Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest możliwe że zamówiony przez neta podręcznik do wampirów który ma premierę sklepową w sobotę i poza spearhedem nie powinno go można być kupić właśnie trzymam w ręku?

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Fall baty znowu są lepszym scrennem bo mają lepszy T i sa skirmishem a więc trudniej je trafić i zranić. Ponadto dożywia się ich k6 a bat swarmom tylko jedną ranę.

Sebollus, uzupełniając post Karlee mogę napisać że w VC na wszystkim się da z powodzeniem grać poza bat swarmem właśnie. Nieprzydatni są również nekromanci, raczej słaby jest corpse cart - przydaje się tylko ze względu na rewelacyjnego bound spella.

Szkielety są bardzo przyzwoite chociaż wymiatacze zapewne wybiorą ghoule. :wink:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Fanatyk pisze:Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest możliwe że zamówiony przez neta podręcznik do wampirów który ma premierę sklepową w sobotę i poza spearhedem nie powinno go można być kupić właśnie trzymam w ręku?
qrcze nie wiem, pewnie zhackowałeś system :D

a tak na serio, to chyba nie ma zakazu odsprzedawania własności, którą nabyło się w sposób legalny (patrz przedpremierowy spearhead) osobom trzecim (drugim? :? )

EDIT:
August pisze:Fall baty znowu są lepszym scrennem bo mają lepszy T i sa skirmishem a więc trudniej je trafić i zranić. Ponadto dożywia się ich k6 a bat swarmom tylko jedną ranę.
I tego właśnie za chiny nie łapię, przecież i to i to jest flyerem, zasada swarm ma odniesienie tylko do walki wręcz ... chyba za głupi jestem na turnieje :?

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Masz racje, zapomniało mi się że bat swarm to też latający oddział. Też jest skirmish. Co nie zmienia zasadniczo faktu, że moim zdaniem lepiej użyc f.batów jako screena. Choćby z tego powodu, że w razie czgo zrobią jeszcze wiele innych rzeczy a bat swarm może tylko spadać ze swoim T2.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

duck83 pisze:
a tak na serio, to chyba nie ma zakazu odsprzedawania własności, którą nabyło się w sposób legalny (patrz przedpremierowy spearhead) osobom trzecim (drugim? :? )
Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Wynika z tego więc, że żyjesz w kraju bez zasad ... ale przy okazji przyznam się sam, że zdziwiła mnie ilość aukcji na allegro, wystawianych przez sklepy stacjonarne "przed czasem" ... inna rzecz, że przy (osobistej) rozmowie o datę premiery podręcznika i moment jego właściwego pojawienia się w ofercie sklepowej dowiedziałem się, że następi to najprawdopodniej prędzej niż było zaplanowane "odgórnie" ... sam (wspomniany) sklep, również jest "placówką" stacjonarną.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Fanatyk pisze:
duck83 pisze:
Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.
"prosba" o nie sprzedawanie produktow przed data ich premiery zostanie do sklepow wystosowana. mamy argumenty :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Tzn. wiesz, taka prośba to najpierw do siebie bo to od was otrzymałem podręcznik :wink:

A że argumenty macie, w to nie wątpię :wink:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Szaman pisze:
Fanatyk pisze:
duck83 pisze:
"prosba" o nie sprzedawanie produktow przed data ich premiery zostanie do sklepow wystosowana. mamy argumenty :wink:
No, i po cholere sie odzywales, Fanatyk? Teraz pewnie bede musial czekac do soboty. :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

do mnie zadne pismo nie zostalo wystosowane, ale i tak nie zamierzam nikomu oddawac swojego SH.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A kiedy będzie polski book w sklepach? Wygrałem taki w Lublinie i chętnie bym odebrał jak najszybciej :)

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Barbarossa pisze:
Zorba_the_Greek pisze:
karlee pisze:W nowych wampirach wlsnei to jest fajne ze nie ma ani jednej jednostki ktorej nie warto kupic - wszystkie wydaja sie na rowni grywalne!.
Ciekawe czy te słowa okażą się prorocze dla bat swarmów :]
Bat swarmy są totalnie bez sensu. Bat swarm 35 pkt: 4 rany, 4 ataki, 2T, 2S, lata 10". Za pięć punktów więcej 2 fell baty: 4 rany, 4 ataki, 3T, 3S, latają 20". Absurdem jest kupowanie bat swarmów, jeśli fell baty są w podobnej cenie... Swarmy musiałyby kosztować tyle, co 1 fell bat za bazę, żeby się opłacały....
No to mnie teraz zasmuciłeś. 4 rany i 4 ataki są bez sensu. A sypie się tak samo, bo w 6 edycji to jeszcze była jakaś różnica. Eee, co za bzdura. Znowu się będą nietoperki kurzyły w pudełkach. A już myślałem że dadzą radę. Chlip.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Szaman pisze:
Fedek pisze:7 ed. zabiła swarmy :(
w przypadku bat swarma akurat wiele nie zmienila :wink:
Zrobiła w przypadku starego bat swarma który był alive. I założe się, że gdyby nie to, że teraz wszystkie swarmy się sypią, nadal byłby alive.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A niech sobie siedza, macie problem, ze jedna jednostka jest malo grywalna... :wink:

Oby gracze DE po wyjsciu nowego kodeksu mieli tylko taki sam problem :wink:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Czy czar przywołujący hosty rani Steam Tanka?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

bless pisze:
Szaman pisze:
Fanatyk pisze: Taki zakaz można by było używać jako papier toaletowy, chyba że ktoś by takie prawo ustanowił, co jest mega wątpliwe.
No, i po cholere sie odzywales, Fanatyk? Teraz pewnie bede musial czekac do soboty. :evil:
nie, z wampirami juz nic nie bedziemy robic ;)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

nie rani bo nie ma sprecyzowanej sily

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Hmmm... właśnie zauważyłem, że zwykła najtmara ma 3ws 4s 4t. Jakoś nie pamiętam tego w plotach (tzn. tylko bloodzi takie mieli)... Nice.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Fedek pisze:Hmmm... właśnie zauważyłem, że zwykła najtmara ma 3ws 4s 4t. Jakoś nie pamiętam tego w plotach (tzn. tylko bloodzi takie mieli)... Nice.
Powaga? No to nieźle, trochę dopakowali przez to starych dobrych Black Knightów :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

no niezbyt, Black Knighci maja Skeletal Steedy ktore po za erotycznym ruchem sie nie zminily (S3,WS2)

Zablokowany