sensu. A sypie się tak samo, bo w 6 edycji to jeszcze była jakaś różnica. Eee, co za bzdura. Znowu się będą nietoperki kurzyły w pudełkach. A już myślałem że dadzą radę. Chlip.Barbarossa pisze:Bat swarmy są totalnie bez sensu. Bat swarm 35 pkt: 4 rany, 4 ataki, 2T, 2S, lata 10". Za pięć punktów więcej 2 fell baty: 4 rany, 4 ataki, 3T, 3S, latają 20". Absurdem jest kupowanie bat swarmów, jeśli fell baty są w podobnej cenie... Swarmy musiałyby kosztować tyle, co 1 fell bat za bazę, żeby się opłacały....Zorba_the_Greek pisze:Ciekawe czy te słowa okażą się prorocze dla bat swarmów :]karlee pisze:W nowych wampirach wlsnei to jest fajne ze nie ma ani jednej jednostki ktorej nie warto kupic - wszystkie wydaja sie na rowni grywalne!.
Zrobiła w przypadku starego bat swarma który był alive. I założe się, że gdyby nie to, że teraz wszystkie swarmy się sypią, nadal byłby alive.Szaman pisze:w przypadku bat swarma akurat wiele nie zmienilaFedek pisze:7 ed. zabiła swarmy
nie, z wampirami juz nic nie bedziemy robicbless pisze:No, i po cholere sie odzywales, Fanatyk? Teraz pewnie bede musial czekac do soboty.Szaman pisze:"prosba" o nie sprzedawanie produktow przed data ich premiery zostanie do sklepow wystosowana. mamy argumentyFanatyk pisze: Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.

"I fart in your general direction" 

nie rani bo nie ma sprecyzowanej sily
- Temple Guard
- Falubaz
Powaga? No to nieźle, trochę dopakowali przez to starych dobrych Black KnightówFedek pisze:Hmmm... właśnie zauważyłem, że zwykła najtmara ma 3ws 4s 4t. Jakoś nie pamiętam tego w plotach (tzn. tylko bloodzi takie mieli)... Nice.

Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
no niezbyt, Black Knighci maja Skeletal Steedy ktore po za erotycznym ruchem sie nie zminily (S3,WS2)