Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Nieważne. <prosze o usuniecie>
Czy jeśli wystawiam dreadlorda na rydwanie to płace za rydwan w specialach, za niego i jego wyposarzenie (włączając w to rydwan) w bochaterach i liczę za obie te jednostki czy już nie liczę tego w specialach lub bochach? I gdy zginie liczę rydwan+bochater w rydwanie?
Czy harpie mają jakieś specjalne zasady dotyczące paniki, czy stosuje się do nich zasady z RB? Grałem 2x przeciw DE z harpiami w rozpiskach, raz nie panikowały jednostek DE, a ostatnio jak grałem spanikowały swojego generała.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Harpie nie panikują innych jednostek. Armybook str55.
Potrzebę porady małej
Niedługo mam lokala, zasady, że dzielimy się na drużyny dobro kontra zło. Zasady - bez Lordów z grubsza, trochę zcięta magia. 1600pts. W dobrych będzie 4xdwarfy i HE
Szukam mniej węcej koncepcji wystawienia się pod to w miarę dobrze.
Niedługo mam lokala, zasady, że dzielimy się na drużyny dobro kontra zło. Zasady - bez Lordów z grubsza, trochę zcięta magia. 1600pts. W dobrych będzie 4xdwarfy i HE
No bedzie ciezko niestety nasz T 3 booooli.
Hmm. Mysle ze skoro masz tylko takich przeciwnikow to proponuje 2x5 dr 2x5 harpii 1x pegaziste z pokiem oczywiscie, i drugiego jak ci sie uda zmiescic z tym plaszczem co spolawia siłe. Mysle ze gwardia tez by sie przydala ale trzeba ja wtedy chronic przed ostrzalem.
Co do hydry to nie mam pojęcia gdyż tyle teraz tych armat i wgl, gracze dwarficcy sie ciesza jak je widza ;d
Hmm. Mysle ze skoro masz tylko takich przeciwnikow to proponuje 2x5 dr 2x5 harpii 1x pegaziste z pokiem oczywiscie, i drugiego jak ci sie uda zmiescic z tym plaszczem co spolawia siłe. Mysle ze gwardia tez by sie przydala ale trzeba ja wtedy chronic przed ostrzalem.
Co do hydry to nie mam pojęcia gdyż tyle teraz tych armat i wgl, gracze dwarficcy sie ciesza jak je widza ;d
No wiem właśnie, ale mam tylko jedne fasty
Pegaz dopiero mi przyjdzie w tym tygodniu, a turek jutro. Ogólnie to zastanawiam się nad tą jedna czarką. Ale składy chyba jednak będą mieszane, bo za dużo złych jest więc lepiej to wygląda.
Pegaz dopiero mi przyjdzie w tym tygodniu, a turek jutro. Ogólnie to zastanawiam się nad tą jedna czarką. Ale składy chyba jednak będą mieszane, bo za dużo złych jest więc lepiej to wygląda.
General: Czarka 2 lvl (shadow): lifetaker+tome of furion ---> 185Rasti pisze:Potrzebę porady małej
BsB: Pegaz, Pendant/soulrender. ---> 215
30 warriorow FCG: Banner of dyscypline. ---> 210
30 warriorow FCG: Banner of murder. ---> 220
8 Shadow ahw
8 Shadow ahw
7 Shadow ahw
Hydra.
Masz shadow/magie/lifetaker na maszyny, a warriorow na duze dwarfickie klocki. Do tego jak szybko zdejmiesz dziala, hydra zacznie szalec. W HE to samo. Shadami omiatasz lucznikow z flemingiem, ewentualne jakies inne smieszne piechoty, a przede wszystkim polujesz na orly. To jest tez pierwszym celem dla lifetakera. Ja bym sie tak wystawil. Powodzenia na turnieju.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".