Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
A co do tego feniksa (nie specjalnie mi się podoba) jest on opłacalny do tej wersji gry ? Jak gramy to zawsze ja bronię małe alamo a oni nacierają.
Jest opłacalny.KERSZUR pisze:A co do tego feniksa (nie specjalnie mi się podoba) jest on opłacalny do tej wersji gry ? Jak gramy to zawsze ja bronię małe alamo a oni nacierają.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Feniks zawsze jest opłacalny nie ma bitwy, w której nic by nie zrobił. Przepycha mnóstwo rzeczy.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Mam tak samoOpos pisze:Cóż, mi najczęściej zdycha nic nie przepychając, ale to już takie moje szczęście
(Ale ostatnio rozwalił kociołek )
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Hehe, ja gram na jednym i drugim i obydwa dają radę.
Mnie widać nie lubią Takie dwa pytanka:
1) Czy po podbiciu PG Ws na 3++, można wykorzystać Lichbone Penant, by mieli przeciw magii Ws 2++, czy dalej będą mieli 3++
2) W opisie "Apotheosis" jest "single model within 18 inches", czy można go wykorzystać do leczenia bohaterów w jednostkach?
1) Czy po podbiciu PG Ws na 3++, można wykorzystać Lichbone Penant, by mieli przeciw magii Ws 2++, czy dalej będą mieli 3++
2) W opisie "Apotheosis" jest "single model within 18 inches", czy można go wykorzystać do leczenia bohaterów w jednostkach?
Let the River of Blood flow...
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
1. Najpierw podbijasz Warda do 3+, a dopiero na potrzeby Czarów przeciwnika, łączy się on z MR(1), więc masz 3++ na Wszystko i 2++ na MagięOpos pisze:Mnie widać nie lubią Takie dwa pytanka:
2. No jak masz napisane Single Model, to leczysz Single Model. Przecież każda Postać to Single Model
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jeśli chodzi o Battalion, to Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą, a Łucznicy będą przydatni jedynie w jakimś małym oddziale (o koło 10-15 modeli), aby np. chronić Balisty, więc tylu można ich nabyć. Takie w 100% grywalne są Srebrne Hełmy jedynie, ale Łucznicy mogą się przydać
Co do drugiego pytania to: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1095986
Co do drugiego pytania to: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1095986
To dobry zakup, chociaż rydwan jest bardziej do gier "for fun". opócz tego możesz zakupić to:Wendigo pisze:Czy batalion to dobry zakup dla HE? Co polecacie na początku na zakup dla HE ?
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790886
to:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod900165a
i to:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790854
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Każdy korzysta z innej taktyki ja wolę stawiać wszystko co strzela za oddziałami do walki w wręczFAZIK pisze:Azurix ma rację a Kubaf16 zmyśla (jeśli chodzi o batalion i maga). To słaby zakup. Lepiej kupić sobie IoB i dokupić łuczników(ewentualnie)/bolce/Silverów. Cena ta sama a więcej grywalnych jednostek.
z rydwanem zgadzam się, ale z włócznikami nie, chociaż dopeiro myślę o zastosowaniachAzurix pisze:Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
to jak się namyślisz to napisz, bo teraz wprowadzasz swoimi postami tylko zamieszanie w umysłach początkujących.Kubaf16 pisze:z rydwanem zgadzam się, ale z włócznikami nie, chociaż dopeiro myślę o zastosowaniachAzurix pisze:Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
Pytanie:
Jakiego warda od strzelania LSea Helm na Skycutterze po użyciu (z sukcesem) Khaine's Ring of Fury - nominalnie ma 4+ (on i skycutter). Czy ewentualny bonus +1 do warda przenosi się również na skycuttera?
Jakiego warda od strzelania LSea Helm na Skycutterze po użyciu (z sukcesem) Khaine's Ring of Fury - nominalnie ma 4+ (on i skycutter). Czy ewentualny bonus +1 do warda przenosi się również na skycuttera?
jak to jest z ASFem
1. Oddział z ASF z normalną bronią walczy z innym odziałem z ASFem ale dwurakami- wali pierwszy?
2.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF- co się dzieje?
3.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF ale ma też dwuraki- co się dzieje?
gubię się w tym mocno...help
1. Oddział z ASF z normalną bronią walczy z innym odziałem z ASFem ale dwurakami- wali pierwszy?
2.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF- co się dzieje?
3.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF ale ma też dwuraki- co się dzieje?
gubię się w tym mocno...help
wg mnie
1- ASF i ASL z gw się znoszą i ten oddział bije po inicjatywie więc jako pierwszy bije oddział z ASF bez gw
2- ponieważ przeciwnik obdarował cię ASL to twoj oddział z ASF bije po inicjatwie czyli wróg bije pierwszy z ASFa
3- oba mają asl i asf więc oba biją po inicjatywie.
Pozdrawiam
1- ASF i ASL z gw się znoszą i ten oddział bije po inicjatywie więc jako pierwszy bije oddział z ASF bez gw
2- ponieważ przeciwnik obdarował cię ASL to twoj oddział z ASF bije po inicjatwie czyli wróg bije pierwszy z ASFa
3- oba mają asl i asf więc oba biją po inicjatywie.
Pozdrawiam