Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KERSZUR
Mudżahedin

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: KERSZUR »

A co do tego feniksa (nie specjalnie mi się podoba) jest on opłacalny do tej wersji gry ? Jak gramy to zawsze ja bronię małe alamo a oni nacierają.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

KERSZUR pisze:A co do tego feniksa (nie specjalnie mi się podoba) jest on opłacalny do tej wersji gry ? Jak gramy to zawsze ja bronię małe alamo a oni nacierają.
Jest opłacalny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Feniks zawsze jest opłacalny nie ma bitwy, w której nic by nie zrobił. Przepycha mnóstwo rzeczy.

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Cóż, mi najczęściej zdycha nic nie przepychając, ale to już takie moje szczęście :twisted:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Opos pisze:Cóż, mi najczęściej zdycha nic nie przepychając, ale to już takie moje szczęście :twisted:
Mam tak samo :(
(Ale ostatnio rozwalił kociołek )
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Hmm, zrób to co ja: zamiast kuraka 5 DP z muzykiem i BoEF, zostaje 65 pkt :P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Hehe, ja gram na jednym i drugim i obydwa dają radę. ;)

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Mnie widać nie lubią :mrgreen: Takie dwa pytanka:
1) Czy po podbiciu PG Ws na 3++, można wykorzystać Lichbone Penant, by mieli przeciw magii Ws 2++, czy dalej będą mieli 3++
2) W opisie "Apotheosis" jest "single model within 18 inches", czy można go wykorzystać do leczenia bohaterów w jednostkach?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Opos pisze:Mnie widać nie lubią :mrgreen: Takie dwa pytanka:
1) Czy po podbiciu PG Ws na 3++, można wykorzystać Lichbone Penant, by mieli przeciw magii Ws 2++, czy dalej będą mieli 3++
2) W opisie "Apotheosis" jest "single model within 18 inches", czy można go wykorzystać do leczenia bohaterów w jednostkach?
1. Najpierw podbijasz Warda do 3+, a dopiero na potrzeby Czarów przeciwnika, łączy się on z MR(1), więc masz 3++ na Wszystko i 2++ na Magię :)
2. No jak masz napisane Single Model, to leczysz Single Model. Przecież każda Postać to Single Model ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Hehe, dwie odpowiedzi, które chciałem usłyszeć :twisted:

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Czy batalion to dobry zakup dla HE? Co polecacie na początku na zakup dla HE :D?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jeśli chodzi o Battalion, to Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą, a Łucznicy będą przydatni jedynie w jakimś małym oddziale (o koło 10-15 modeli), aby np. chronić Balisty, więc tylu można ich nabyć. Takie w 100% grywalne są Srebrne Hełmy jedynie, ale Łucznicy mogą się przydać :)

Co do drugiego pytania to: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1095986
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Wendigo pisze:Czy batalion to dobry zakup dla HE? Co polecacie na początku na zakup dla HE :D?
To dobry zakup, chociaż rydwan jest bardziej do gier "for fun". opócz tego możesz zakupić to:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790886

to:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod900165a

i to:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790854
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Azurix ma rację a Kubaf16 zmyśla ;) (jeśli chodzi o batalion i maga). To słaby zakup. Lepiej kupić sobie IoB i dokupić łuczników(ewentualnie)/bolce/Silverów. Cena ta sama a więcej grywalnych jednostek.
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

FAZIK pisze:Azurix ma rację a Kubaf16 zmyśla ;) (jeśli chodzi o batalion i maga). To słaby zakup. Lepiej kupić sobie IoB i dokupić łuczników(ewentualnie)/bolce/Silverów. Cena ta sama a więcej grywalnych jednostek.
Każdy korzysta z innej taktyki :) ja wolę stawiać wszystko co strzela za oddziałami do walki w wręcz :)
Azurix pisze:Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą
z rydwanem zgadzam się, ale z włócznikami nie, chociaż dopeiro myślę o zastosowaniach :)
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kubaf16 pisze:
Azurix pisze:Rydwan i Włócznicy ci się raczej wcale nie przydadzą
z rydwanem zgadzam się, ale z włócznikami nie, chociaż dopeiro myślę o zastosowaniach :)
to jak się namyślisz to napisz, bo teraz wprowadzasz swoimi postami tylko zamieszanie w umysłach początkujących.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brat_Kruger
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat_Kruger »

Pytanie:
Jakiego warda od strzelania LSea Helm na Skycutterze po użyciu (z sukcesem) Khaine's Ring of Fury - nominalnie ma 4+ (on i skycutter). Czy ewentualny bonus +1 do warda przenosi się również na skycuttera?

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Z definicji atrybutu, wynika, że tak.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

jak to jest z ASFem

1. Oddział z ASF z normalną bronią walczy z innym odziałem z ASFem ale dwurakami- wali pierwszy?
2.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF- co się dzieje?
3.Odział z ASFem walczy z z oddziałem który daje przecwinikowi ASL i sam ma ASF ale ma też dwuraki- co się dzieje?

gubię się w tym mocno...help
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

wg mnie
1- ASF i ASL z gw się znoszą i ten oddział bije po inicjatywie więc jako pierwszy bije oddział z ASF bez gw
2- ponieważ przeciwnik obdarował cię ASL to twoj oddział z ASF bije po inicjatwie czyli wróg bije pierwszy z ASFa
3- oba mają asl i asf więc oba biją po inicjatywie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ