CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Cyel pisze: Ucieszyłem się jak dziecko,że po paru latach pg-syfu miałem ostatnio okazję pójść w Wawie na turniej z ograniczeniami. Inaczej bym nie poszedł. Wreszcie mogłem zagrać na turnieju. Dlaczego chcecie mi to zabrać? Zrobiłem wam coś ?
co roku sa turnieje na euro comp :P od 3 lat ;)
Czekam z niecierpliwością na obiecującą propozycję samej LS.
najpierw tomash musi zaktualizowac ls... potem musza sie wszyscy zebrac i moze to ruszy do konca...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Cyel pisze:A wy dalej swoje, macie dziesiątki turniei w roku gdzie możecie się bawić w swoje PG i zapewniać sobie wspaniałą rozrywkę w turlanie kości artyleryjskich, zdejmowanie modeli i rzucanie panik.
Na bogów, czemu nie może być KILKU turniejów z innym systemem, który podoba się graczom z innym nastawieniem, którzy chcą wygrać lub przegrać grając a nie obsługując armybuildera? Koniecznie musicie mieć monopol na Jedynego Słusznego Warhammera ? Nie może powstać alternatywny system bo...bo nie! ?
To zrób sobie kilka tych turnieji, a nie czekasz na gotowe.
Turnieje są organizowane takie na jakie jest zapotrzebowanie, a że większość woli grać bez ograniczeń, dlatego turnieje są organizowane w ich strone.
Ty wolisz Robercie pograć na CSie, droga wolna, jeden telefon na narbutta, blaty i stoły już tam masz.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

"Śmieszną ligę" musiałeś dorzucić, by było jasne, że masz kompleksy związane z niskim poziomem własnej gry.
No pewnie że mam kompleksy, łoj ale się wkurzyłęm z moich kompleksów. Muszę teraz iść prędko do domu do świetlicy by mi pielęgniarka Brunhilda zaaplikowała lewatywę na uspokojenie.

A tak na poważne gardzę ligą za to co robi z podejściem ludzi do warhammera zabijając atmosferę i nastawiając na rywalizację sportową.Byś dobrze zrozumiał. Nastawienie:(przejaskrawiam)

"Kuna złoże to z tym i wyjdzie combos i wymiotę kogokolwiek i będę cool i zdobędę punkty do ligi i będę w czołówce i pojadę na Euro i inni mogą mi naskoczyć"

zamiast

"Hm fajnie będzie pograć z kilkoma nowymi twarzami i innymi armiami w miłej atmosferze z miłymi rozpiskami wygrac czy przegrac nie ma znaczenia bo liczy się bitwa i zabawa i niech Sigmar mi sprzyja."

jak trafisz na lepszego gracza bez czołgów i 4 dział, to i tak dostaniesz w dupę.
No to co że w dupę. Przyjemność ze stoczenia takiej bitwy jest i tak.A nie zanudzenie się na śmierć z gównem na 4 działąch 2 czołgach i arcylektorze która to armia nie miała by rację bytu w żadnej prowincji imperium.

Furion prowadzi krucjatę, i w niej go wspieram przy okazji swoją mini krucjatę anty PG robiąc. patrz moja sygnatura.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

wcale tak nie jest jak piszesz, zdecydowana wiekszosc graczy jak jedzie na turniej nie mysli o jakis punktach do ligii... jest pewna czesc, ktora tak robi, ale umowmy sie, jest to 20-30 osob...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Murmandamus pisze:
"Hm fajnie będzie pograć z kilkoma nowymi twarzami i innymi armiami w miłej atmosferze z miłymi rozpiskami wygrac czy przegrac nie ma znaczenia bo liczy się bitwa i zabawa i niech Sigmar mi sprzyja."
A może się jeszcze poprzytulamy pomiędzy bitwami?
Lubie Cie Murm, taki figlarny oszołomek od klimatów z Ciebie.
Ale chyba potrzebujesz specjalisty. Światowj sławy.

P.S. I niech Sigmar będzie z Tobą.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Kielon pisze: To zrób sobie kilka tych turnieji, a nie czekasz na gotowe.

Ty wolisz Robercie pograć na CSie, droga wolna, jeden telefon na narbutta, blaty i stoły już tam masz.
Ta rada to takie raczej zbywanie niż rzeczywiscie rada ...Chcesz zjeść dobry obiad w restauracji to zbuduj sobie własną restaurację...bez sensu.

Cyel może co najwyżej zrobić rulespack. Turnieje są obsługiwane przez kluby, bowiem kluby mają zaplecze - dość osób do sędziowania, obsługi komputera etc. To co dla klubu jest relatywnie łatwe dla Cyela oznacza,że na staniecie przy stole i rozegranie bitwy nie będzie miał absolutnie czasu, rozrywany pomiędzy pytaniami graczy o scenariusz, wpisywaniem wyników na kompa (którego nie wiadomo skąd weźmie) i odpieraniem ataków woźnego marudzącego że mu się wchodzi w brudnych butach na nową klepkę.

Co więcej chętnych do organizacji takich turniejów nie brakuje,jeśli pojawi się system (najlepiej z pieczątką LS Approved) to i turnieje się pojawią, i gracze którzy teraz siedzą po domach,bo nie chce im się przychodzić popatrzeć jak przeciwnik turla Power Dice. Nie chodzi mi o to że ktoś blokuje taki turniej -tu w ogóle jest nagonka na blokowanie samego SYSTEMU według którego być może rozgrywałyby się jakieś turnieje. A kto by je organizował to już sprawa drugorzędna.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Murmandamus pisze: No to co że w dupę. Przyjemność ze stoczenia takiej bitwy jest i tak.A nie zanudzenie się na śmierć z gównem na 4 działąch 2 czołgach i arcylektorze która to armia nie miała by rację bytu w żadnej prowincji imperium.
Dodaj jeszcze "i patrzenie na zwycięskiego przeciwnika który jest dumny z tego jakim zajebistym ultramegamistrzem taktyki i strategicznego kombinowania się okazał" :roll:

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Cyel pisze:Ta rada to takie raczej zbywanie niż rzeczywiscie rada ...Chcesz zjeść dobry obiad w restauracji to zbuduj sobie własną restaurację...bez sensu.
To jest bardziej coś na zasdzie pretensji do chińskiej knajpy, że podaje same chińskie jedzenie, a ty natomiast kilka razu do roku masz ochotę na schabowego.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

@Cyel: robienie turniejów to zajęcie darmowe i uprawiane przez organizatorów wyłącznie dla przyjemności - swojej oraz innych graczy. To tak jak oprogramowanie open-source: nie płacisz tym ludziom za włożoną weń pracę (wejściówki idą na opłacenie sali itp.), więc albo sam coś zrobisz tak-jak-lubisz, albo nie miej do nikogo pretensji że robiąc za friko robi tak-jak-on-lubi.

Stąd analogia do restauracji mocno nietrafiona.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No wlasnie, wazny glos w rozmowie, Tomash: powiedz, do czego sluza turnieje WFB?

Jak Cyel masz taki pressing na wygrywanie, ze nie mozesz jezdzic CSowymi rozpami na tury i dawac dobrego przykladu (tak jak robia to prawie wszyscy Jezdzcy Hardkoru), to oznacza, ze to chyba Ty za mocno przesz do PG, a przede wszystkim do zwyciestwa za wszelka cene.

Od kiedy wyszedl plan tego CSa ja i bless, a Debek to juz w ogole w chuj czasu, twardo cisniemy zgodnie z nim. I co? Debek jest najlepszym bretoncem w lidze, zas ja i bless obaj jestesmy w top50. Mysle, ze niezle. Twoim problemem nie jest to, ze wszyscy maja twarde rozpy (a MB zostal wygrany przez Kielona, co nie mial DB, Carsteina, i tylko 10 kostek powera), tylko ze najwyrazniej nie radzac sobie na polu bitwy - zrzucasz wine na PG.

Nie chce Cie tu obrazic, mam do Ciebie za pare akcji zajebisty respekt, ale poprobuj jezdzic na turnieje tak jak wygladaja one obecnie, a przekonasz sie, ze jest calkiem wyrownana walka, niezaleznie od przgietosci rozp.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Z góry przepraszam za długi post. Nie dało się tego zrobić krócej. Proszę nie odbierać tego posta jako agresywnego, jeżeli komuś się on taki wydaje ;-)
Robson pisze: nie mydlij ludziom oczu taka mała prośba... zajrzyj w ranking poprzedniej ligii, ile widzisz smoków w top10? w top20? też grałem na MB i nie było smoków w topie, to że w 2 bitwie był smok na 2 stole absolutnie nic nie znaczy, więc nie przekazuj zakłamanego obrazu turnieju. jedziemy dalej ze smokami. jezeli uwazasz ze 9pd na 1 caddego to róznowaga to wybacz ale to jest jakiś śmiech. wystarczy mag lord z bast covers aby smok całą bitwe nie grał. Rzucasz jakieś chasła "zero jdynkowe armie" co to twoim zdaniem oznacza? to ze helka + smok są dobre na połowę armi a na drugą połowe są słabe oznacza że armia jest zero jedynkowa? helka ginie od 1 cannona/klopy/haila/pitki/drwala, fakt faktem ze na vc jest spoko. ale większość armi jest w stanie ją zabić.
9 PD na 1 cadiego jest ok. Bo z magią jest trochę inaczej niż z resztą rzeczy:
Obrazek

Co do smoków - przyznaje Ci rację. Pomyślę nad zmianą / usunięciem tego zapisu.
Robson pisze:var altar... dlaczeo jest 0-1 ? w każdej armi znajdę ci coś czym będę go w stanie rozwalić lub wyłączyć z gry, to samo tyczy się czołgów, zauważ ze na kilkanaście empire pierwsze było bardzo daleko.
Czołgi obcina zakaz dublowania Rare.
Co War Altar'a: uważam, że jest za silny, że przelicznik jakość / cena jest z dupy wzięty. Jest lepszy od Scorpionów TK.
Robson pisze: Jeżeli ktoś chce grać na 4 cannonach lub 8 bełtach to jego sprawa, pisząć że jest to bezmyślne granie nadal mijasz się z prawdą, bo opróćz turlania artyleryjką musisz się jeszcze:
mądrze ustawić
chronić maszyny, zeby jedne furie nie zrobiły ci annallandii po wszystkich machinach
w pojedynku defens na defens skill jest bardzo ważny
to że jeden gracz woli strzelać licząc na paniki, a drugi woli terroryzować i robić far outnumber... to nie widzę aby któryś miałbyć gorszy, tym lepiej, że jest tyle opcji.
Wybacz, grałem parę razy Imperium. Nawet turniej wygrałem (bez CS'a oczywiście) Grałem też przeciwko Imperium. Nie zgadzam się z tym, co napisałeś. Uważam, że gra Imperium 2+4 jest dziecinie prosta. Przeciętny gracz jest w stanie robić tym przerastające go wyniki (disclaimer: w żadnym wypadku nie jest wymierzone to w Ciebie)

Ta rozpiska to totalny zerojedynkowiec. Pamiętasz naszą bitwę na MB 2 lata temu? 5 Bitwa. Strata do podium jest do nadrobienia, podchodzę do stołu i okazuje się, że NIE JESTEM W STANIE wygrać bitwy. Jakikolwiek mój skill by nie był.

Takich rozdań właśnie chcę uniknąć, i myślę, że tutaj CS zadziała w 100%.

Robson pisze:Aha pisałeś jeszcze o WE które jednak twój cs tnie, a tak nie jest. rozpa na 2 drzewach jest słaba, a 3x wildzi to żadkość. oto całe przycięcie.
To jest opinia, a nie argument.
Robson pisze: To samo tyczy się bretki. patrzę na rozpiskę dębka i nie widze żadnych strat wynikających z twojego cs-a. przyciąłeś pegazerię tylko po co, czy to naprawdę najbardziej wygięta armia warta cięcia? NIE A jak ktoś lubi pegaziątka to niech tak gra.
Dębek ma Core'ach 3 lance? Jak tak, to super.

Przycięcie pegazerii jest z takich samych powodów co Imperium, ten sam typ rozpiski. Ja mam takie zabawki, Ty takie. Umawiamy się na 19:1 lub 20:0 i obaj mamy 3h wolnego, bądż gramy i jak przyfarce będzie 17:3.
Robson pisze: Eshin jest dużo mocniejszy i radzi sobie bez żadnej latarki.
Ile jest Eshinów w Polsce?
Czy Bartek Skwara wciąż gra?
Jest jeszcze Gobos z Poznania. Więcej graczy, którzy osiągają sensowne wyniki na masterach nie naliczyłem.
Robson pisze: Wróćmy do pytania po co ograniczenie 720pkt na herosów?
Bo zwykle umieszczenie 1000+ pts w herosach to rozpiska polegająca na turlaniu kostkami, nie na myśleniu.
Z drugiej strony, 720 nie powoduje wykluczenia herosów z rozgrywki.
Robson pisze: dlaczego nie poszedłeś dalej i nie ograniczyłeś na przykład 500 pkt na speciale?
Bo jest ograniczenie slotowe, które jest lepsze.
Robson pisze:Nie narzucajmy ludziom czym mają grać, jak ktoś lubi skinki i bolce niech je wystawia w opór, takie armie nie wygrywają masterów. Możemy natomiast nagradzać bonusami klimaciarzy aby mieli nieco większe szanse z PG rozpami.
Natomiast Imperium już tak.
Nie mam żadnego kompleksu z imperium - powołuję sięn na niego tak często, bo to idealny przykład.

THE_END pisze:Ironią jest to że na jakimś turnieju ( sprawdziłem przez twoje posty ) zająłeś drugie miejsce - i teraz są dwie opcje -

Jeśli ten turniej nie korzystał z tego CS-a to znaczy że zawiodłeś straszliwie produkując go - skoro armią "pociętą" jesteś w stanie zająć 2 miejsce to znaczy że CS jej nie ograniczył tak jak powinien albo twoi przeciwnicy to bardzo bardzo słabi gracze :)

Druga jest taka że cały turniej był na tym CS wtedy jest trochę lepiej niż w powyższym przypadku - wygrały VC i VC zajeły 2 miejsce ... mówi to samo za siebie.

To świadczy tylko o tym, że nie wiesz po co i na co ten CS. CS ma wyeliminować mecze 0-1, np. stare wampiry vs imperium. Ma również stonować wampiry, żeby nie odstawały od reszty armii. Zająłem drugie miejsce dlatego, że umiem grać.
THE_END pisze:Emocjonalna reakcja świadczy o tym że GOC trafił w słaby punkt - na twoim miejscu bym to zgłosił - brake the circle man ... :)
W żadnym wypadku emocjonalna. Nie przykładam wielkiej wagi do postów e-thug'ów jak Ty :-)

THE_END pisze: To jak Furion - kiedy zobaczymy ten CS na warseerze ? przecież konstruktywnej krytyki się nie boisz.
Na WarSeer'ze nie jestem zarejestrowany, poza tym nie czuję absolutnie żadnego obowiązku spełniania Twoich zachcianek.

Gajowy pisze:Najmadrzejszy CS to Euro, moze z niewielkimi poprawkami
Zaproponuj poprawki. Ja zaproponowałem, jak widać idealne nie są, ale mam silne wrażenie, że rozgrywkę balansują. Diabeł tkwi właśnie w tych szczegółach.
ten twoj mialby rece i nogi tylko na bitwy >2k<3k, obiecie herosow do 720 pkt to zenada, pomysl ze w DL ma byc sam "wielki" jest jebniety w mozg, nawt scrolla nie zmiescisz, w takim razie w VC powinien byc sam lord i koniec (nawet jesli goly).
Nie jesteś daleki od prawdy. Bierzesz lorda i zostaje Ci 270 punktów. Wampir kosztuje 100 goły.
Wielki Demon (wstaw >; =; <) Lord + mały_wampir + nekros? Imho >. Nie wiem czy pomysł jest aż tak bardzo jebnięty w mózg.
Gajowy pisze: Inne zakazy i przykazy spoko, moim DE i tak nie grozi oslabienie dzieki temu CSowi ale nie czulbym sie jakos szczegolnie dobrze probujac dopasowac to do DLu albo ChW.
Uważasz, że DL < DE? :-)
Gajowy pisze: i zgadzam sie tu z Robsonem w jendej kwestii, VC nie rusza ten CS za mocno, nie biore 1 wampira i to jest dokladnie to czego potrzbujesz - wiecej oddzialow (zakladajac ze wszyscy korzystaja z tego CSa) i nie zgadzam sie z Toba Furion ze na tym CSie VC nie sa miodzio - alez sa i to jeszcze bardziej jesli twoj przeciwnik tez korzysta z tego samego CSa.
Tja...
Matmy nie oszukasz. 4 wampiry = 1000 pts. Wyrzucasz co najmniej 2 wampiry. Wyrzucasz też warghoulfa, przez co (jeżeli masz armię ofensywną) linia marszu staje się ograniczona do generała. A jeżeli grasz na defensie, to masz 9 kości na wskrzeszanie GG, anie 12/13 i BoA.

Spróbuj pobawić się Draknehoff Banner: jest to bardzo trudne, ale nie niemożliwe.

Jestem skłonny się założyć, że nawet jeżeli wszyscy będą grać na tym CS'ie, Wampiry w dalszym ciągu z armii przegiętej stają się armią silną.

=========================

Na koniec najważniejsze:

Ktoś wspomniał, że LS pracuje nad nowym limited; wszedłem w odpowiedni temat i zobaczyłem... bardzo podobny CS który napisał Barbarossa :shock: myślę, że należy napisać kilka słów sprostowania.

Chciałbym zaznaczyć, że powstawnie tego CS nie było absolutnie w żaden sposób wzorowane na CS'ie Barbarossy. Podczas publikacji mojego CS'a nie wiedziałem nawet, że tamten istnieje. Wszelkie podobieństwo jest absolutnie przypadkowe

...albo być może jest to słuszna droga? :-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

swieta_barbara pisze: Od kiedy wyszedl plan tego CSa ja i bless, a Debek to juz w ogole w chuj czasu, twardo cisniemy zgodnie z nim. I co? Debek jest najlepszym bretoncem w lidze, zas ja i bless obaj jestesmy w top50. Mysle, ze niezle. Twoim problemem nie jest to, ze wszyscy maja twarde rozpy (a MB zostal wygrany przez Kielona, co nie mial DB, Carsteina, i tylko 10 kostek powera), tylko ze najwyrazniej nie radzac sobie na polu bitwy - zrzucasz wine na PG.
znaczy ile graliscie na cs, ze tak liczysz debka jako gracza uzywajavego cs? bo wg. moich obliczen od powstania tego csu do konca ligi byl mniej wiecej tydzien a w ostatnim tygodniu ligi nie bylo turniejow....
9 PD na 1 cadiego jest ok. Bo z magią jest trochę inaczej niż z resztą rzeczy
nie do konca. podobnie jak magia walka wrecz i srzelanie rosna wykladniczo.... tez lepsza jest bretka z 12 lancami od tej z 4 chyba przeciez....
Co War Altar'a: uważam, że jest za silny, że przelicznik jakość / cena jest z dupy wzięty. Jest lepszy od Scorpionów TK.
co do tego maja scorpiony tk? i czemu wampira nie robisz 0-1? tez jest przegiety z recastami swoimi
Wybacz, grałem parę razy Imperium. Nawet turniej wygrałem (bez CS'a oczywiście) Grałem też przeciwko Imperium. Nie zgadzam się z tym, co napisałeś. Uważam, że gra Imperium 2+4 jest dziecinie prosta. Przeciętny gracz jest w stanie robić tym przerastające go wyniki (disclaimer: w żadnym wypadku nie jest wymierzone to w Ciebie)
wytnij imperium i wklej wampiry. Strasznie recasty uproscily teraz ta armie. leczenie wszystkiego w ogrommnym tepie tez sprawia, ze jest tu spory points denial. Jest bedziej odmozdzajaca armia od imperium gdzie maja 30 modeli ma stole boli kazdy blad.
To jest opinia, a nie argument.
podobnie jak twoje o tk np wczesniej

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Booshe Furion. Ty to chyba zaczales pisac wczoraj.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

wytnij imperium i wklej wampiry. Strasznie recasty uproscily teraz ta armie. leczenie wszystkiego w ogrommnym tepie tez sprawia, ze jest tu spory points denial. Jest bedziej odmozdzajaca armia od imperium gdzie maja 30 modeli ma stole boli kazdy blad.
9 kości i ożywiamy ghoule; pamiętaj, że w tej opcji nie ma book of arkhan, a walka wręcz ogranicza się do jednostek, bo bohaterowie z reguły są nastawieni na magię.

6 wchodzi, osiągamy: 4, 5, 5, 6, 6, 7

Rozpraszamy pierwsze 3 na 2 kostkach. 3 wchodzą. Ożywiasz coś koło 10 ghouli.

Gdy chcesz ożywić BK / GG, jest jeszcze gorzej, bo czar wychodzi na 4+.

Oczywiście jest Skull Staff, jeżeli dasz go dla lorda, abstrahując od tego, że będzie mięciusi, wejdą 2 lub 3 ożywienia. Magia jest ok, ale samymi ożywieniami nie wygrasz. "Ogromne tempo" ;-) = mit.

Ponieważ, jak się obaj zgadzamy, magia rośnie wykładniczo, przy 12-13 kostkach i BoA robi się zabawa w "kto wyturla ięcej". Grałem b. często przeciwko takiej właśnie armii. Ghoule wytrzymują szarże kawalerii od boku, do końca gry.

@Paraszczak
Klepanie na klawiaturze idzie mi dość dobrze; jakoś z 40-60 min zajęło ;-)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

2-3 ozywienia -> 7-11 modeli mniej wiecej. dodatkowo pozniej zamiast ozywien przychodzi popychanie. przy tak restrykcyjnym podejsciu do kosztow characterow nie ma z reguly 3 scroli i 4 kosci
dlaczego nie poszedłeś dalej i nie ograniczyłeś na przykład 500 pkt na speciale?

Bo jest ograniczenie slotowe, które jest lepsze.
podobnie jak w hero. imo ograniczenie kosztow speciali by sie przydalo dokladnie tak samo... polowa armii ma sile swoich rozpisek wlasmie w specialach. dlaczegotego nie przyciac skoro balansujemy amie? i 500 pkt byloby spoko. wampiry i demony bylyby przyciete a o to w balansie chyba chodzi

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

2-3 ozywienia -> 7-11 modeli mniej wiecej. dodatkowo pozniej zamiast ozywien przychodzi popychanie.
:shock:
Przeczytałeś mojego poprzedniego posta? Gdzie chcesz się popchnąć, jak używasz 9 kości na ożywianie?
imo ograniczenie kosztow speciali by sie przydalo dokladnie tak samo... polowa armii ma sile swoich rozpisek wlasmie w specialach. dlaczegotego nie przyciac skoro balansujemy amie? i 500 pkt byloby spoko. wampiry i demony bylyby przyciete a o to w balansie chyba chodzi
Najchętniej bym to zostawił bez komentarza - z pewnością sam wiesz jak bardzo sensowna jest ta wypowiedź ;-)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

BTW,Shino, Robb Stark to byl trep... Walder Frey to dopiero bohater :twisted:

swoja droga szkoda ze Martin zabil sage a Fantasy Flight karcianke :roll:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus